Πολιτική

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε εικονική πραγματικότητα

Politiki-node-sindiaskepsi-nd-imathias

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η ΝΔ δια του εκπροσώπου της Κώστα Καραγκούνη

με αφορμή την ομιλία του κ. Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο και στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να βρίσκεται σε εικονική πραγματικότητα και να ψεύδεται ανοιχτά, ανέφερε ο κ. Καραγκούνης.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σημειώνει πως «η συμφωνία που υπέγραψε στο Eurogroup περιλαμβάνει και το μνημόνιο και την τρόικα, και τα πλεονάσματα των επομένων ετών, που εμείς διαπραγματευόμασταν τη μείωσή τους».

Απαντώντας στην κριτική ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρήκε άδεια ταμεία αναφέρει: «Ταμειακό πρόβλημα δεν βρήκε, ταμειακό πρόβλημα δημιούργησε διότι ο ίδιος και το κόμμα του καλούσε τον κόσμο να μην πληρώσει τους φόρους, που τώρα αγωνίζεται απεγνωσμένα να τους μαζέψει. Και τις τράπεζες τις βρήκε πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες.

» Βρήκε ταυτόχρονα ανάκαμψη, που τώρα την μετατρέπει σε ύφεση και πλεονάσματα που τώρα τα μετατρέπει σε ελλείμματα.

» Απομονώθηκε σε όλη την Ευρώπη και δεν μπορεί να χωνέψει το 18-1 που πέτυχε σε βάρος της χώρας μας στο Eurogroup.

» Κοιτάζοντας με φόβο την καινούρια πραγματικότητα κάνει το απίστευτο λάθος, να ξεκινά ένα νέο κύκλο επιθέσεων προς τους εταίρους. Έτσι, ενώ βρίσκεται σε διαπραγμάτευση δημιουργεί πάλι εχθρούς και πόλωση με εκείνους με τους οποίους διαπραγματεύεται. Και δεν καταλαβαίνει ότι αυτό φέρνει τη χώρα σε ακόμα χειρότερη απομόνωση.

» Όμως η κυβέρνησή του έχει ήδη επισήμως προσυπογράψει και τη μεγάλη πρόοδο που είχε συντελεστεί μέχρι τώρα από την κυβέρνηση Σαμαρά και την αυτονόητη ανάγκη να σεβαστεί η χώρα τις υποχρεώσεις της. Αλλά όλα τα ψέματα που λέει δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια που τώρα αναγκάζεται να παραδεχτεί.

» Οδηγεί τη χώρα σε νέο μνημόνιο, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση έβγαζε τη χώρα από το μνημόνιο.

» Οδηγεί τη χώρα σε νέα ανάγκη για δανεικά ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση έβγαζε τη χώρα από τον αναγκαστικό δανεισμό.

» Εμείς είμαστε επιεικείς με τον κ. Τσίπρα.

» Απλά, δεν έχει καταλάβει ακόμα πού βρίσκεται και τί αντιμετωπίζει. Είναι εμφανής η αγωνία του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στο εσωτερικό του κόμματός του και γι’ αυτό σπεύδει να νομοθετήσει αυτά που ήδη υπάρχουν, όπως το κοινωνικό τιμολόγιο και οι 100 δόσεις.

» Μόνο που τα κάνει με το χειρότερο δυνατό τρόπο αφού θέλει να νομοθετήσει με δυσμενέστερους όρους, όσα εμείς έχουμε ήδη θεσμοθετήσει.

» Και ενώ από τη μία προσπαθεί απεγνωσμένα να δώσει γενικόλογες υποσχέσεις, από την άλλη ο υπουργός των Οικονομικών του, ήδη σήμερα το πρωί εξήγγειλε νέους φόρους.

» Ο κ. Τσίπρας παρέλειψε να μας πει και χθες στο υπουργικό του συμβούλιο αλλά και σήμερα το πιο σημαντικό: Αν και πότε θα περάσει τη συμφωνία για την παράταση του προγράμματος από την ελληνική Βουλή!

» Περιμένουμε επιτέλους μια σοβαρή απάντηση.

» Και κάτι ακόμα.

» Βεβαίως και θα ψηφίσουμε την εξεταστική για το μνημόνιο αλλά φυσικά θα ακολουθήσει και μια ακόμα εξεταστική, που θα διερευνήσει ποιοί και γιατί απέτρεψαν την έξοδό μας από το μνημόνιο φέτος και μας οδηγούν με φόρα σε νέο μνημόνιο».

Πηγή: http://news.in.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας