Πολιτισμός Σχόλια

Το αδιαχώρητο αυτήν τη στιγμή στο Θέατρο Άλσους στη Βέροια, λόγω της συναυλίας της Ελένης Βιτάλη και της Γλυκερίας

Είναι πολύ λίγες οι φορές που γίναμε μάρτυρες ενός τέτοιου αδιαχώρητου στο Θέατρο Άλσους. Ήδη, μισή σχεδόν ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας της Ελένης Βιτάλη και της Γλυκερίας, το θέατρο είχε γεμίσει σχεδόν ασφυκτικά, ενώ εκατοντάδες ήταν αυτοί που περίμεναν υπομονετικά στις ουρές, μήπως και καταφέρουν να μπουν μέσα.

Και βέβαια  οι περισσότεροι δεν θα είχαν αυτήν την τύχη, και μαζί μ’ αυτούς κι εμείς, που υποχρεωθήκαμε εκ των πραγμάτων να γυρίσουμε πίσω.

Είναι σίγουρο ότι  πρόκειται για μια εξαιρετική συναυλία, που αυτήν τη στιγμή είναι σε εξέλιξη.   Και αυτό το εγγυάται όχι μόνο η μεγάλη αξία των δύο καλλιτέχνιδων,  αλλά και η ποιοτική επιλογή των τραγουδιών. Τραγούδια, σύμφωνα με το πρόγραμμα, σταθμοί, από τις μεγάλες επιτυχίες της προσωπικής τους δισκογραφίας, αλλά και αναφορές σε τραγούδια της λαϊκής μουσικής και στους μεγάλους συνθέτες Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Β. Τσιτσάνη, Σ. Κουγιουμτζή, Σ. Ξαρχάκο, Δ. Σαββόπουλο, κ.ά. αλλά και τραγουδοποιούς του καιρού μας Σ. Μάλαμα, Μ. Πασχαλίδη, Θ. Παπακωνσταντίνου.

Όσο για το επιχείρημα κάποιων, ότι ο κόσμος αρέσκεται στην υποκουλτούρα και δεν θέλει ποιότητα, διαψεύδονται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Απλώς, ανάλογα επιχειρήματα χρησιμοποιούνται ως άλλοθι, για να του τη σερβίρουν. Είναι αυτονόητο ότι γι αυτούς ο προβληματισμός κάνει… κακό και προφανώς θεωρείται επικίνδυνος για την καθεστηκυία τάξη!

Εμείς, οι… άτυχοι, ευχόμαστε στους τυχερούς να περάσουν καλά!

Τεύκρος

004

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας