Ρεπορτάζ

Πολίτες της Ημαθίας υπέρ του “ΝΑΙ”, ενόψει του Δημοψηφίσματος της Κυριακής (VIDEO)

Reportaz-polites-tis-imathias-iper-tou-nai-veroia6

Διαδήλωσαν στην πλ. Δημαρχείου, χθες βράδυ, στη Βέροια

Εκατοντάδες πολιτών της Ημαθίας διαδήλωσαν χθες βράδυ (03-07-15) στην πλ. Δημαρχείου της Βέροιας, δίνοντας το παρόν στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στήριξης του “ΝΑΙ”, ενόψει του επικείμενου Δημοψηφίσματος της Κυριακής, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθούν ομιλίες.

Reportaz-polites-tis-imathias-iper-tou-nai-veroia7“ΝΑΙ στην Ευρώπη σημαίνει ΝΑΙ στην Ελλάδα”

Όπως αναφέρει το κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης της Κίνησης Πολιτών της Ημαθίας για τη στήριξη του “ΝΑΙ”, που δόθηκε στη δημοσιότητα, “…μετά από πολλές δεκαετίες πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, η χώρα  ξανά ζει ιστορικές στιγμές που θα καθορίσουν όχι μόνο το βιοτικό μας επίπεδο για τα επόμενα χρόνια αλλά και το μέλλον της πατρίδας μας στην Ευρώπη και τον κόσμο για τις επόμενες δεκαετίες.

Στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής αποφασίζουμε για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας και το Ευρώ. Οτιδήποτε άλλο είναι παραπλανητικό και μας οδηγεί σε μια απρόβλεπτη και σκοτεινή πορεία απομόνωσης, ταπείνωσης και οικονομικής εξαθλίωσης. Τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν πιο ξεκάθαρα.

Reportaz-polites-tis-imathias-iper-tou-nai-veroia2Οι αντικειμενικές δυσκολίες των τελευταίων ετών ώθησαν αρκετούς συμπολίτες μας να αναπτύξουν έντονα συναισθήματα θύμου και αμφισβήτησης απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποτέλεσμα συχνά να ακούμε μηδενιστικές εκφράσεις όπως «γιατί μέσα στην Ευρώπη τι καλό είδαμε, τι καταλάβαμε τόσα χρόνια».

Δε θα πρέπει να λησμονήσουμε ότι η χώρα μας από την ένταξής της στην Ε.Ε. (τότε Ε.Ο.Κ.) το 1981 έχει βιώσει τη μεγαλύτερη περίοδο πολιτικής σταθερότητας και τα υψηλότερα επίπεδα οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας που γνώρισε στη σύγχρονη ιστορία της.
Ποτέ στην Ελλάδα τα κοινωνικά δικαιώματα, οι ατομικές και πολιτικές ελευθερίες δεν ήταν τόσο εξασφαλισμένες όσο στα χρόνια της Ευρώπης. Πότε η Δημοκρατία μας δεν υπήρξε τόσο ισχυρή και δεδομένη.

Reportaz-polites-tis-imathias-iper-tou-nai-veroia3Όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα ισχυροποιήθηκε σε διεθνές, ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο. Δημιούργησε επιχειρήσεις και πλούτο. Ανέπτυξε υποδομές και δίκτυα. Έχτισε σχολεία, πανεπιστήμια και νοσοκομεία. Μόρφωσε τα παιδιά της όσο ποτέ άλλοτε.
Καμιά ελληνική γενιά στο παρελθόν δεν ήταν τόσο μορφωμένη, τόσο εξωστρεφής και τόσο ικανή όσο είναι η λεγόμενη γενιά του Erasmus. Η γενιά των νεότερων Ελλήνων που ταξίδεψε, σπούδασε, μορφώθηκε, ερωτεύτηκε και ονειρεύτηκε στην Ευρώπη.

Σε αυτή τη γενιά ανήκει το μέλλον της χώρας μας. Αυτή θα αναλάβει σε λίγα χρόνια τα ηνία της πατρίδας μας και, παρά τις σημαντικές δυσκολίες που βιώνει, έχει σήμερα καθήκον και υποχρέωση να μεταφέρει προς όλους το μήνυμα της Ευρώπης που γνώρισε. Το μήνυμα της προόδου, της ευημερίας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Reportaz-polites-tis-imathias-iper-tou-nai-veroia8Ε ΝΑΙ λοιπόν, η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και δεν πρόκειται να το εγκαταλείψουμε, ακόμη κι αν κάποιοι φαντασιώνονται το αντίθετο. Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα και Ελλάδα χωρίς Ευρώπη.

Μένουμε Ευρώπη γιατί μόνο έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να την αλλάξουμε προς την κατεύθυνση που ονειρευόμαστε. Μόνο μέσα στην Ευρώπη θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο, να πετύχουμε μια πιο δίκαιη συμφωνία με τους εταίρους μας και να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Reportaz-polites-tis-imathias-iper-tou-nai-veroia12Ένα ισχυρό ΝΑΙ θα διατρανώσει τη βούληση των Ελλήνων πολιτών να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη. Μια ψήφος με θετικό πρόσημο θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους μας να διαπραγματευτούν με σοβαρότητα και ευθύνη μια νέα, καλύτερη και δικαιότερη συμφωνία για τον ελληνικό λαό.
Μόνο η επιλογή του ΝΑΙ μας δίνει τη δυνατότητα να πετύχουμε μια καλύτερη συμφωνία για τη χώρα μας που ενδεχόμενα να περιλαμβάνει διαγραφή χρέους, επιμήκυνση δόσεων και αναπτυξιακά μέτρα ώστε να βγούμε οριστικά από το αδιέξοδο…”.

Reportaz-polites-tis-imathias-iper-tou-nai-veroia10Παραβρέθηκαν

Μεταξύ των διαδηλωτών παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, οι πρώην Δήμαρχοι Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου και Γιάννης Χασιώτης, ο πρώην Ανεξάρτητος Βουλευτής Ημαθίας Κώστας Γιοβανόπουλος, η πρώην Βουλυτής της ΝΔ Γεωργία Μπατσαρά, οι Αντιδήμαρχοι Γ. Σοφιανίδης, Β. Λυκοστράτης, Αρ. Λαζαρίδης, Β. Παπαδόπουλος, Στ. Ασλάνογλου, η Πρόεδρος της Δημ. Κοιν. Βέροιας Ελένη Γκόγκα, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας Κώστας Αποστόλου, ο Χρήστος Γιαννακάκης κ.α.

 

Reportaz-polites-tis-imathias-iper-tou-nai-veroia14Άγρια συμπλοκή αντιεξουσιαστών και διαδηλωτών

Εν τω μεταξύ, ομάδα των 15 περίπου αντιεξουσιαστών, με συνθήματα κατά της Ε.Ε. και  οποιασδήποτε συμφωνίας Ελλάδας και δανειστών, προσπάθησαν να παρεισφρήσουν στον κύριο κορμό της συγκέντρωσης αλλά παρεμποδίστηκαν αμέσως από διαδηλωτές, ενώ για περισότερο από τρία λεπτά, και μέχρι να εμπέμβουν οι άνδρες της αστυνομίας η ένταση πυροδοτήθηκε, με έντονους διαπληκτισμούς, όταν κάποιοι εκ των διαδηλωτών προπηλάκισαν κάποιους εκ των αντιεξουσιαστών και επακολούθησαν σπρωξίματα και υβρεολόγια, χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας