Τοπικά Υγεία

Γιατρός του ΕΣΥ, στο Πλατύ Ημαθίας, εξέδιδε παράνομες συνταγές. Σε 480.000 ευρώ ανέρχεται η λεία της απάτης

Στο εδώλιο, σύμφωνα με το βούλευμα, θα καθίσει ένας επιμελητής β΄ του ΕΣΥ, που εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομης συνταγογράφησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ. 

Συντάκτης:  Νίκος Φωτόπουλος

Επιμελητής στην… απάτη φαίνεται πως ήταν γιατρός του ΕΣΥ, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, για «κομπίνα» 480.000 ευρώ, που φέρεται ότι διέπραξε μαζί με φαρμακοποιό.

Στο εδώλιο, σύμφωνα με το βούλευμα, θα καθίσει ένας επιμελητής β΄ του ΕΣΥ, που εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομης συνταγογράφησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο γιατρός -ενώ ήταν διορισμένος σε περιφερειακό ιατρείο στο Πλατύ Ημαθίας- εξέδιδε συνταγές για χορήγηση ακριβών φαρμάκων σε ασφαλισμένους, τους οποίους ουδέποτε εξέτασε, και για ανύπαρκτες παθήσεις! Υπό αυτές τις συνθήκες παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τις πράξεις της ψευδούς βεβαίωσης και της συνέργειας σε απάτη.

Η υπόθεση αφορά το χρονικό διάστημα από το 2007 έως το 2009 και -όπως αναφέρεται- επρόκειτο για φάρμακα, των οποίων η αξία φαίνεται να ξεπερνάει τις 480.000 ευρώ. Οπως διαπιστώθηκε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, κεντρικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται ότι είχε μία φαρμακοποιός σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης, μέσω της οποίας εκτελούνταν οι συνταγές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο φαρμακείο βρίσκεται σε απόσταση 83 χιλιομέτρων από το περιφερειακό ιατρείο, όπου υπηρετούσε εκείνο το χρονικό διάστημα ο γιατρός. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία εις βάρος της φαρμακοποιού, η οποία φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

efsyn.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων