Ρεπορτάζ

«Ενέσεις» στήριξης του λαού στην κυβερνητική μάχη της Ευρώπης

Reportage0Chalatsis Sygentrosi2 pl dim8

Μαζική και η αποψινή συγκέντρωση της Βέροιας

Την αντίδρασή τους απέναντι στη λιτότητα, με το σύνθημα «ανάσα αξιοπρέπειας», αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή τους στην ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων της με τους Ευρωπαίους Εταίρους, ενόψει και του αυριανού Eurogroup, κατέθεσαν για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μέρες, εκατοντάδες Ημαθιώτισσες και Ημαθιώτες στην αποψινή (15-2-15)συγκέντρωση που έλαβε χώρα στην πλ. Δημαρχείου της Βέροιας και κατέληξε με ειρηνική πορεία στην πλ. Εληάς.

Μια εκδήλωση, ανάμεσα σε πάμπολλες ανά την Ελλάδα, που διοργανώθηκαν και πάλι μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Reportage0Chalatsis Sygentrosi2 pl dim5Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Η «Φ»
Καταγράφοντας η «ΦΑΡΕΤΡΑ» το κλίμα και την ψυχολογία των διαδηλωτών έδωσε λόγο σε πολίτες κάθε ηλικίας και φύλου, για το πώς βλέπουν τη συγκέντρωση, κατά πόσο εκτιμούν τη δύναμή της ως εργαλείο στήριξης της κυβέρνησης στις δυσκολίες που συναντά στην Ευρώπη αλλά και για το κατά πόσο οι ίδιοι νιώθουν αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι για την τελική έκβαση της μάχης των διαπραγματεύσεων.

Reportage0Chalatsis Sygentrosi2 pl dimΟ μέσος όρος των απαντήσεων έδωσε την αίσθηση μιας συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει αρκετά πράγματα, ή τουλάχιστον πολλά περισσότερα από τις προηγούμενες που παραδόθηκαν στα ευρωπαϊκά «θέλω» και «πρέπει» αμαχητί.

Reportage0Chalatsis Sygentrosi2 pl dim11Ωστόσο, το γεγονός ότι το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκαν στις Βρυξέλλες οι τεχνικές διαβουλεύσεις και σύμφωνα με την αθηναϊκή αλλά και τη διεθνή ειδησεογραφία, δε φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, φως στο τούνελ, δεν παύει να δημιουργεί στον κόσμο ένα «μούδιασμα» ανησυχίας, που όμως συμψηφίζεται ικανά, από την άλλη, με την ασυγκράτητη οργή τους από τις μνημονιακές πολιτικές που έπληξαν το σύνολο των Ελλήνων.

Reportage0Chalatsis Sygentrosi2 pl dim12ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΤΗ «Φ»
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, μετά την κατάληξη της πορείας, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Γιώργος Ουρσουζίδης και Φρόσω Καρασαρλίδου μίλησαν στη «Φ», σχετικά με την αποτίμηση του κλίματος των ημερών που διανύει η Κυβέρνηση στη μάχη των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

Φ. ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ
«…Συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση που μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι, θεωρούμε ότι και ο λαός αισθάνεται περήφανος και για πρώτη φορά στη νεότερη Ιστορία συμπαρίσταται στο έργο μιας κυβέρνησης. Μας έχει προκαλέσει συγκίνηση, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος του λαού, πραγματικά παλεύει για την αξιοπρέπεια της χώρας και των πολιτών της, για τη Δημοκρατία. Το μεγαλύτερό μας όπλο είναι η συμμετοχή των πολιτών σε αυτή την ιστορία. Πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε στη διαπραγμάτευση, είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύω προσωπικά ότι αυτή η κυβέρνηση, εφόσον τελειώσει η διαπραγμάτευση είναι ικανή να μεταστρέψει θετικά την εικόνα της πολιτικής απέναντι στους πολίτες…».

Γ.ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ
«…Νομίζω ότι το πράγμα έφτασε στο μη παρέκει, ο ελληνικός λαός έδωσε μια σαφή εντολή, ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης υλοποιεί αυτή την εντολή, το ίδιο και ο υπουργός οικονομικών, που νομίζω ότι το κάνει με αξιόπιστο τρόπο. Για πρώτη φορά μελετημένα και ώριμα, διεκδικούμε πράγματα που στο πρόσφατο παρελθόν ήταν αδιανόητο να συμβούν και το εισπράττει ο κόσμος και ανταποκρίνεται με μια αισιοδοξία πρωτόγνωρη. Εύχομαι η αισιοδοξία να μεταστραφεί σε επιτυχία και να δικαιωθούν οι προσδοκίες του λαού και όχι μόνο του ελληνικού αλλά γενικότερα των λαών της Ευρώπης, οι οποίοι υποφέρουν από τη σκληρή λιτότητα την οποία άνθρωποι του κεφαλαίου επέβαλαν στους λαούς. Προσωπικά πρεσβεύω ότι όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα. Και δεν εννοώ μια νίκη σαρωτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, εννοώ μια νίκη που θα έχει το στοιχείο της διαπραγμάτευσης, δηλαδή δεν είμαστε άκαμπτοι, συζητάμε και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση…».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας