Σχόλια

Η ερμηνεία του εκκωφαντικού ΟΧΙ. Ένα αποτέλεσμα που επιβάλει αλλαγή ρότας

Γράφει ο Τεύκρος

Μ’ αυτά που βλέπαμε και ακούγαμε τη βδομάδα που μας πέρασε, με τα κυρίαρχα ΜΜΕ να κάνουν έναν αγώνα τρομοκράτησης του εκλογικού σώματος, με τη “μνημονιακή” αντιπολίτευση να τάσσεται σύσσωμη στο πλευρό των δανειστών, το χθεσινό ΟΧΙ του εκλογικού σώματος είναι ένα εκκωφαντικό OXI!

Όμως, αυτήν τη στιγμή έχει μεγάλη σημασία ποια ερμηνεία θα δώσει η κυβέρνηση σ’ αυτό. Γιατί με το ΟΧΙ, για πρώτη φορά άμεσα, κι αυτό είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση, καταδικάστηκε το σύνολο της πολιτικής των κομμάτων που μας οδήγησαν ως εδώ. Άρα,  πλέον η κυβέρνηση με τίποτα δεν νομιμοποιείται να συνεχίσει στην ίδια ρότα, έστω και αν τα “μέτρα” τα  βαφτίζει διαφορετικά.

kountouris_04-07-15Κι εδώ γεννιέται το ερώτημα: Αυτό το θαρραλέο και εκκωφαντικό ΟΧΙ νομιμοποιεί τις κυβερνητικές προτάσεις προς τους δανειστές; Και μάλιστα αυτήν την πρόταση που έγινε μέσα στη βδομάδα που μας πέρασε, όπου η κυβέρνηση φοβούμενη μια επικράτηση του ΝΑΙ ζήτησε άρον-άρον να υπογράψει ανοιχτά ένα τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο; Ή ακόμη και την προηγούμενη, που όχι μόνο κόστιζε 8 δις αλλά αποτελούσε και τη συνέχεια της πολιτικής που ήδη είχε καταδικαστεί πριν πέντε μήνες από τον ελληνικό λαό;

Βέβαια, είναι γεγονός ότι οι δανειστές τα θέλουν όλα και γρήγορα. Παρεμβαίνοντας ανοιχτά στα εσωτερικά μας, φαντάστηκαν ότι θα μας τρομοκρατήσουν και ότι θα τους πούμε  ΝΑΙ περάστε! Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν δέχτηκαν να υπογράψουν πριν το δημοψήφισμα. Δεν ήθελαν μόνο την υποταγή ήθελαν και την ταπείνωση! Αλλά εδώ έπεσαν έξω!

Δεν μένει τώρα παρά να δώσει η κυβέρνησητη  τη σωστή ερμηνεία, σ’ όλη της την έκταση, στο μη αναμενόμενο και γι αυτήν αποτέλεσμα  ! Πρέπει να εκτιμήσει υπό ποιες συνθήκες προέκυψε αυτό το εκκωφαντικό OXI, και να πάρει ταυτόχρονα υπ’ όψη της και το ποσοστό των “άκυρων” ψηφοδελτίων, που “κουβαλούσε” το καθένα   πολλά όχι μαζί!

Ίσως, επιπλέον, θα τη βοηθούσε  αν γύριζε πίσω το βλέμμα της και έβλεπε τα συντρίμμια των κομμάτων που οδήγησαν έναν ολόκληρο λαό στην απόγνωση και την καταστροφή, που όμως την κρίσιμη στιγμή κατάφερε και στάθηκε όρθιος!

ΥΓ. Αν όμως πάρουμε υπ’ όψη μας  αυτά που λέει  ο πρώην υπουργός των οικονομικών Βαρουφάκης, ανακοινώνοντας την παραίτηση του… «θα “εκτιμούσαν” (οι δανειστές) την… απουσία μου από τις συνεδριάσεις του Eurogroup, κάτι που ο πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας», μπορούμε εκ πρώτης όψεως να πούμε ότι μάλλον  ξεκινάει η κυβέρνηση με… “λάθος” ερμηνεία  του μηνύματος  των εκλογών!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας