Απόψεις

Γ. Παπαγιάννης: “Σθεναρό όχι της κοινωνίας μας κατά της απόφασης για μονοδρόμηση των οδών Μητροπόλεως και Βενιζέλου στη Βέροια”

2014-08-05-Sxolio-mitropoleos-monodromisi

“Αναστολή της απόφασης τώρα”

Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου Βέροιας*

Βεροιώτισσες και Βεροιώτες, τις επόμενες ημέρες πλησιάζει το χρονικό διάστημα (1 Ιουλίου με 31 Δεκεμβρίου) κατά το οποίο αποφασίσθηκε με πρόταση της παράταξης που διοικεί το Δήμο, κατόπιν μάλιστα χρηματοβόρας σχετικής μελέτης, να μονοδρομηθούν οι οδοί Μητροπόλεως και Βενιζέλου στη Βέροια. Η απόφαση αυτή ελήφθη για εμάς, χωρίς εμάς. Δεν ρωτήθηκαν οι πολίτες, οι τοπικοί ειδικοί και οι φορείς. Θεωρήθηκε από τους αρμοδίους – και υπευθύνους για την απαράδεκτη κατάσταση στο Δήμο – σκόπιμο, αν είναι δυνατόν, να εισακουσθούν κυρίως πρόσωπα που δεν ζούνε την καθημερινότητα της Βέροιας και όχι πρώτιστα οι πολίτες της Βέροιας.

G.Papagiannis2Η απόφαση αυτή είναι εσφαλμένη, καταγγέλθηκε δυναμικά και επανειλημμένα από το συνδυασμό μας «Δικαίωμα για Νέα Βέροια» στους πολίτες της Βέροιας και δεν πρέπει να υλοποιηθεί, διότι θα επιδεινώσει περαιτέρω το πανταχόθεν βαλλόμενο από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου επίπεδο ζωής και δη σε θέματα οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας, δυνατότητας στάθμευσης, εξυπηρέτησης των πολιτών και επαγγελματιών και γρήγορης μετακίνησης στην αγαπημένη μας πόλη. Η απόφαση μονοδρόμησης των δύο και μοναδικών ουσιαστικά κεντρικών οδικών αρτηριών της Βέροιας βρίσκει κάθετα αντίθετους εμάς και εκατοντάδες πολίτες που μας μεταφέρουν δια ζώσης την αγανάκτησή τους. Η απόφαση μονοδρόμησης συνιστά αδικαιολόγητη ή και σκόπιμη εμμονή, δεν έχει σχέση με τις κυκλοφοριακές ανάγκες της Βέροιας και έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το κοινό αίσθημα των κατοίκων της πόλης μας. Εναντίον της απόφασης μονοδρόμησης κατατέθηκαν αρμοδίως συναφείς προσφυγές από τοπικούς φορείς κατά της απόφασης αυτής, όπως τα Αστικά Λεωφορεία της Βέροιας, ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ταξί Ημαθίας και έπονται περαιτέρω θεσμικές ενέργειες.

Βεροιώτισσες και Βεροιώτες, οι πολίτες στη Δημοκρατία δεν πρέπει να ανεχόμαστε αυθαίρετες συμπεριφορές και «εκπλήξεις» σαν αυτές που επιφυλάσσει στην κοινωνία ο κ. Βοργιαζίδης, ο οποίος μάλιστα κατά τρόπο που τον χαρακτηρίζει πολιτικά, απέκρυψε τη συγκεκριμένη πρόθεσή του από το προεκλογικό του πρόγραμμά και ουδέποτε αναφέρθηκε ανοιχτά, όταν καλούσε τους δημότες να τον ψηφίσουν, στην πολιτική του επιθυμία να μονοδρομηθούν οι δύο κύριες οδικές αρτηρίες της πόλης. Δηλώνουμε τώρα την αντίθεσή μας στην πρόθεση μονοδρόμησης των οδών Μητροπόλεως και Βενιζέλου. Καταγγέλλουμε στους πολίτες της Βέροιας τις αντιδημοκρατικές, αδιαφανείς, αλαζονικές και μονομερείς ενέργειες της διοίκησης του Δήμου, που αποφασίζει αυθαίρετα και υλοποιεί μυστική ατζέντα. Αξιώνουμε από τη διοίκηση του Δήμου Βέροιας να αναστείλει- έστω τώρα- την υλοποίηση της εσφαλμένης και άστοχης απόφασης μονοδρόμησης των οδών Μητροπόλεως και Βενιζέλου. Καλούμε τους υπεύθυνους να παραδεχτούν ένα ακόμα λάθος τους – από τα πολλά που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση- και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη από τους πολίτες της Βέροιας, δεσμευόμενοι σε δημόσια, ανοιχτή και διαφανή διαβούλευση στο μέλλον για όλα τα μεγάλα θέματα καθημερινότητας.

* Ο Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Γιάννης Μ. Παπαγιάννης, Διδάκτωρ Νομικής Πανεπιστημίου Münster και συγγραφεύς νομικών έργων, εξελέγη Επικ. Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Βέροιας με το συνδυασμό «Δικαίωμα για Νέα Βέροια»

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας