Βέροια Γράμματα & Τέχνες

Πρεμιέρα της “Εύηχης Πόλης” με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη Βέροια

Texnes-Smyrni-symfoniki-eyixi-2015

Εντυπωσιακή η σολίστ Ξένια Ντουμπρόφσκαγια

Δήμητρα Σμυρνή

Στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας και όχι στην Πλατεία Δημαρχείου, όπου συνήθιζε ν’ απολαμβάνει το μουσικόφιλο κοινό της πόλης, κάτω από τον καλοκαιριάτικο ουρανό, τις ορχήστρες της κλασικής μουσικής, κάθε φορά που άνοιγε την αυλαία της η “Βέροια – Εύηχη Πόλη”, δόθηκε η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, χθες 18-06-15. Την αλλαγή του “σκηνικού” προκάλεσε ο άστατος καιρός.

Μ’ ένα πρόγραμμα ιδαίτερα προσιτό στο πλατύ κοινό, με διευθυντή ορχήστρας τον Χάρη Ηλιάδη και σολίστ τη Ρωσίδα βιολίστρια Ξένια Ντουμπρόφσκαγια, η Συμφωνική της Θεσσαλονίκης κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, που την καταχειροκρότησε.

Texnes-Smyrni-symfoniki-eyixi-201Εκρηκτικός ο Μπετόβεν με την εισαγωγή του από τον “Έγκμοντ”, λυρικός ο Μπραμς στο κονσέρτο του για βιολί, και μελωδικός ο Μέντελσον στη “Σκωτική Συμφωνία”, έδωσαν με τα έργα τους την ευκαιρία στο κοινό να τα χαρεί για μια ακόμη φορά, από μια καταξιωμένη ορχήστρα και από μια ιδιαίτερη σολίστ.

Η Ξένια Ντουμπρόφσκαγια εντυπωσίασε όχι μόνο με την τεχνική της, αλλά και με την όλη της σκηνική παρουσία, όπου ήταν έκδηλη η ικανότητά της να σωματοποιεί τις λεπτότερες συναισθηματικές αποχρώσεις των έργων.

Μια βραδιά που ικανοποίησε απόλυτα και δημιούργησε το αίσθημα της προσδοκίας και για τις επόμενες βραδιές.

 

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας