Τοπικά

Έναρξη λειτουργίας με αγιασμό του νεόδμητου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ριζωμάτων – Δασκίου – Σφηκιάς

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, που ετέλεσε ο εφημέριος των Ριζωμάτων πατήρ Βασίλειος και παρουσία των τοπικών αρχών, ξεκίνησε το νέο σχολικό έτος 2015-2016. Εφέτος έχουμε τη χαρά και την περηφάνια να λειτουργούμε πλέον στο νεόδμητο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ριζωμάτων-Δασκίου-Σφηκιάς.

Ένα σύγχρονο σχολείο, λειτουργικό, φιλόξενο και ευχάριστο για τους μικρούς μαθητές.
Ένα σχολείο που προσδοκά να γίνει το ίδιο κέντρο πολιτισμού, σε μια περιοχή που έχει να επιδείξει πλούσια ιστορία και πολιτισμό, ανοικτό στην τοπική κοινωνία και τον κόσμο.

Έκδηλη ήταν η συγκίνηση άλλα και η ικανοποίηση των παρισταμένων για την αποπεράτωση και την έναρξη λειτουργίας ενός έργου ποιότητας, αντάξιου των απαιτήσεων των παιδιών μας, των γονέων, των δασκάλων και ολόκληρης της Ημαθιώτικης κοινωνίας.

Σε αυτό το σύγχρονο σχολείο, θα συνεχίσουμε συν Θεώ να μεταφέρουμε από γενιά σε γενιά την πνευματική μας κληρονομιά, την ανθρωπιά, την ιστορία και την γνώση της παράδοσης, τα ιδανικά της φυλής μας, το ήθος και την μόρφωση που εξασφαλίζει το σχολικό περιβάλλον, άλλα και τις αρετές που καλλιεργούνται μέσα σε αυτό και δίνουν το άριστο μέτρο των αξιών της ζωής του χτες του σήμερα και του αύριο.

Πρόκειται για ένα σχολείο κόσμημα, με έξι αίθουσες, γραφεία διευθυντού και δασκάλων, εργαστήρια πληροφορικής και φυσικής, αμφιθέατρου, χώρου άθλησης, βοηθητικούς χώρους.

agiasmos3 (1)(1)

Ο διευθυντής κ. Μιχαήλ Μπούρας ευχαρίστησε θερμά τον αιδεσιμώτατο πατέρα Βασίλειο Βουλιουβάση, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας, κ. Κωνσταντίνο Καλαϊτζίδη, το Δήμαρχο Βεροίας κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη Βοργιαζίδη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους κα Νίκη Καρατζούλα και τον κ. Αθανάσιο Χειμώνα, τους Αντιδημάρχους Παιδείας κ. Γεώργιο Σοφιανίδη, Περιβάλλοντος κ. Βασίλειο Παπαδόπουλο και Ποιότητας Ζωής κ. Βασίλειο Λυκοστράτη, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης κ. Κουλουριώτη και κ. Γαϊτάνου, τους Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων Ριζωμάτων και Σφηκιάς κ. Αθανάσιο Γκεκόπουλο και Σταύρο Λυκοστράτη, το Διευθυντή Α΄/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας κ. Διονύσιο Διαμαντόπουλο, το διευθυντή του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Ριζωμάτων κ. Μιχαήλ Μπίκο, όπου μέχρι πρό τινος συστεγαζόταν το Δημοτικό Σχολείο, καθώς και τους γονείς που μας ετίμησαν με την παρουσία τους.

Με την προσπάθεια όλων μας ζωντάνεψε αυτός ο χώρος και παραδόθηκε στα παιδιά μας. Ευχή μας είναι τα παιδιά μας να το χαρούνε, να το προσέξουν και ν’ αξιοποιήσουν τις νέες δυνατότητες που τους προσφέρουμε. Να είναι καλορρίζικο και να βγάλει σωστούς μαθητές, τίμιους και καλούς πολίτες, λαμπρούς επιστήμονες, άξιους συνεχιστές της ιστορίας της πατρίδας μας.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Μιχαήλ Αθ. Μπούρας

 

agiasmos4

banner-article

Ροη ειδήσεων