Παιδεία Τοπικά

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το επιμορφωτικό σεμινάριο του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού στη Βέροια

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Δ/ΝΣΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ:

Με μεγάλη επιτυχία αλλά και με τη συμμετοχή 92 εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Βέροιας, την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 στη σχολική βιβλιοθήκη του 5ου ΓΕΛ Βέροιας.

Το σεμινάριο, που έγινε με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Ημαθίας είχε ως θέμα τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό σε σχέση με τα προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας.

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κα Μαυρίδου Αναστασία χαιρέτισε την έναρξη του σεμιναρίου και τόνισε την σπουδαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων για την εφαρμογή των προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας αλλά και Επιχειρηματικότητας στο σχολικό περιβάλλον.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικών επιστημών ΔΕ Ημαθίας, κα Πιπιλιαγκοπούλου και Αγγλικής Φιλολογίας, κα Κιοκπάσογλου.

Βασικοί εισηγητές αλλά και οργανωτές του σεμιναρίου ήταν οι κκ. Παραστατίδης Κ. και Παντελίδου Κ., υπεύθυνοι Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ) του ΚΕΣΥΠ Βέροιας, οι οποίοι ανέλυσαν τα θέματα της επιχειρηματικότητας, των προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας και του νέου Γενικού Λυκείου.

Επίσης, σημαντικές παρουσιάσεις έγιναν και από τους κκ. Φωτίου Ν., Υπεύθυνο ΚΕΣΥΠ Πιερίας, Νικολόπουλο Ν., Διευθυντή ΕΚ Αλεξάνδρειας, Ασλανίδου Α., Διευθύντρια ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Βέροιας, Γεωργιτζίκη Δ., Διευθύντρια ΙΕΚ Νοσηλευτικής Βέροιας, Πρωτοψάλτη Α., Διευθυντή ΔΙΕΚ Βέροιας, Τσιτινίδη Π., Διευθυντή ΙΕΚ ΟΑΕΔ Βέροιας και Μπάτζιο Ι., Υποδιευθυντή ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βέροιας.

Η επιμόρφωση έκλεισε με τις παρουσιάσεις περυσινών προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία του νομού μας από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

i3HPIM8683-3

banner-article

Ροη ειδήσεων