Γράμματα & Τέχνες

Μεγάλα έργα κλασικής κιθάρας στα χέρια μικρών… βιρτουόζων

Texnes-Chalatsis-Mpravakis-vivliothiki-18-5-15

Εντυπωσίασαν οι μικροί μαθητές του Ωδείου «Φίλιππος» Βέροιας

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση αφιερωμένη στην κλασική κιθάρα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε χθες το απόγευμα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Πρωταγωνιστές οι μικροί στην ηλικία αλλά μεγάλοι στο θάρρος, την τόλμη, την αυτοπεποίθηση και πάνω από όλα τα ταλέντο, βιρτουόζοι μαθητές του Ωδείου Φίλιππος της Βέροιας.

Texnes-Chalatsis-Mpravakis-vivliothiki-18-5-152Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, οι προχωρημένοι μαθητές του Κώστα Μπραβάκη παρουσίασαν κομμάτια γνωστών και μεγάλων καταξιωμένων συνθετών κάθε κουλτούρας και εποχής, (από B. Λόμπος μέχρι Μ. Χατζιδάκι), ενώ στο δεύτερο μέρος ακολούθησε η ορχήστρα κιθαριστών του Ωδείου υπό τη διδασκαλία και τη διεύθυνση του πολλά υποσχόμενου νέου καθηγητή κιθάρας του Ωδείου, του Βεροιώτη Θεόφιλου Μπίκου, φοιτητή στην ειδικότητα Σύνθεσης στο ΑΠΘ, ο οποίος αποφοίτησε από την τάξη του Κώστα Μπραβάκη με Άριστα παμψηφεί.

Texnes-Chalatsis-Mpravakis-vivliothiki-18-5-1512Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Κώστας Μπραβάκης μίλησε στη Faretra.info για μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης, στην οποία ξεχώρισε, όπως είπε, η πολυχορδία της κλασικής κιθάρας, δίνοντας την αίσθηση της δυναμικής, του όγκου, της έντασης και της διανομής των ρόλων, όπως συμβαίνει στις ομάδες συμμετοχής των μεγάλων συμφωνικών ορχηστρών.

Στο μέλλον θα επακολουθήσουν παρόμοιες εκδηλώσεις του ωδείου με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών.Texnes-Chalatsis-Mpravakis-vivliothiki-18-5-155Texnes-Chalatsis-Mpravakis-vivliothiki-18-5-156

 

banner-article

Ροη ειδήσεων