Υγεία

ΣΟΦΨΥ Ημαθίας: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης μέσω του ψυχοδράματος

Ygeia-oloklirothikan-programmata-sofpsy

Το πρόγραμμα θα επαναλειτουργήσει το φθινόπωρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εβδομαδιαίες ομαδικές συναντήσεις – συνεδρίες μέσω της θεραπείας του ψυχοδράματος, των οικογενειών – μελών του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας για τη χρονιά αυτή και αφορούσαν τους συγγενείς φροντιστές ατόμων με ψυχική νόσο, στη Στέγη Δημιουργίας του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές του ψυχοδράματος (παιχνίδια ρόλων, αντιστροφή ρόλου, η μέθοδος του σωσία) καθώς και βιωματικές ασκήσεις.

Τα μέλη της ομάδας έγιναν πιο αυθόρμητα και δημιουργικά, άρχισαν να εκφράζουν σκέψεις και συναισθήματα, αρνητικά και θετικά, ανακάλυψαν ότι έχουν δεξιότητες και καινούριους τρόπους έκφρασης. Αρχισαν να αφήνονται στο άγγιγμα, είτε αυτό είναι σωματικό είτε ψυχικό, κατάλαβαν ότι δεν είναι μόνα (καθολικότητα), νοιάζονται για τις ανάγκες και τα συναισθήματα των υπολοίπων μελών (αλτρουϊσμός), αισθάνονται αποδεκτά, βιώνουν την κάθαρση και τη συναισθηματική απελευθέρωση.

Κατά τη διάρκεια των ομαδικών συνεδριών τα μέλη λειτούργησαν βιωματικά μέσω παιχνιδιών – ασκήσεων που βοήθησαν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της επικοινωνίας και ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους.

Την ομάδα συντόνισαν εθελοντικά η Ψυχολόγος-Ψυχοδραματίστρια Εφη Τσαπαροπούλου και η Ψυχολόγος Στέλλα Νιώπα, τις οποίες το Δ.Σ. και τα μέλη της ομάδας ευχαριστούν θερμά.

Το πρόγραμμα θα επαναλειτουργήσει το φθινόπωρο, μέσα στα πλαίσια του συνολικού προγράμματος του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας για τη νέα περίοδο.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος – Γιώργος Σαλιάγκας
Η Γεν. Γραμματέας – Μαρία Ντέντου

banner-article

Ροη ειδήσεων