Αθλητικά Νάουσα

Ο πρωταθλητής κολύμβησης Στέφανος Δημητριάδης στη Νάουσα.

Στα πλαίσια των εορτασμών για τον ένα χρόνο του Πήγασου Ημαθίας, επισκέφτηκε την Νάουσα ο πρωταθλητής κολύμβησης Στέφανος Δημητριάδης μαζί με τον προπονητή του Αναστάσιο Καράμπελα. Ο έλληνας πρωταθλητής και ο προπονητής του βραβεύτηκαν από τον Πήγασο Ημαθίας για την προσφορά τους στο άθλημα και για το καλό παράδειγμα που δίνουν στα νέα παιδιά.

Ο Στέφανος Δημητριάδης κατάγεται από την Νάουσα, αλλά γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Ξεκίνησε το κολύμπι στα 8 του χρόνια στο Παλαιό Φάληρο. Έχει στεφθεί 12 φορές πρωταθλητής Ελλάδος. Κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών στα 200 μέτρα πεταλούδα. Το 2006 κατέκτησε χρυσό και ασημένιο μετάλλιο στους Βαλκανικούς αγώνες, το 2009 ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Στρατιωτικό πρωτάθλημα στο Τορόντο, το 2010 κατάφερε να μπει στην τελική οκτάδα του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Βουδαπέστη, το 2012 συμμετείχε στους ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, το 2013 χάλκινο μετάλλιο στους Παγκόσμιους πανεπιστημιακούς αγώνες, το 2014 για ακόμη μια φορά κατάφερε να μπει στον τελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βερολίνο και το 2015 συμμετείχε στον ημιτελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν της Ρωσίας και είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής που έπιασε το όριο για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Το 2014 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος κολυμβητής στην Ελλάδα. Σπούδασε Διαιτολόγια και διατροφολογία και έκανε την πρακτική του στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο.

1(1)Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου ο προπονητής του Αναστάσιος Καράμπελας σε συνεργασία με τον προπονητή του Πήγασου Ημαθίας Στέλιο Αμπατζίδη, ετοίμασαν ένα ειδικό πρόγραμμα προπόνησης με την συμμετοχή του Στέφανου Δημητριάδη. Οι αθλητές του Πήγασου Ημαθίας είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν μαζί του και να διαπιστώσουν πως αν κάποιος έχει το ταλέντο, με σωστή καθοδήγηση με πολύ δουλεία μπορεί να καταφέρει όλα του τα όνειρα. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Στέφανος Δημητριάδης δεν έκρυψε την συγκίνησή του που βρέθηκε στην γενέτειρα του πατέρα του τη Νάουσα.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στην Νάουσα, οι δύο προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Δημαρχείο της Νάουσας και να συνομιλήσουν με τον Δήμαρχο κύριο Νίκο Κουτσογιάννη, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεότητας κύριο Στέλιο Δάγγα και την Γενική Γραμματέα του Δήμου Αφροδίτη Καλαϊτζη.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στον προπονητή Αναστάσιο Καράμπελα το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι τοπικοί άρχοντες και η προσπάθειά τους να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την βελτίωση και ανάδειξη του Δημοτικού κολυμβητηρίου της Νάουσας.

Κατά την αναχώρησή τους για την Αθήνα υποσχέθηκαν πως αύτη η επίσκεψη είναι μόνο η αρχή…

banner-article

Ροη ειδήσεων