Ρεπορτάζ Τοπικά

Βλάχικη βραδιά στο Σέλι με επιτυχία, όπως κάθε χρόνο, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, από το Σύλλογο Βλάχων Βέροιας

Δήμητρα Σμυρνή

Παραμονή Δεκαπενταύγουστου, κι η εξαιρετική  μπάντα του Φώτη Καραβιώτη, με την επιβλητική φωνή του Γιώργου Μανέκα, ξεσηκώνει τον κόσμο στο Σέλι.

Στην πλατεία του χωριού, ο συγκεντρωμένος κόσμος χορεύει σε μεγάλους κύκλους, ξεχνώντας έστω και για μια βραδιά τα οικονομικά προβλήματα και το συνεχές άγχος που τα συνοδεύει.

Η παράδοση είναι πιο δυνατή κι από την κρίση. Είναι συνεκτικός κρίκος με το παρελθόν, παρηγοριά και ελπίδα για το μέλλον.

seli-blaxiki-bradia…boustos-smyrni2 - ΑντίγραφοΟι χορευτές είναι κυρίως νέοι. Αυτό είναι σημαντικό. Ο Σύλλογος Βλάχων της Βέροιας, διοργανωτής κι αυτή τη φορά της Βλάχικης βραδιάς στο Σέλι, κατάφερε με πολλούς τρόπους, έχοντας μια ζωντανή και συνεχή παρουσία μέσα στη βλάχικη κοινότητα, να κρατήσει ισχυρούς τους δεσμούς με τις ρίζες, περνώντας τους στην επόμενη γενιά.

Έτσι, σε μια ατμόσφαιρα πανηγυριού, με μικροπωλητές και περιφερόμενους  οργανοπαίχτες από καφενείο σε καφενείο, κόντρα στη βροχή που έπεσε το απόγευμα στο Σέλι και κόντρα στο κρύο που ακολούθησε, οι Βλάχοι έδειξαν και φέτος πως τιμούν την Παναγιά τους τη Σελιώτισσα, αλλά και τις ισχυρές παραδόσεις τους.

seli-blaxiki-bradia…boustos-smyrni3 - Αντίγραφοseli-blaxiki-bradia…boustos-smyrni04 - Αντίγραφοseli-blaxiki-bradia…boustos-smyrni5 - Αντίγραφοseli-blaxiki-bradia…boustos-smyrni6 - Αντίγραφοseli-blaxiki-bradia…boustos-smyrni7 - Αντίγραφοseli-blaxiki-bradia…boustos-smyrni8 - Αντίγραφοseli-blaxiki-bradia…boustos-smyrni9 - Αντίγραφοseli-blaxiki-bradia-seli-dekapentaboustos-smyrni - Αντίγραφο

banner-article

Ροη ειδήσεων