Βέροια

Ανοιχτά τα ΚΑΠΗ στη Βέροια το Σαββατοκύριακο λόγω καύσωνα

Από το Γραφείο Εκτάκτων Αναγκών και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι με βάση τις έως σήμερα μετεωρολογικές προβλέψεις της ΕΜΥ, θα σημειωθούν και στην περιοχή μας, από αύριο Σάββατο 05/09/2015 έως και Κυριακή 06/09/2015 υψηλές θερμοκρασίες έως 37οC (με αισθητή θερμοκρασία έως 38ο C).

Για το λόγο αυτό, το ΚΑΠΗ (Αριστοτέλους 3, τηλέφωνο: 2331028664) και το ΚΑΠΗ (Βήματος Αποστόλου Παύλου, τηλέφωνο:2331066850) θα λειτουργήσουν ως χώροι φιλοξενίας πολιτών για την αντιμετώπιση υψηλών θερμοκρασιών

Το Σάββατο 05/09/2015, από ώρα 12.00 έως και 16.00
Την Κυριακή 06/09/2015 από ώρα 12.00 έως και 16.00

Εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας, για ακόμα μια φορά, στα μέτρα πρόληψης, κατά την περίοδο του καύσωνα, που είναι:

(α) Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών μερών. Προτίμηση στα ανοιχτόχρωμα ρούχα με ανοικτό λαιμό.

(β) Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας ιδιαίτερα σε μέρη που υπάρχει μαζί με την υψηλή θερμοκρασία και πολύ υγρασία, επίσης και κάτω από ηλιακή ακτινοβολία.

(γ) Να πίνουν άφθονα υγρά με την μορφή του πόσιμου νερού αλλά και των πάσης φύσεως αναψυκτικών κατά προτίμηση φυσικών χυμών.

(δ) Να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά.

(ε) Να διατρέφονται με ολιγοθερμική δίαιτα που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών ουσιών.

(στ) Να γίνονται συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες (ντους), όπου υπάρχει σχετική αφθονία νερού.

(ζ) Να ντύνουν τα νεογνά όσο γίνεται πιο ελαφρά με τα χέρια και τα πόδια ελεύθερα και να τους δίνουν μαζί με το γάλα και υγρά.

(η) Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες “ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα” που είναι:
• Όλα τα άτομα που είναι ηλικίας άνω των 65 ετών.
• Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.α.

• Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματα τους όπως τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα αντισυλληπτικά, τα ορμονούχα συμπεριλαμβανομένης και της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό για την ενδεχόμενη ελάττωση της δοσολογίας.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας

Βασίλειος Παπαδόπουλος

banner-article

Ροη ειδήσεων