Τοπικά

Κάλεσμα προς τους απόρους, απο τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, για την “Επισιτιστική Βοήθεια”

Έχει ξεκινήσει στην Π.Ε Ημαθίας  η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων των πολιτών που δικαιούνται να συμμετέχουν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους και η οποία θα διαρκέσει έως τις 5 Αυγούστου 2015.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης καλεί όλους τους δυνητικά ωφελούμενους συμπολίτες μας, να επωφεληθούν από αυτήν την πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης. Η Π.Ε Ημαθίας παραμένει στη διάθεση όλων για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες του Προγράμματος.

Υπεύθυνοι υπάλληλοι της Π.Ε.

ΣΟΥΜΠΟΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ, 2331350103 soumbourou.m@imathia.pkm.gov.gr Π.Ε.Ημαθίας-Μητροπόλεως 44 -Βέροια 09:00-13:00 ΤΡΙΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΝΕΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ  2331350102 nestoropoulou.n@imathia.pkm.gov.gr Π.Ε.Ημαθίας-Μητροπόλεως 44 -Βέροια 09:00-13:00 ΤΡΙΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 Αιτήσεις παραλαμβάνονται και από τους κατά τόπους δήμους.

Παρακάτω αναφέρονται οι οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων από τους δυνητικά ωφελούμενους.

Πιο συγκεκριμένα,

  1. Σε ότι αφορά την αίτηση που θα συμπληρώσουν οι δυνητικά ωφελούμενοι, θα υπάρχουν οδηγίες στην ίδια την αίτηση (στην εφαρμογή). Οι ωφελούμενοι, οι οποίοι θα απευθυνθούν στους Δήμους για την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να έχουν μαζί τους ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Ταυτότητα, Ε1 και Ε9 του 2015 (οικονομικό έτος 2014).
  2. Σε περίπτωση που οι δυνητικά ωφελούμενοι θα συμπληρώσουν μόνοι τους τις αιτήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν επιπλέον τους κωδικούς TAXIS.
  3. Οι αιτήσεις θα πρέπει να εκτυπώνονται, να υπογράφονται και να φυλάσσονται.
  4. Η πρόσβαση στην εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ θα είναι δυνατή από τις 15/07/2015 έως και 05/08/2015. Τυχόν τροποποιήσεις των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί θα γίνονται έως και 05/08/2015.
  5. Η ΗΔΙΚΑ σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες θα κάνει την διασταύρωση των στοιχείων. Ο κάθε ωφελούμενος ή πιστοποιημένος χρήστης θα μπορεί να μπαίνει με τους κωδικούς του και να ενημερώνεται σε τι κατάσταση βρίσκεται η αίτησή του (έλεγχος – διασταύρωση, έγκριση) στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.eiead.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=332&Itemid=221&lang=el

  1. ΠΡΟΣΟΧΗ : Όσοι δεν έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση του 2015, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

Κώστας Καλαϊτζίδης

 

 

banner-article

Ροη ειδήσεων