Αγροτικά Κόσμος Τοπικά

Απ. Βεσυρόπουλος: “Να υπαχθούν στις δηλώσεις ζημίας για τον παγετό της 4ης Απριλίου συμπήρηνα και αχλάδια”

politiki-ap-vesiropoulos-dimopsifisma

Επιστολή του Βουλευτή ΝΔ Ημαθίας στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Την επιτακτική ανάγκη να υπαχθούν στις δηλώσεις ζημίας για τον παγετό της 4ης Απριλίου 2015 τα βιομηχανικά ροδάκινα (συμπήρηνα) καθώς και τα βιομηχανικά και επιτραπέζια αχλάδια, ζητά με επιστολή του, από τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α., ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη ο κ. Βεσυρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν άμεση παρέμβαση από την πλευρά της Πολιτείας, προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα τους πολίτες.

Οι ζημίες που προκάλεσε ο παγετός της 4ης Απριλίου είναι δεδομένες, υπέστησαν ζημιές τα βιομηχανικά ροδάκινα (συμπήρηνα) και τα βιομηχανικά και επιτραπέζια αχλάδια τα οποία πρέπει να υπαχθούν στις δηλώσεις ζημίας για τον παγετό που ανήγγειλε ο ΕΛ.Γ.Α.».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, ότι οι δενδρώδεις καλλιέργειες της Ημαθίας, υπέστησαν ζημίες από τον όψιμο παγετό της 4ης Απριλίου 2015. Οι άσχημες αυτές καιρικές συνθήκες, φαίνεται πως επηρέασαν σημαντικά μεταξύ άλλων, τα βιομηχανικά ροδάκινα (συμπήρηνα) και τα βιομηχανικά και επιτραπέζια αχλάδια.

Παρ’ όλα αυτά, στην αναγγελία ζημιάς από τον παγετό της 4ης Απριλίου 2015 που ανακοίνωσε ο ΕΛΓΑ, προκειμένου να δηλώσουν οι παραγωγοί της ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους (6-18 Μαΐου), συμπεριλαμβάνονται μόνο οι καλλιέργειες του δαμάσκηνου, του βερίκοκου, των επιτραπέζιων ροδάκινων και των νεκταρινιών.

Η μη αναμενόμενη για την εποχή, πτώση της θερμοκρασίας, που προκάλεσε παγετό δημιούργησε μεγάλη ζημία στις ανωτέρω δενδρώδεις καλλιέργειες (συμπήρηνα και αχλάδια).

Είναι συνεπώς επιτακτική ανάγκη, να υπαχθούν στις δηλώσεις ζημίας για τον παγετό της 4ης Απριλίου 2015, τα βιομηχανικά ροδάκινα (συμπήρηνα), καθώς και τα βιομηχανικά.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας