Βέροια

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα λειτουργήσει το νέο σχολικό συγκρότημα της Βέροιας στα Γιοτζαλίκια, σύμφωνα με τη Διευθύντρια Β/θμιας Εκπ/σης, κ. Μαυρίδου

faretra.info

Μετά τη συνάντηση που είχε η κ. Μαυρίδου με την αντιπροσωπία των μαθητών που διαδήλωσαν σήμερα, 2/11/’15, για τη σωστή λειτουργία των σχολείων τους, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών, καθώς και τη λειτουργία του νέου σχολικού συγκροτήματος στα Γιοτζαλίκια, στη Βέροια.

Η κ. Μαυρίδου είπε ότι το κόστος μεταφοράς των μαθητών πολλαπλασιάζεται, επειδή οι μαθητές γράφονται σε σχολεία που δεν είναι της περιοχής στην οποία και ανήκουν. Από πέρσι αυτό προσπαθούμε να το συμμαζέψουμε και το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Από του χρόνου οι μαθητές θα γράφονται στα σχολεία της περιοχής τους, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, δύο -τριών, για καθαρά παιδαγωγικούς λόγους.

Για το νέο σχολείο η Διευθύντρια είπε ότι σύμφωνα με τη σύμβαση έπρεπε να το παραλάβουμε αρχές Σεπτέμβρη αλλά λόγω των capitals controls σταμάτησαν τα ΕΣΠΑ, τη στιγμή μάλιστα που μόνο κάποιες λεπτομέρειες έπρεπε να ολοκληρωθούν.

Από το Δήμο Βέροιας μάς πληροφόρησαν, είπε η κ. Μαυρίδου, ότι μέχρι τα Χριστούγεννα το νέο σχολείο θα έχει τελειώσει και έτσι θα μπορέσει να γίνει τότε η μετακόμιση, όπως συμφωνήσαμε. Αν και αρχικά υπήρξε η σκέψη από μεριάς Δήμου το σχολειό να λειτουργήσει από την επόμενη σχολική χρονιά, τελικά καταλήξαμε όμως να λειτουργήσει αμέσως μετά την παράδοση.

Σε ερώτησή μας αν θα υπάρξει δυνατότητα θέρμανσης του κτιρίου, η κ. Μαυρίδου απάντησε καταφατικά εκτιμώντας ότι θα υπάρχουν τα ανάλογα κονδύλια. Είπε επίσης ότι υπάρχει υπερσύχρονος τρόπος θέρμανσης και μια πολύ καλή κατασκευή του κτιρίου ώστε να εξοικονομείται ενέργεια.

ΔΤ

banner-article

Ροη ειδήσεων