Ρεπορτάζ

Πολίτες της Ημαθίας υπέρ του “ΟΧΙ”: “Την Κυριακή ψηφίζουμε για τα παιδιά μας και την Ιστορία” (VIDEO)

Reportaz-chalatsis-oxi-elia-veroia-02-07-158

Διατράνωσαν χθες βράδυ από την πλ. Εληάς στη Βέροια

«Την Κυριακή λέμε το μεγάλο όχι και ψηφίζουμε για τα παιδιά μας και την Ιστορία, με ελπίδα και αξιοπρέπεια», διατράνωσαν εκατοντάδες πολίτες της Ημαθίας στην προγραμματισμένη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση στην πλ. Εληάς, στη Βέροια, ενόψει της διενέργειας του Δημοψηφίσματος της Κυριακής 5 Ιουλίου του 2015.

Μια εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Πολιτών για τη στήριξη του «ΟΧΙ» στο Δημοψήφισμα, με την ανοιχτή υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία χαιρετισμούς απηύθυναν, ο Γραμματέας του Συντονιστικού της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Δημήτρης Χαμπίδης, ο Βουλευτής Ημαθίας του κόμματος Γιώργος Ουρσουζίδης, η Ιστορικός Αναστασία Ταναμπάση, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Πέτρος Τσαπαρόπουλος, η Ακτιβίστρια Ανθούλα Σιδηροπούλου, το Μέλος του Συντονιστικού των Ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ Βέροιας Τάσος Κωστόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας Γιώργος Κάκαρης.

Reportaz-chalatsis-oxi-elia-veroia-02-07-157Η ουσία του δημοψηφίσματος και του «ΟΧΙ»

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην ουσία, όπως υποστήριξαν, του ερωτήματος που τίθεται στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής, που δεν είναι άλλο από το «Ναι» ή το «Όχι» στην επιβαλλόμενη από τους δανειστές λιτότητα, και όχι το δήθεν δίλημμα Ναι ή Όχι στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, όπως προωθείται έντεχνα από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ και στρατευμένα ΜΜΕ.

Ακόμη ανέλυσαν τις οδυνηρές επιπτώσεις από ένα ενδεχόμενο «Ναι» στους όρους υποτέλειας της Ε.Ε. απέναντι στην Ελλάδα, που στρέφονται άμεσα κατά κάθε δυνατότητας παραγωγικής ανασυγκρότησης, ανάπτυξης, κοινωνικής και εθνικής αξιοπρέπειας, καθώς απαιτούν και πάλι κατάργηση της προστασίας της Α’ Κατοικίας, νέες προσωποκρατήσεις για χρέη, απολύσεις, κατακόρυφη αύξηση της φορολογίας των αγροτών, κατάργηση της επιδότησης του αγροτικού πετρελαίου, κατάργηση του ΟΓΑ, αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, αύξηση του ΦΠΑ στα συσκευασμένα προϊόντα και μια σειρά άλλων εξοντωτικών μέτρων, που αφορούν κυρίως τον αγροτικό κόσμο και όχι μόνο.

Χαιρετισμοί Ομιλητών

Reportaz-chalatsis-oxi-elia-veroia-02-07-150Δημήτρης Χαμπίδης

«…Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε στο μεγάλο δίλημμα. Ή εμείς ή αυτοί. Τους νικήσαμε στις 25 Γενάρη, σπάζοντας την τρομοκρατία, ξεπερνώντας το φόβο. Θα τους νικήσουμε και σήμερα, γιατί είμαστε η πλειοψηφία, η Δημοκρατία και το μέλλον αυτού του τόπου. Αυτοί είναι οι συνεργάτες των τοκογλύφων, των τροϊκανών και επανέρχονται σήμερα, για να πάρουν τη ρεβάνς. Κλείσανε τις τράπεζες γιατί δε θέλουν συμφωνία και έναν έντιμο συμβιβασμό. Θέλουν την εθνική μας ταπείνωση, θέλουν κατάλυση της Δημοκρατίας, θέλουν να πέσει η κυβέρνηση που εξέλεξε ο ελληνικός λαός. Τη Δημοκρατία τη χαρακτήρισαν πραξικόπημα, γιατί για πρώτη φορά μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός, επειδή δεν τον αφήνουν να υλοποιήσει το πρόγραμμά του, ξαναγυρίζει στο λαό και του λέει πάρε θέση…», ήταν κάποια από τα λόγια του κ. Χαμπίδη.

Reportaz-chalatsis-oxi-elia-veroia-02-07-1510Γιώργος Ουρσουζίδης

«…Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ακόμη κι αν οι Έλληνες πολίτες ψήφιζαν όχι στο επικείμενο δημοψήφισμα, αδειάζοντας όλους όσους υποκρίνονται το αντίθετο. Αναρωτιέται κανείς τι συμβαίνει και υπάρχει τέτοιο άδειασμα από τον κ. Σόιμπλε και τους συναδέλφους του. Είναι πιο ειλικρινής ή γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα ότι είτε με ναι την Κυριακή, είτε με όχι, το πρόβλημα παραμένει και πρέπει επιτακτικά να επιλυθεί; Τότε τι τους αφορά η λαϊκή ετυμηγορία του λαού την Κυριακή, αφού καλά γνωρίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του επιθυμεί την παραμονή στην Ε.Ε.; Άλλωστε αυτό ήταν το κεντρικό μας σύνθημα στις εκλογές: Μάχη για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του ελληνικού λαού με βιωσιμότητα του χρέους μέσα στη ζώνη του Ευρώ. Αφού λοιπόν είναι έτσι τα πράγματα και όλοι γνωρίζουμε, εκτός των Σαμαρά και Βενιζέλου, το ερώτημα στο επικείμενο δημοψήφισμα αφορά στα σκληρά και αναποτελεσματικά μέτρα και μόνο…», είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής και απαρίθμησε κάποια από τα μέτρα αυτά, τα οποία όπως είπε, απευθυνόμενος στους αγρότες ειδικότερα, τα έχουν ήδη εγκρίνει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ποτάμι.

Reportaz-chalatsis-oxi-elia-veroia-02-07-1511Αναστασία Ταναμπάση

«…Οι ξένες δυνάμεις παίζουν ρόλο στη ρύθμιση της μοίρας του Ελληνισμού, όχι μόνο στην εθνική του ολοκλήρωση αλλά και στην εσωτερική του πολιτική και κοινωνική εξέλιξη. Ήρθε λοιπόν η στιγμή Ελληνίδα κι Έλληνα να πάρεις εσύ την απόφαση στα χέρια σου. Στην αρχή σου είπαν ότι το Δημοψήφισμα της Κυριακής είναι αντιδημοκρατικό, είναι πραξικόπημα. Σε ποιο λεξικό της ελληνικής γλώσσας μελέτησαν αυτή την ερμηνεία της λέξης…;», διερωτήθηκε η κ. Ταναμπάση και αφού ανέλυσε τη δόλια μεθόδευση της πολιτικής των δανειστών κατά των Ελλήνων, κάλεσε όλους τους πολίτες να διατρανώσουν ένα μεγάλο «Όχι», την Κυριακή στην κάλπη.

Reportaz-chalatsis-oxi-elia-veroia-02-07-1512Πέτρος Τσαπαρόπουλος

«…Αφού έδωσαν τη δική τους ερμηνεία στο ναι και το όχι, αφού συνεχίζουν να τρομοκρατούν, με τον πιο χυδαίο και πρωτόγονο τρόπο – ποιοι – αυτοί που επί 40 χρόνια προκάλεσαν τέτοια ζημιά στους ανθρώπους και στην ψυχή μας, τώρα αμφισβητούν και τη δυνατότητα ενός λαού να εκλέγει την κυβέρνησή του. Δηλαδή αμφισβητούν τη Δημοκρατία…», είπε σε γενικές γραμμές ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας και αφού ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται δια του Δημοψηφίσματος το δίλημμα παραμονή στην ΕΕ ή ρήξη και επιστροφή στη δραχμή, κάλεσε το λαό να αντιτάξει σε όλα αυτά ένα ισχυρό όχι που θα γίνει ένα έναυσμα για μια συζήτηση περί του χαρακτήρα της Ευρώπης.

Reportaz-chalatsis-oxi-elia-veroia-02-07-1513Ανθούλα Σιδηροπούλου

«…Η πατρίδα μας έφτασε πια στον πάτο. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι και να παλέψουμε γι αυτήν. Πρέπει να αφήσουμε τα λαμόγια της Ευρώπης που μας θέλουν πεινασμένους, εξαθλιωμένους, να σερνόμαστε στα συσσίτια, να τους δώσουμε ένα μάθημα αξιοπρέπειας και να τους βάλουμε στην μπάντα. Πρέπει να αγωνιστούμε για τα γηρατειά που δεν είναι πια περήφανα, για τα παιδιά μας που τα έχουμε χάσει στην ξενιτιά…», είπε μεταξύ άλλων η κ. Σιδηροπούλου.

 

Reportaz-chalatsis-oxi-elia-veroia-02-07-1514Τάσος Κωστόπουλος

«…Εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όλα αυτά τα χρόνια της λιτότητας, πληρώσαμε πολύ βαριά στις επιχειρήσεις και τις οικογένειές μας, με ψηλή φορολογία, έναν ασφαλιστικό φορέα που στραγγάλιζε και δεν ασφάλιζε, ζήσαμε ποινικές διώξεις και αυτοκτονίες. Η πολιτική της λιτότητας ήταν ένας διωγμός και ένας συνεχής φόβος για μας. Σήμερα έγιναν βελτιώσεις. Δεν υπάρχουν κατασχέσεις και ποινικές διώξεις. Απομένει να γίνουν κι άλλα και θα γίνουν. Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν μπορεί να γυρίσει πίσω, γι αυτό ψηφίζει όχι…», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κωστόπουλος.

Reportaz-chalatsis-oxi-elia-veroia-02-07-1515Γιώργος Κάκαρης

«…Όλα αυτά τα χρόνια βιώνουμε έναν πόλεμο. Τώρα αρχίσανε να πέφτουνε κι ατομικές βόμβες, μέσω πληρωμένων ΜΜΕ… με όλες αυτές τις δηλώσεις και παρέμβαση απ’ έξω. Πραξικόπημα είναι αυτό. Αυτό που προσπαθούν να κάνουν. Είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα κάνει πολλά. Προσπάθησε. Και τι πιο δημοκρατικό από αυτό που έκανε; Τόσα χρόνια τι λέγαμε; Ήρθε ο ΓΑΠ και μας φόρτωσε ένα μνημόνιο και είπαμε… δε μας ρώτησε. Ήρθε μετά ο Σαμαράς και μας φόρτωσε δεύτερο μνημόνιο και είπαμε… δε μας ρώτησε. Και έρχεται ένας Πρωθυπουργός, όταν είδε ότι δεν υπήρχε περίπτωση μια αριστερή κυβέρνηση, μια δεξιοκρατούμενη Ευρώπη να την αφήσει να προοδεύσει και απευθύνεται σε μας και μας λέει να του δώσουμε ένα διαπραγματευτικό χαρτί για μας και τα παιδιά μας…», είπε ο Γιώργος Κάκαρης, υποστηρίζοντας με πάθος την ισχυρή στήριξη του «όχι», την Κυριακή.

Δείτε αποσπάσματα από τη συγκέντρωση, στο Video

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας