Οικονομία Ρεπορτάζ

Δημήτρης Καζάκης: “Πραγματική οδός σωτηρίας της χώρας η έξοδος από το ευρώ”

Reportaz-Chalatsis-Kazakis-EPAM

Διατράνωσε ο Οικονομολόγος και Γ. Γραμματέας του ΕΠΑΜ, από τη Βέροια

Video με αποσπάσματα από την ομιλία του, στον κινηματογράφο «ΣΤΑΡ»

Την ακράδαντη πεποίθησή του ότι η μόνη οδός πραγματικής σωτηρίας για την ελληνική οικονομία θα είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, διατύπωσε ο Οικονομολόγος και Γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) Δημήτρης Καζάκης, παρουσία και του Αν. Γραμματέα του Μετώπου Γιάννη Αθανασιάδη, σε ομιλία που πραγματοποίησε χθες βράδυ, (29-06-15) στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ, στη Βέροια, με θέμα: «Ευρώ ή Εθνικό νόμισμα;».

Απελευθέρωση από τους Ευρω-εκβιασμούς και τις χρηματοπιστωτικές απειλές

Σε γενικές γραμμές ο κ. Καζάκης, αφού ανέλυσε όλο το «θρίλερ» της σταδιακής υποδούλωσης της χώρας στο χρηματοπιστωτικό παιχνίδι των αγορών, με την είσοδο στην Ευρωζώνη, την προ-σκηνοθετημένη είσοδο στο ΔΝΤ και τα μνημόνια, και μέχρι την αναγγελία του επερχόμενου Δημοψηφίσματος, υποστήριξε και τεκμηρίωσε τις θέσεις του που συνοψίζονται στην αναγκαία επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, ως μόνης οδού απελευθέρωσης της χώρας από πολιτικές που δεν στηρίζουν τα πραγματικά εθνικά συμφέροντα της λαϊκής πλειοψηφίας των Ελλήνων, μακριά από τους σημερινούς ευρω-εκβιασμούς των κραταιών της ΕΕ και τις απειλές τους.

Reportaz-Chalatsis-Kazakis-EPAM2Τόνωση των μισθοδοτικών αναγκών με κοινωνικά κριτήρια

Ακόμη τόνισε την αναπτυξιακή προοπτική χρηματοδότησης των πραγματικών αναγκών της οικονομίας σε μισθούς και συντάξεις, χωρίς την απειλή των ατέρμονων και ανακυκλούμενων χρεών, με αύξηση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και τόνωση της εγχώριας αγοράς, με έμφαση στον παραγωγικό τομέα και βασικό εισόδημα για όλους, κάτι που θα κλείσει τις πόρτες στη διαφθορά, την παραοικονομία και το ρουσφέτι, ενώ παράλληλα θα ενδυναμωθούν διαφανείς κοινωνικές πολιτικές προς όφελος ενός δικού μας κράτους που θα στηρίζει μια σταθερή ποιότητα ζωής για κάθε κοινωνική, οικονομική τάξη και ομάδα, με όρους αληθινής άσκησης της Δημοκρατίας μακριά από την κατακτητική εποπτεία, αποικιοκρατικού τύπου των Ευρώ – τεχνοκρατών.

Reportaz-Chalatsis-Kazakis-EPAM3Ίδρυση νέας Κεντρικής Τράπεζας κοπής δικού μας χρήματος

Και όλα αυτά μέσα από την κοπή δικού μας νομίσματος το οποίο θα παρέχεται απευθείας στις καλύψεις των μισθοδοτικών αναγκών και όχι στις μεγαλο τράπεζες, εν είδει δανειακού κεφαλαίου, με την ίδρυση μιας άλλης εθνικής κεντρικής τράπεζας, εν αντιθέσει με τη σημερινή Α.Ε. ξενο – κεφαλαιακών συμφερόντων, ουσιαστικά μέσα από ένα άλλο κρατικό ίδρυμα έκδοσης χρήματος και εποπτείας του τραπεζικού συστήματος, που θα οδηγήσει σε πτώχευση τις συστημικές τράπεζες. «Χαρτί και μελάνι είναι τα μόνα έξοδα για το εγχείρημα», είπε επί λέξει.
Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Καζάκη ακολούθησε ανοιχτός διάλογος με το ακροατήριό του.

Δείτε Video με χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας

Reportaz-Chalatsis-Kazakis-EPAM4Ποιος είναι ο Δημήτρης Καζάκης

Ο Δημήτρης Καζάκης, είναι οικονομολόγος-αναλυτής και Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ, με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογραφούσε σε τακτική βάση στην εφημερίδα Ποντίκι και στο περιοδικό Hellenic Nexus έως τον Νοέμβριο του 2011. Είχε καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο στο ΡΑΔΙΟ 9 (9,89), η οποία διεκόπη στις 9/2/2012. Έχει εκδώσει το βιβλίο “Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΜΠΗΪΑ – Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας χρεοκοπίας”, Δεκέμβριος 2011, εκδόσεις “ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ”. Σήμερα συμμετέχει στην εφημερίδα Το Χωνί και στο διαδικτυακό ραδιόφωνο Ράδιο χωρίς FM. Από τις 14/9/2012 η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ επανήλθε μέσω του Ράδιο AΡΤ FM, 90,6, κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή 1-2:30 μμ. Ο Δ. Κ. έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στη συγκρότηση του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.), του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος.

Σήμερα στα Γρεβενά, μεθαύριο στην Κοζάνη

Ο κ. Καζάκης θα μιλήσει στα Γρεβενά αύριο Τρίτη 30 Ιουνίου και στην Κοζάνη, μεθαύριο, την 1η Ιουλίου.

banner-article

Ροη ειδήσεων