Αλεξάνδρεια

Οι εκπαιδευόμενοι του Κέντρου ‘‘Τα Παιδιά της Άνοιξης’’ και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βεροίας

Alexandreia-Nea-Paidia-anoixis-mouseio

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΜΕΔΟΥΣΑ»

Την Παρασκευή 22 Μαΐου οι εκπαιδευόμενοι του Κέντρου ‘‘Τα Παιδιά της Άνοιξης’’ και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Βεροίας, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΜΕΔΟΥΣΑ».

Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του μουσείου, να δουν τα εκθέματα και να μάθουν ιστορικά στοιχεία της περιοχής. Στη συνέχεια, στον αύλειο χώρο του μουσείου, συμμετείχαν σε δράσεις που οργανώθηκαν ειδικά για εκείνους!

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του μουσείου και ιδιαιτέρως την κυρία Παπαργυρούδη για τη φιλοξενία, την ξενάγηση και την οργάνωση των δημιουργικών δραστηριοτήτων.

Λίγες μέρες αργότερα, τη Δευτέρα 25 Μαΐου, το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Βέροιας επισκέφθηκε το χώρο των ‘‘Παιδιών της Άνοιξης’’ και πραγματοποίησε επιμορφωτικό σεμινάριο στο προσωπικό, με θέμα την ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση.

Η κ. Τσαπαροπούλου (ψυχολόγος), η κ. Νατσιοπούλου (κοινωνική λειτουργός) και η κ. Σιδηροπούλου (νομική σύμβουλος) ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς για τις μορφές της βίας, τα σημάδια της κακοποίησης και τους τρόπους δράσης, όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια φαινόμενα.

Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών για την άμεση ανταπόκριση, τη συνεργασία και την ενδιαφέρουσα παρουσίαση.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας