Κουζίνα

10 τρόποι να βάλεις το γιαούρτι στο διαιτολόγιό σου

Το γιαούρτι είναι μία σημαντική τροφή στο καθημερινό  μας διαιτολόγιο. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και ασβέστιο, ενώ τα χαμηλά λιπαρά του το καθιστούν ιδανικό για τη δίαιτα. Πολλοί άνθρωποι δεν επιλέγουν το γιαούρτι ως snack ή επιδόρπιο γιατί μπορεί να μην τους αρέσει η σκέτη πικρή γεύση του. Γνωρίζεις όμως ότι πέρα από ένα απλό επιδόρπιο ή snack το γιαούρτι έχει πολλές περισσότερες επιλογές; Με τις παρακάτω συνταγές με γιαουρτι για πρωινο, μπορεί να γίνει η αγαπημένη σου επιλογή για ενεργητικά πρωινά αλλά και γευστικά γεύματα που σε κρατούν χορτάτη.

Δες παρακάτω 10 διαφορετικούς τρόπους να προσθέσεις το γιαούρτι στη μεσογειακή διατροφή σου.

Γιαούρτι με Φυστικοβούτυρο, Μέλι και Μαύρη Σοκολάτα
Ιδανικό για πρωινό για να σε κρατήσει σε ενέργεια όλη τη μέρα. Το φυστικοβούτυρο είναι πολύ υγιεινό αν το φας με μέτρο και ταιριάζει τέλεια με το γιαούρτι.

Συνταγες γιαουρτι για Πρωινο
Γιαούρτι με Μήλα, Καρύδια και κανέλα
Εκμεταλλεύσου την εποχή και φτιάξε αυτή τη συνταγή με μήλο για extra απόλαυση. Δίνει ενέργεια και συστατικά απαραίτητα για τον οργανισμό σου.

Συνταγες γιαουρτι για Πρωινο
Γιαούρτι με αβοκάντο, Βασιλικό, Ελαιόλαδο, Λεμόνι και Αλάτι, Πιπέρι
Ένας ιδιαίτερος τρόπος να εκτιμήσεις το αβοκάντο και τις ιδιότητές του  που είναι τόσο σημαντικά για τον οργανισμό σου. Ιδανικό για απογευματινό snack για να σε κρατήσει χορτάτη. Βάλε λεμόνι στα κομμάτια αβοκάντο και πρόσθεσέ τα μέσα στο γιαούρτι. Λίγο Βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και στο τέλος ελαιόλαδο.

Συνταγές με γιαουρτι για γευμα
Γιαούρτι με Αποξηραμένα Φρούτα και μαύρη σοκολάτα
Διάλεξε τα αγαπημένα σου αποξηραμένα φρούτα και συνδύασέ τα στο γιαούρτι σου με κομμάτια μαύρης σοκολάτας. Αν δε θέλεις τη σοκολάτα κάνε μια παραλλαγή με μέλι.

Συνταγες με γιαουρτι για πρωινο
Γιαούρτι με ρόδι, φιστίκια αιγίνης και σπόρους chia.
Μία μοναδική γεύση και φυσικά τα συστατικά, όπως οι σπόροι chia, ανήκουν στις super τροφές. Βάλε 2 κουτ. σούπας σπόρους chia μέσα σε 1/4 φλυτζανιού χυμό ρόδι και άσε το όλο το βράδυ στο ψυγείο. Την επομένη, βάλε στο γιαούρτι σου τους υγρούς σπόρους, ρόδι και φιστίκια αιγίνης.

Συνταγες με γιαουρτι για πρωινο
Γιαούρτι με φυστικοβούτυρο, κράκερς και ηλιόσπορο.
Μία γεύση που θα σας ξετρελάνει και θα τη ζητάτε κάθε μέρα για πρωινό. Πλούσια σε απαραίτητα συστατικά για τον οργανισμό μας.

Συνταγες με γιαουρτι για πρωινο
Αλατισμένο Γιαούρτι με Καρπούζι και Μέλι.
Ένας συνδυασμός αλμυρού και γλυκού που θα σε συναρπάσει. Αλάτισε και ανακάτεψε καλά το γιαούρτι. Βάλε από πάνω κομμάτια από Καρπούζι και φτιάξε dressing από μέλι και νερό για μια απαλή γεύση. Μπορείς να αντικαταστήσεις το μέλι με μπαλσάμικο.

Συνταγες με γιαουρτι για γεύμα
Γιαούρτι με βρώμη και Φρουτοσαλάτα.
Βάλτε σε ένα ποτήρι 2 κουτ σούπας βρώμη, από πάνω το γιαούρτι, φρούτα της επιλογής σας κομμένα σε κυβάκια και λίγο μέλι στο τελείωμα. Ιδανικό πρωινό για full ενέργεια.

Συνταγες γιαουρτι για πρωινο
Γιαούρτι με ντομάτα και βασιλικό.
Ένας αναπάντεχος συνδυασμός γεύσεων και πολύ υγιεινός. Ιδανικό για snack ή επιλογή μεσημεριανού αν του προσθέσεις μερικά crakers, καρότα ή κομμάτια κοτόπουλου. Λίγο αλάτι και πιπέρι θα δώσουν ένταση στις γεύσεις.

Συνταγές με γιαουρτι για γευμα
Γιαούρτι με Αγγούρι, γλυκό Καλαμπόκι και Ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολ πρόσθεσε φέτες αγγούρι, γιαούρτι και τέλος γλυκό καλαμπόκι. Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι θα εκτοξεύσουν τις γεύσεις και τα αρώματα. Για χορταστικό μεσημεριανό μπορείς να προσθέσεις ψημένα κομμάτια κρέατος.

Συνταγές με γιαουρτι για γευμα

 
banner-article

Ροη ειδήσεων