Πολιτισμός

O Πέτρος Ρίστας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Politismos Ristas Megaro Mousikis

Το έργο του Βεροιώτη  συνθέτη, “Εικόνες από τη Θάλασσα”, θα συμπεριληφθεί σε κύκλο συναυλιών και διαλέξεων

Συγκεκριμένα, έργο του υπό τον τίτλο “Εικόνες από την Θάλασσα” θα συμπεριληφθεί στον κύκλο συναυλιών και διαλέξεων ” Η Λ ό γ ι α Ε υ ρ ω π α ϊ κ ή Μ ο υ σ ι κ ή σ υ ν ο μ ι λ ε ί μ ε τ η ν Ε λ λ η ν ι κ ή Μ ο υ σ ι κ ή Δ η μ ι ο υ ρ γ ί α” που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στην αίθουσα διδασκαλίας Μουσικής στο ΜΜΑ.

Την όλη διοργάνωση έχει αναλάβει το Νέο Ωδείο Κοζάνης – Musicart. Στη διάρκεια του ενδιαφέροντος μουσικού απογεύματος μαθητές και καθηγητές της Musicart θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα όπου συνθετικές τεχνοτροπίες και ύφη της Ευρωπαϊκής Μουσικής συναντώνται με την Ελληνική Μουσική Δημιουργία, η διαφορετικότητα των συνθετών, η χρονολογική απόσταση δημιουργίας των έργων, αλλά και ο διαφορετικός τρόπος δημιουργίας τους και χειρισμού του υλικού από τους συνθέτες, θα αποτελέσουν τα σημεία αναφοράς για το παρόν πρόγραμμα και θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον του ακροατή.

Το έργο “εικόνες από την Θάλασσα” είναι γραμμένο για πιάνο, κλαρινέτο και κουαρτέτο εγχόρδων, με έντονα ηχοχρώματα από το τροπικό σύστημα και έντονες επιρροές από την παραδοσιακή ελληνική μουσική. Είναι χωρισμένο σε μικρά ανεξάρτητα κομμάτια που συνδέονται μεταξύ τους με ηχοχρωματικές κινήσεις που του προσδίδουν χαρακτήρα περιγραφικής μουσικής, και αποκαλύπτει έναν διάλογο μεταξύ των οργάνων ο οποίος αντικατοπτρίζει τις εναλλαγές της θαλάσσιας φύσης!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας