Ρεπορτάζ

Μαρία Σπυράκη: Θα πούμε το μεγάλο “ΝΑΙ”, πολιτικά, πολιτισμικά και αξιακά

Reportaz-Spyraki-Aiges-01-07-157

Ομιλία της Ευρωβουλευτού της ΝΔ στο “Αιγές Μέλαθρον”, στη Βέροια

Την επιτακτική ανάγκη στήριξης της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας, δια της παραμονής της στο Ευρώ και την ΕΕ και δια του “ΝΑΙ”, στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής, υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, σε προγραμματισμένη ομιλία της ΝΟΔΕ Ημαθίας της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε χθες  (01-07-15) στο “Αιγές Μέλαθρον”, στη Βέροια.

Το “όχι” συνεπάγεται έξοδο της Ελλάδας από την  Ευρωζώνη

Για νέο μνημόνιο που ζητά ο Αλέξης Τσίπρας από τους Ευρωπαίους, έκανε λόγο αρχικά η κ. Σπυράκη, πηγαίνοντας όπως είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός γονυπετής να ζητήσει νέα δανειακή στήριξη αλλά μη θέλοντας να σηκώσει και το βάρος της υπογραφής του και τελικά αποφάσισε να φύγει από τις διαπραγματεύσεις και να πετάξει το μπαλάκι στο λαό, δια του δημοψηφίσματος.

Reportaz-Spyraki-Aiges-01-07-152«…Η κυβέρνηση αποφάσισε να παίξει το θέατρο του παραλόγου με τραγικές όμως επιπτώσεις. Την πρώτη την είδαμε ήδη με το capital control, το κλείσιμο των τραπεζών, αυτών των ημερών, με υπογραφή του κ. Βαρουφάκη. Οι τράπεζες έκλεισαν και απαγορεύεται η κίνηση της αγοράς σε πληρωμή υποχρεώσεων, επενδύσεις κλπ…», σημείωσε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε ότι επιμένουν σε ένα μεταμφιεσμένο ερώτημα στην κάλπη, την ώρα που η Ευρώπη το έχει ερμηνεύσει ως «Ναι» ή «Όχι» της παραμονής της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Reportaz-Spyraki-Aiges-01-07-156«…Όλοι εμείς θα πάρουμε τώρα την ευθύνη να εξηγήσουμε την αλήθεια του ερωτήματος που είναι γραμμένο στο ψηφοδέλτιο, αυτό που μεταφράζουν και ερμηνεύουν οι ευρωπαίοι και ο πολιτισμένος κόσμος. Ένας πολιτισμένος κόσμος που είδε χθες μια χώρα, τη μοναδική στον κόσμο, που αθέτησε την πληρωμή της στο ΔΝΤ…», επεσήμανε.

«…Λέμε ναι, με την ψήφο μας, στη χρηματοδότηση μισθών και συντάξεων σε ένα σταθερό ευρωπαϊκό περιβάλλον με επιδοτήσεις των αγροτών…», είπε και ανέλυσε τα οφέλη του αγροτικού κόσμου, σε νούμερα, μέσω της ευρωπαϊκής στήριξης αλλά και γενικότερα τα οφέλη όλων των κοινωνικών στρωμάτων από τη στήριξη των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ, όπως των διαρθρωτικών ταμείων κλπ.

Reportaz-Spyraki-Aiges-01-07-15«…Από την ώρα που θα πούμε το “όχι”, το επόμενο βήμα θα είναι η έξοδός μας από την Ε.Ε. και αυτό θα συνεπάγεται αδυναμία αποπληρωμής και του χρέους…», συμπλήρωσε και μάλιστα μίλησε για αδυναμία στήριξης της χώρας από άλλες χρηματοδοτικές πηγές, όπως της δανειζόμενης, καταχρεωμένης Ρωσίας.
Ακόμη συνέδεσε την παραμονή μας στην Ε.Ε με την εξασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή, έναντι των απειλών όσων επιβουλεύονται τα σύνορά μας.

«…Θα απαντήσουμε την Κυριακή, πολιτικά, πολιτισμικά και αξιακά ότι ανήκουμε στη Δύση και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας βάλει σε αχαρτογράφητα νερά. Δε χρειάζεται να δοκιμάσουμε το χειρότερο σενάριο της νεοελληνικής ιστορίας…», κατέληξε η Ευρωβουλευτής.

Reportaz-Spyraki-Aiges-01-07-153Παραβρέθηκαν και μίλησαν

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ημαθίας Απ. Βεσυρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, οι πολιτευτές Τάσος Μπαρτζώκας, Κώστας Γιοβανόπουλος και Απ. Εμμανουηλίδης, οι πρώην Βουλευτές Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Γεωργία Μπατσαρά, όπως και ο πρώην Ευρωβουλευτής Δημήτρης Βλαχόπουλος.

Πέτρος Ανδρεανίδης

Ο Πρόεδρος της ΟΝΕΔ Ημαθίας Πέτρος Ανδρεανίδης, είπε ότι ως εκπρόσωπος της γενιάς του, που γαλουχήθηκε σε μια Ελλάδα ευρωπαϊκή, καλεί όλους να δώσουν ψήφο παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, γιατί δε νοείται Ευρώπη χωρίς Ελλάδα και Ελλάδα χωρίς Ευρώπη.

Σάββας Ακριτίδης

Παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ημαθίας Σάββας Ακριτίδης μίλησε για τις κρισιμότερες ώρες της Ελλάδας στην μεταπολιτευτική ιστορία και υπογράμμισε πως ένα ισχυρό ναι, θα μας κρατήσει έστω και τραυματισμένους στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ο βουλευτής Ημαθίας Απ. Βεσυρόπουλος, μεταξύ άλλων, αφού ευχαρίστησε τη Μαρία Σπυράκη για την παρουσία της, διατράνωσε ότι η Ημαθία λέει «ναι» στην Ευρώπη για την προστασία του ευρωπροσανατολισμού της χώρας και της ανάκτησης της αξιοπρέπειας όλων των τάξεων και ειδικότερα των συνταξιούχων που ξεφτιλίστηκαν συνωστιζόμενοι έξω από τα ΑΤΜ. «…Η δήθεν διαπραγμάτευση των πέντε μηνών έφερε την οικονομική ασφυξία της χώρας με το capital control των τραπεζών…», τόνισε, ενώ έκανε λόγο για συστηματικά τυχοδιωκτική και ανεύθυνη πολιτική του Τσίπρα με κορύφωμα την αναγγελία δημοψηφίσματος, ώστε να βγει ο ίδιος από το προσωπικό του αδιέξοδο, βάζοντας το κόμμα πάνω από την πατρίδα, βάζοντας σε κίνδυνο την παραμονή της πατρίδας στην Ευρώπη.

Reportaz-Spyraki-Aiges-01-07-154Κώστας Καλαϊτζίδης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης έκανε λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζει η Ελλάδα, τις μέρες που διανύουμε, μέρες οικονομικής δυσκαμψίας και καταρράκωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και τόνισε ότι πρέπει να ξημερώσει μια νέα μέρα για την πατρίδα. Αναφερόμενος στο σημερινό διάγγελμα Τσίπρα το χαρακτήρισε «ήξεις – αφήξεις», και αναφέρθηκε στους κινδύνους που επισύρει μια ενδεχόμενη επικράτηση του «όχι», που θα σπρώξει, όπως είπε, την Ελλάδα του αείμνηστου εθνάρχη Κ. Καραμανλή στη χρεωκοπία.

Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης δήλωσε ότι η παρουσία της Μαρίας Σπυράκη είναι μεγάλη τιμή για την Ημαθία και συμπλήρωσε ότι ο χαρακτήρας του δημοψηφίσματος που αναγγέλθηκε είναι αινιγματικός, και πως ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η χώρα θα βρίσκεται και πάλι στο απόλυτο τίποτα, ενώ έκανε λόγο για κρυφή ατζέντα της Κυβέρνησης Τσίπρα για επιστροφή στη δραχμή. “…Η χώρα μοιάζει με καράβι που κατευθύνεται ίσια στα βράχια…”, είπε μεταξύ άλλων.

Γεωργία Μπατσαρά

Η Γεωργία Μπατσαρά μίλησε για μετάθεση ευθύνης του Τσίπρα στον Ελληνικό Λαό και εξουθένωση των πολιτών και των συνταξιούχων που συνωστίζονται στις ουρές των ΑΤΜ και κάλεσε την Ευρωβουλευτή να αποκαλύψει όλες τις πτυχές της πραγματικότητας που κρύβουν οι ανεύθυνοι κυβερνώντες της Ελλάδας.

Κώστας Γιοβανόπουλος

Ο Κώστας Γιοβανόπουλος σημείωσε ότι ο δρόμος του «ΝΑΙ» είναι ένας σίγουρος δρόμος λογικής και σωφροσύνης, που κι αν ακόμη δεν οδηγεί στον Παράδεισο, ωστόσο περνάει μακριά από την κόλαση.

Απόστολος Εμμανουηλίδης

«Ναι» στην Ελλάδα της Ευρώπης αλλά όχι στο «ναι σε όλα», σε νέα μέτρα λιτότητας, περικοπών μισθών και συντάξεων, τόνισε ο Απ. Εμμανουηλίδης και εστίασε στην προβληματική του θέματος, γύρω από το μέλλον του αγροτικού κόσμου της Ημαθίας, σε περίπτωση εξόδου από την Ε.Ε.

Δημήτρης Βλαχόπουλος

Τέλος ο Δημήτρης Βλαχόπουλος έκανε λόγο για υποκρισία του Αλέξη Τσίπρα, δια του σημερινού διαγγέλματός του, και κάλεσε τους πάντες να κάνουν έναν αγώνα τριών ημερών, που απέμειναν, γιατί αυτό το Δημοψήφισμα, όπως υπογράμμισε, θα είναι το μεγαλύτερο και το σοβαρότερο της Ιστορίας.

Reportaz-Spyraki-Aiges-01-07-155

banner-article

Ροη ειδήσεων