Αλεξάνδρεια

“Τα Παιδιά της Άνοιξης” και μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας επισκέφθηκαν τη λίμνη Βόλβη

 

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 ομάδα εκπαιδευομένων του Κέντρου “Τα Παιδιά της Άνοιξης” και μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας επισκέφθηκαν τη λίμνη Βόλβη, στα Λουτρά Νέας Απολλωνίας, στα πλαίσια της δράσης «Συμμετέχουμε Ισότιμα».

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης ήταν η γνωριμία και εξοικείωση των Ατόμων με νοητική αναπηρία με την ιστιοπλοΐα και τον ναυταθλητισμό. Σε όλους τους συμμετέχοντες του Κέντρου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις βασικές αρχές εκπαίδευσης στην κωπηλασία, καθώς και να έρθουν σε άμεση επαφή με το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Η δράση περιλάμβανε ξενάγηση στα σκάφη, ακολουθώντας συγκεκριμένη πορεία στα νερά της λίμνης Βόλβης. Μάλιστα, η συμμετοχή και άλλων Δομών της Περιφέρειας έδωσε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και να συμμετέχουν όλοι μαζί ισότιμα.

Η δράση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και είχε την υποστήριξη του Ομίλου Φίλων Θεσσαλονίκης, του Πυροσβεστικού σώματος, της 2ης ΕΜΑΚ, της ΕΠΟΜΕΑ, του Συλλόγου «Στο Νερό», της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Λέσχης Καταδρομέων και του Φορέα Διαχείρισης των λιμνών Κορωνείας και Βόλβης.

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης κ. Αηδονόπουλο για τη διοργάνωση και την Αντιπερειφέρεια Ημαθίας για την πρόσκληση.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας