Απόψεις Πολιτική

“Εκλογές Μέρκελ” του Στάθη

 

Όταν ο κ. Τσίπρας πήρε την απόφαση να πάει σε εκλογές, ο κ. Παπαδημούλης  δεν το ήξερε, ο κ. Λαφαζάνης δεν το ήξερε, η κυρία Μέρκελ το ήξερε.

 

  Ήταν 12 Ιουλίου, όπως λέει ο ίδιος ο επικεφαλής του μεταλλαγμένου πλέον ΣΥΡΙΖΑ, όταν πήρε αυτήν την απόφαση! Πριν δηλαδή να υπερψηφισθούν τα προαπαιτούμενα, πριν να υπερψηφισθεί το μνημόνιο, πριν να διαφοροποιηθούν οι βουλευτές που έμειναν πιστοί στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να «ρίξουν» (!!!) έτσι την κυβέρνηση.

 

Συνιστά αυτή η συμπεριφορά πολιτική απατεωνιά του κ. Τσίπρα;  Όχι! Συνιστά πολιτική υπακοή στις εντολές Μέρκελ.

 

Διότι η κυρία καγκελάριος έβλεπε μπροστά, στο μετά. Στο τοπίο μετά την υπερψήφιση του μνημονίου. Και το ήθελε σταθερό. Ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάβασης της Ελλάδας σε καθεστώς Ειδικής Οικονομικής Ζώνης. Και προς τούτο χρειάζεται μια κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού». Συνεπώς, δια στόματος Τσίπρα η Γερμανίδα Καγκελάριος διέταξε εκλογές. Όπερ και εγένετο.

 

Και μάλιστα εκλογές φαστ τρακ. Ώστε να μην προλάβουν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις που βγήκαν απ΄τον νεομνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ να οργανωθούν

 

  και να αντιμετωπίσουν τη δεξιά παλινόρθωση που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πλέον επέβαλε στη χώρα.

 

  Συχνά το προφανές το αποκρύπτει η προπαγάνδα. Κι έτσι μετά την προκήρυξη των εκλογών άρχισαν να συμβαίνουν παράλογα πράγματα, τα οποία όμως είχαν τη «λογική» τους.

 

Για πρώτη φορά ηγέτης της Αριστεράς άρχισε να διαχέει την ηττοπάθεια στην κοινωνία. «Εκβιασθήκαμε-υποκύψαμε-δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς». Αλλόκοτο για έναν αριστερό, αλλόκοτο για έναν λαό που τα «όχι» του τον έχουν κρατήσει ζωντανό.

 

Για πρώτη φορά ηγέτης της Αριστεράς, αφόπλισε έναν λαό από την απόφασή του στο δημοψήφισμα, απ΄το σθένος του να υποστηρίξει την απόφασή του. Ο κ. Τσίπρας έκανε το «όχι» του λαού, «γιαβολ» στο Βερολίνο.

 

Κι άρχισε τα ψέματα. Διότι γνωρίζει ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει. Διότι γνωρίζει ότι «παράλληλα» μέτρα που να απαλύνουν τις συνέπειες αυτού του «Σιδηρούν Κατασκευάσματος» δεν μπορεί να πάρει. Έφθασε

 

  ο κ. Τσίπρας στο ιστορικό χαμηλό να αναρωτιέται από τηλεοράσεως «που ακριβώς αγγίξαμε τις συντάξεις» ακριβώς την ίδια ημέρα που οι συντάξεις είχαν εκ νέου περικοπεί!! Παραλογισμός; Αμοραλισμός; Όχι! Υποταγή στις εντολές Μέρκελ.

 

  Η κυρία Μέρκελ δεν είναι χθεσινή. Ήξερε ότι μια αιχμαλωτισμένη Αριστερά μπορούσε να «περάσει» το μνημόνιο, αλλά δεν θα μπορούσε μόνη της να το εφαρμόσει. Και ανεκλήθη εξ εφέδρων η Δεξιά.

 

Κι άρχισε η κοκορομαχία του «παλιού» με το ¨νέο». Ώστε να επέλθει η πόλωση. Κι αφού οι δύο εντεταλμένοι μονομάχοι μαζέψουν το χαρτί, να μοιράσουν ύστερα την πίττα-το σώμα της Ελλάδας, δια της εφαρμογής του μνημονίου, στους δανειστές άμα τε και δυνάστες. Η αντιδραστική παλινόρθωση στην πιο ελεεινή της μορφή, όπου ο ένας μονομάχος πάει την «Ελλάδα μπροστά» και ο άλλος την πάει «μόνον μπροστά».Μέρκελ-ημών-η-εν-τοις-Γερμανοίς

 

Το σχέδιο Μέρκελ, για τις εκλογές Μέρκελ, με αποτέλεσμα Μέρκελ

 

Έχει γίνει ήδη ορατό: Κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού». Της αιχμαλωτισμένης Αριστεράς με την αποενοχοποιημένη Δεξιά. Αίφνης προ ημερών ο κ. Βορίδης κι όχι άλλος, άφησε «ανοιχτό το παράθυρο» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Κι αμέσσως μετά ο κ. Δραγασάκης κατηγορούσε τον προμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, ότι είχε «δαιμονοποιήσει τα μνημόνια». Και καπάκι τα «ΝΕΑ», Η ΦΩΝΉ ΤΩΝ Κυρίων μας, αποφαίνονται (Σάββατο, 5.9.2015): «Το κρυφό μονοπάτι του μεγάλου συνασπισμού»-σιγά το κρυφό, βρε παιδιά, μάτι βγάζει.

 

  Το θέμα λοιπόν δεν είναι να μην γυρίσει η Δεξιά, όπως λέει ο κ. Τσίπρας, αλλά ότι τα γύρισε δεξιά ο ίδιος.

 

Όμως, ούτε αυτό είναι αρκετό για την κυβέρνηση Μέρκελ. Ούτε στον κ. Μεϊμαράκη, ούτε στον κ. Τσίπρα έχει εμπιστοσύνη, όχι επειδή είναι υποταγμένοι, αλλά επειδή οι Έλληνες είναι απρόβλεπτοι.  Έτσι η κυρία Μέρκελ έχει φροντίσει (και ο κ. Τσίπρας έχει δεχθεί) πάνω απ΄το κεφάλι του Έλληνα Πρωθυπουργού να τοποθετηθεί ένας ξένος Υπερπρωθυπουργός (γερμανικού πάντα «ενδιαφέροντος»).

 

Ξένος Υπερπρωθυπουργός και με τον Νόμο. Το μνημόνιο. Το οποίον πλέον υπέχει θέση Συντάγματος, Προϋπολογισμού και Εκτελεστικής Εξουσίας.

 

Το αποτέλεσμα των εκλογών Μέρκελ θα είναι μια διακυβέρνηση τοποτηρητών κι εντολοδόχων. Ανδρεικέλων. Μεγάλου συνασπισμού. Όπου για πρώτη φορά μετά τη γερμανική κατοχή ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα ΄χει πάνω απ΄το κεφάλι του έναν ϋμπεργκρουπενφύρερ. Έναν γκαουλάιτερ.

 

Όπως επί Οθωμανών! Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα είναι ένας κοτσαμπάσης υπό την εποπτεία ενός αγά..

 

  Μπράβο μας!

enikos.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων