Βέροια

Θέματα καθαριότητας και ευταξίας τέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Veroia-nea-sinedriazei-to-diveroia-nea-themata-kathariotitas-kai-eftaxias-tethikan-ki-apopse-sto-dimotiko-simvoulio-veroias

Την επαναλειτουργία  της Δημοτικής Αστυνομίας εξετάζει ο Δήμος

Θέματα της καθημερινότητας του Δήμου Βέροιας τέθηκαν στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας και μεταξύ αυτών η καθαριότητα, ο φωτισμός αλλά και τα αδέσποτα βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μετά τις σχετικές τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης Κώστα Καραπαναγιωτίδη και Νίκου Μπέκη.

veroia-nea-themata-kathariotitas-kai-eftaxias-tethikan-ki-apopse-sto-dimotiko-simvoulio-veroias1Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης αναφέρθηκε στη βρωμιά που διαπιστώνει ο ίδιος στους κεντρικούς δρόμους, το πρόβλημα των αδέσποτων, αλλά και στο πρόβλημα του ωραρίου του φωτισμού σε κάποιες περιοχές. “…Ξέρω ότι δεν υπάρχουν χρήματα και προσωπικό αλλά κλείνετε σε λίγο ένα χρόνο και έχω κουραστεί να βλέπω τα χάλια της πόλης σε επίπεδο καθαριότητας και αδέσποτων. Δε θέλω να γίνομαι γραφικός και να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια. Επίσης θα αφήνατε στο σπίτι σας ή στην επιχείρησή σας να καίνε τα φώτα μέρα μεσημέρι; Δείτε τα όλα αυτά μέρα με τη μέρα και βάλτε μια τάξη. Δε βγαίνετε στο δρόμο παρά μόνο για εκδηλώσεις. Δεν είμαι μηδενιστής αλλά ξέρω και τα προβλήματα…”, είπε συγκεκριμένα.

 

veroia-nea-themata-kathariotitas-kai-eftaxias-tethikan-ki-apopse-sto-dimotiko-simvoulio-veroias12Ο Δήμαρχος απαντώντας σημείωσε ότι ο κ. Καραπαναγιωτίδης δε λαμβάνει υπόψη του τη διάσταση ανάμεσα στο τι μπορεί να γίνει άμεσα και τι πρέπει μακροπρόθεσμα. “Με ρωτήσατε αν είμαι ευχαριστημένος με την κατάσταση, για παράδειγμα των αδέσποτων. Σας απαντώ ότι σε ό,τι μπορέσαμε να κάνουμε άμεσα, ναι είμαι ευχαριστημένος, γιατί στειρώσαμε σε μικρό χρονικό διάστημα 450 σκυλιά. Αν με ρωτούσατε αν είμαι ευχαριστημένος σύμφωνα με την κατάσταση που θα έπρεπε να υπάρχει θα σας έλεγα… όχι…”.

 

veroia-nea-themata-kathariotitas-kai-eftaxias-tethikan-ki-apopse-sto-dimotiko-simvoulio-veroias13Ο Νίκος Μπέκης με τη σειρά του εστίασε στην αποψίλωση, σε περιοχές του Δήμου με πυκνή βλάστηση και κατήγγειλε ότι δε γίνεται σωστά. “…Το κόψιμο των χόρτων δε γίνεται με σωστό τρόπο.  Μου έρχεται να τους πάρω το μηχάνημα από τα χέρια. Τα κόβουν και δεν τα μαζεύουν…”, σχολίασε, ενώ για την περίπτωση του φωτισμού είπε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που τα φώτα ανάβουν μέρα κι αλλού δεν ανάβουν νύχτα.

 

 

veroia-nea-themata-kathariotitas-kai-eftaxias-tethikan-ki-apopse-sto-dimotiko-simvoulio-veroias14Η Σοφία Ελευθεριάδου, εκπροσωπούσα τον Γ. Παπαγιάννη που απουσίαζε, επιπροσθέτως σχολίασε αρνητικά την ανίατη κατάσταση με τις λακκούβες και ανέφερε ως χαρακτηριστικό πρόβλημα την περιοχή της Νέας Νικομήδειας. “Όσο δε λύνετε τα προβλήματα και παραμένουν, κι εμείς θα τα επαναφέρουμε…”, ξεκαθάρισε.

Άλλα θέματα

veroia-nea-themata-kathariotitas-kai-eftaxias-tethikan-ki-apopse-sto-dimotiko-simvoulio-veroias15Συνάντηση Δημάρχου με Δημοτικούς Αστυνομικούς

Την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας εξετάζει ο Δήμος Βέροιας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. Όπως είπε, επί τούτου συναντήθηκε με τους Δημοτικούς Αστυνομικούς για τη βολιδοσκόπηση της σημερινής κατάστασης και τις δυσκολίες της. “…Κλήθηκαν όσοι ενδιαφερόμενοι Δημοτικοί Αστυνόμοι θέλουν να επιστρέψουν στον Δήμο και άλλοι δύο που δεν πρόλαβαν να εκπαιδευτούν , όταν ζήτησαν δουλειά. Η συνάντηση έγινε προκειμένου να συζητηθούν οι απόψεις αλλά και οι δυνατότητες με βάση τα τωρινά δεδομένα που είναι εξαιρετικά δύσκολα με μειωμένη την αρχική δύναμη κάτω από το μισό…”, είπε και πρόσθεσε ότι το θέμα θα επανέρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, κατά πάσα πιθανότητα στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος.

Ο Γ. Μελιόπουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ρώτησε το Δήμαρχο που βρίσκεται το θέμα πρόσληψης ιατρού εργασίας για τους υπαλλήλους του Δήμου, τονίζοντας πως είναι εργασιακό τους δικαίωμα και απηύθυνε κάλεσμα σε κάθε λαϊκή οικογένεια στο αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλ. Ωρολογίου στις 19.00.

Ο Γ. Ορφανίδης παρατήρησε ότι πριν μιάμιση εβδομάδα δεν υπήρχε γραμματεία στην Πολεοδομία του Δήμου και έκανε λόγο περί χώρων που δίνονται για εκδηλώσεις σε φορείς, όπως σχολικές αυλές και γήπεδα.  “…Αφού οι χώροι και τα έξοδά τους ανήκουν στο Δήμο, γιατί και οι εκδηλώσεις δεν μπαίνουν υπό την αιγίδα του Δήμου;…”, ρώτησε. “… Ο Δήμος και το ΚΑΠΑ σχεδόν πάντα μπαίνει ως συνδιοργανωτής στις εκδηλώσεις και η όποια συμμετοχή δίνεται σε σχέση με την ανταποδοτικότητα της παροχής είναι σχετικά μικρή…”, απάντησε ο Αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων