Βέροια

Έντονο τουριστικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό για το Δήμο Βέροιας

Topika-touristiki-provoli-dimou-veroias

Συνεχόμενες αφίξεις ταξιδιωτικών πρακτόρων και δημοσιογράφων την τελευταία εβδομάδα

Ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας Τουρισμού

Στο πλαίσιο της οργανωμένης προσπάθειας που καταβάλει η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Βέροιας με σκοπό να καθιερώσει τη Βέροια μεταξύ των δημοφιλών τουριστικών προορισμών της Βορείου Ελλάδος, την τελευταία εβδομάδα βρέθηκαν στην περιοχή δημοσιογράφοι και ταξιδιωτικοί πράκτορες από το εξωτερικό ύστερα από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Βασίλη Λυκοστράτη.

Στόχος της πρόσκλησης από πλευράς Δήμου Βέροιας, υπήρξε η εκ του σύνεγγυς γνωριμία των επαγγελματιών του τουρισμού από το εξωτερικό με το τοπικό τουριστικό προϊόν μέσω της ξενάγησής τους στα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής, της ενημέρωσής τους για τις υποδομές της Βέροιας αλλά και της γευστικής δοκιμής τοπικών συνταγών και προϊόντων.

Οι δημοσιογράφοι και οι τουριστικοί πράκτορες που επισκέφτηκαν τη Βέροια το τελευταίο διάστημα εξειδικεύονται σχεδόν σ’ όλο το φάσμα του τουριστικού κλάδου όπως μεταξύ άλλων το συνεδριακό τουρισμό, τον τουρισμό αναψυχής, τα city breaks, τον πολιτιστικό και θρησκευτικό τουρισμό.

Topika-touristiki-provoli-dimou-veroias2Συγκεκριμένα, την πόλη επισκέφτηκαν 13 Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες, μια Γαλλίδα δημοσιογράφος που εργάζεται σε εβδομαδιαίο περιοδικό με πολιτιστικό και τουριστικό περιεχόμενο, 10 Ολλανδοί τουριστικοί πράκτορες οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Διευθυντή του Ε.Ο.Τ. στο Άμστερνταμ κι από μεγάλο επαγγελματικό τουριστικό περιοδικό της χώρας τους που αναμένεται να καλύψει με σχετικό άρθρο το συγκεκριμένο ταξίδι, καθώς και ένα ζευγάρι Ισραηλινών ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Ειδικά από την Ολλανδική αγορά, τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά μιας και όπως επιβεβαίωσαν οι ίδιοι οι τουριστικοί πράκτορες υπάρχει κατακόρυφη αύξηση του ενδιαφέροντος και του αριθμού επισκέψεων από τη χώρα αυτή για τη Βόρεια Ελλάδα, εξέλιξη στην οποία συνετέλεσαν σημαντικά οι απευθείας πτήσεις Θεσσαλονίκη – Άμστερνταμ. Το ίδιο ισχύει και για την Γαλλική αγορά όπου και αυτή παρουσιάζει αυξητική τάση που επίσης σχετίζεται με την αύξηση των προγραμματισμένων πτήσεων από Γαλλία, στοιχείο που οδήγησε τη δημοσιογράφο να επισκεφτεί την Βέροια ώστε να μοιραστεί την εμπειρία της στην περιοχή με τους αναγνώστες του παριζιάνικου περιοδικού όπου γράφει.

Topika-touristiki-provoli-dimou-veroias3Όσον αφορά την Βρετανική αγορά, είναι ευρέως γνωστό ότι αποτελεί παραδοσιακή πηγή προέλευσης τουριστών για την Κεντρική Μακεδονία, με χιλιάδες επισκέψεις ετησίως και μεγάλο αριθμό τόσο πτήσεων charter όσο και προγραμματισμένων πτήσεων από και προς πολλά αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας, γεγονός που προσπαθεί να αξιοποιήσει η Αντιδημαρχία Τουρισμού.

Τέλος, οι Ισραηλινοί ταξιδιωτικοί πράκτορες όπως αναμενόταν επέδειξαν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εβραϊκή συναγωγή και συνοικία αλλά εντυπωσιάστηκαν κι από την ιστορική σπουδαιότητα του αρχαιολογικού χώρου των Αιγών στη Βεργίνα. Μάλιστα, όπως ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του Δήμου Βέροιας, σχεδιάζουν την έναρξη εκδρομών προς τη Βέροια από τον προσεχή Ιούνιο.

Συνολικά, όλοι οι επισκέπτες έμειναν εντυπωσιασμένοι από τον πολιτιστικό πλούτο της Βέροιας καθώς και την άριστη φιλοξενία των ανθρώπων του Δήμου ενώ εξέφρασαν τη βούληση να εντάξουν την πόλη μας στις μελλοντικές τους επαγγελματικές δραστηριότητες.

banner-article

Ροη ειδήσεων