Ρεπορτάζ

Εικόνες ντροπής στις εγκαταστάσεις του πρώην Πανεπιστημιακού Τμήματος, στη Βέροια

reportaz-eikones-ntropis-ston-stis-egkatastaseis-tou-proin-panepistimiakou-tmimatos4

Εγκατάλειψη και βρωμιά, σε όλο τους το μεγαλείο!

Β. Παπαδόπουλος: “Από αύριο καθαρίζουμε”

Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης κατέγραψε ο φακός της Faretra.info, σε σημερινό μας ρεπορτάζ, μετά από καταγγελλίες πολιτών, που έκαναν λόγο για την αθλιότητα στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων του πρώην Πανεπιστημιακού Τμήματος του ΑΠΘ στις Βαρβάρες, έξω από τη Βέροια.

reportaz-eikones-ntropis-ston-stis-egkatastaseis-tou-proin-panepistimiakou-tmimatos3Η ηθική ένσταση των ανθρώπων που μίλησαν ανώνυμα στην εφημερίδα μας, έχει να κάνει με το ερώτημα πώς γίνεται ένας χώρος, όπου φιλοξενείται κια το Μουσείο Εκπαίδευσης και ως γνωστόν δέχεται τακτικά επισκέψεις εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος από μικρούς μαθητές σχολείων, να μην είναι τουλάχιστον καθαρός στα αυτονόητα, ώστε να μη δίνεται το κακό παράδειγμα.

Από την άλλη γεγονός είναι ότι η πλειονότητα του κόσμου δε γνωρίζει ότι ο εν λόγω χώρος δεν ανήκει στο Δήμο Βέροιας, ο οποίος μάλιστα διεκδικεί την παραχώρηση του από το ΥΠΑΑΤ.

reportaz-eikones-ntropis-ston-stis-egkatastaseis-tou-proin-panepistimiakou-tmimatos2Οπότε κρίναμε δίκαιο και απαραίτητο να πάρουμε την επίσημη θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Βέροιας, Βασίλη Παπαδόπουλου, για την αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και για την όποια δέσμευση του, για την αποκατάσταση της εικόνας του χώρου, στο μέτρο του εφικτού.

reportaz-eikones-ntropis-ston-stis-egkatastaseis-tou-proin-panepistimiakou-tmimatos5“Αν και δε μας ανήκει ο χώρος, ωστόσο θα τον καθαρίσουμε”

“…Πολλές φορές έχουμε καθαρίσει το χώρο, αν και δεν είναι στη δική μας δικαιοδοσία και αρμοδιότητα, αφού παρακαλάμε ως Δήμος το Υπουργείο Γεωργίας για παραχώρηση, μέχρι και σήμερα, ωστόσο, κι επειδή πρωτίστως εκεί πραγματοποιούνται κάποιες εκπαιδευτικές εκδρομές στο Μουσείο Εκπαίδευσης, όπου φιλοξενείται, και ασφαλώς δεν είναι ουτε ευθύνη της ΚΕΠΑ η φύλαξη του περιβάλλοντος χώρου, πράξαμε το καθήκον μας να καθαρίσουμε, αλλά όχι με συχνότητα προτεραιότητας, όπως σε άλλες περιοχές που ανήκουν σε μας, από τη στιγμή μάλιστα που ο χώρος είναι κλειστός και δεν έχει τακτική επισκεψιμότητα.
Από την άλλη πιθανολογώ ότι πήγαν κάποια σχολεία, στο πλαίσιο επισκέψεων που προανέφερα, και δεν μας ενημέρωσαν εγκαίρως ότι επρόκειτο να πάνε, για να καθαρίσουμε. Επίσης ένα άλλο πιθανό πρόβλημα για τις εικόνες που καταγράψατε είναι ότι και μετά από μια επίσκεψη, αν γεμίσουν τα καλαθάκια με σκουπίδια, τα σκορπίζουν τα αδέσποτα. Και είναι καιρός που φωνάζουμε ότι ο χώρος κανονικά θα έπρεπε να είναι περιφραγμένος. Όμως ουσιαστικά ο χώρος δεν ανήκει ακόμα σε εμάς. Τον διεκδικούμε. Ωστόσο θα φροντίσουμε, από αύριο κιόλας, να του δώσουμε μια προτεραιότητα, ως κοινόχρηστου χώρου, και να τον καθαρίσουμε άμεσα…”, ήταν επακριβώς τα λόγια του Αντιδημάρχου.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας