Ταξίδια

Τουριστικό ενδιαφέρον από Τουρκία και Γαλλία για τη Βέροια

Tourismos-Veroia-touristiko-endiaferon

Συνεχίζονται οι διεθνείς επαφές της Αντιδημαρχίας Τουρισμού του Δήμου

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η οργανωμένη προσπάθεια που καταβάλλει η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Βέροιας με σκοπό την ανάδειξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής στη διεθνή ταξιδιωτική αγορά μέσω της ανάπτυξης σχέσεων με δημοσιογράφους, επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού από χώρες του εξωτερικού.

Η εκ του σύνεγγυς γνωριμία των επαγγελματιών του τουρισμού με το τοπικό τουριστικό προϊόν αποτελεί μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της Αντιδημαρχίας Τουρισμού διότι παρέχει μια βιωματική προσέγγιση στην εμπειρία των επισκεπτών οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από πρώτο χέρι το μνημειακό και φυσικό πλούτο της περιοχής, την τοπική γαστρονομία αλλά και τη φιλοξενία των ανθρώπων της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφτηκαν τη Βέροια, ύστερα από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Βασίλη Λυκοστράτη, μια αντιπροσωπεία Τούρκων από την πόλη Καισάρεια καθώς κι ένα ζευγάρι Γάλλων δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα, η τουρκική αντιπροσωπεία η οποία συνοδευόταν από τον επιχειρηματία και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου, Στέφανο Χατζημανώλη και αποτελούνταν τόσο από επαγγελματίες στη βιομηχανία του τουρισμού όσο κι από επιτελείς του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, επισκέφτηκε την περιοχή με σκοπό την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων μεταξύ της Βέροιας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας με την πόλη Καισάρεια της περιφέρειας της Καππαδοκίας.

Στη συνάντηση εργασίας που οργανώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού έλαβαν επίσης μέρος η Δημοτική Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δ. Βέροιας, Χριστίνα Γαϊτάνου, και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού, Άννα Χατζηνικολάου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στους τρόπους ανταλλαγής τουριστικής κίνησης από τη μια περιοχή προς την άλλη, ανταλλάσοντας παράλληλα απόψεις και εμπειρίες σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη και την εν γένει βελτίωση της τουριστικής εμπειρίας στις δυο περιοχές.

Από την άλλη, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο ηλεκτρονικό περιοδικό LEXNEWS με έδρα το Παρίσι, ενώ ταξίδεψαν στη Βέροια για να καταγράψουν κυρίως τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών στη Βεργίνα για τους σκοπούς του τουριστικού ρεπορτάζ που ετοιμάζουν για την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, έμειναν όπως δήλωσαν έκπληκτοι από τους «θησαυρούς» της περιοχής ώστε να καλύψουν με αποκλειστικό άρθρο την επίσκεψή τους στη Βέροια.

Μάλιστα, τόνισαν ότι η ιστορία, η φυσική ομορφιά, η τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και η θερμή φιλοξενία που συνάντησαν είναι μερικοί βασικοί λόγοι για να επισκεφτούν ξανά την πόλη, διαμένοντας την επομένη φορά μερικές μέρες στην περιοχή για να έχουν την ευκαιρία να την γνωρίσουν ακόμα καλύτερα.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας