Πολιτική

Γροθιά στο φόβο και τα ψέματα – ελπίδα στο λαό

2015 01 02 Arthrografia galouzis tora ti

Ανάμεσα στο φόβο και τους εκβιασμούς, τα ψέματα και τις αυταπάτες,


η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να συνθλίψουν το λαό για να αποσπάσουν την ψήφο του στις επικείμενες εκλογές. Σε αυτήν τη βάση, η ΝΔ επιμένει στην κινδυνολογία ότι με το μείγμα διαχείρισης που προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή, στη ρήξη με την ΕΕ, ότι δεν υπάρχουν τόσα λεφτά για να στηριχτούν όσες «παροχές» υπόσχεται. Πέραν της στόχευσης που έχει η τακτική της αυτή να συσπειρώσει την «εκλογική της βάση» εκφοβίζοντας τους «νοικοκυραίους», ταυτόχρονα δίνει πάσες στο ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιώντας ακριβώς αυτές τις επιθέσεις, να εμφανίσει το πρόγραμμά του ως φιλολαϊκό -αφού μάλιστα του επιτίθεται μια καθαρόαιμη αστική δύναμη, όπως η ΝΔ-, να πάρει έτσι πόντους στα μάτια του λαού.

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ φωνάζει, μέσα και έξω από την Ελλάδα, ότι η πολιτική του δεν απειλεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ότι αυτός μπορεί να τα υπηρετήσει καλύτερα απ’ τη ΝΔ. Ταυτόχρονα, υποδεικνύει στο λαό να χαμηλώσει τις προσδοκίες του. Τον κοροϊδεύει ότι το «σκίσιμο του μνημονίου», που υποσχόταν το 2012, ταυτίζεται με το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» που εγγυάται απλά ότι οι εξαθλιωμένοι θα κρατηθούν, με κάποια μέτρα, εν ζωή. Οτι αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει στις σημερινές συνθήκες. Ταυτόχρονα, προωθεί τους δικούς του εκβιασμούς στα εργατικά – λαϊκά στρώματα, ιδιαίτερα σε ανθρώπους που νοιώθουν αριστεροί ή ριζοσπάστες, ότι αν δε στηρίξουν, οτι αν δεν ανεχθούν -τουλάχιστον- το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υπεύθυνοι για τη συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων κλπ.

Ωστόσο, αυτό το σχέδιο, στο οποίο συμπλέουν στρατηγικά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για συνέχιση της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου και της ΕΕ, δεν πρέπει να περάσει. Οι εργαζόμενοι έχουν πείρα και δεν πρέπει πιαστούν στη φάκα που τους στήνουν τα κόμματα της διαχείρισης.

Ακόμα και αν δεν παρθεί κανένα νέο μέτρο, η εφαρμογή των αντιδραστικών νόμων που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μεγαλύτερη πτώχευση ακόμα περισσότερα λαϊκά νοικοκυριά. Ακόμα και αν δεν υπάρξουν νέες δανειακές συμβάσεις, άρα και μνημόνια, τα μνημόνια διαρκείας που προβλέπουν οι Συνθήκες της ΕΕ για όλα ανεξαιρέτως τα κράτη – μέλη μονιμοποιούν την οικονομική εποπτεία και τη λιτότητα για το λαό. Ακόμα και αν υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας, η ανεργία θα συνεχίσει να κατατρώει τη νεολαία και οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι θέσεις μερικής και βραχύχρονης απασχόλησης, με πενιχρούς μισθούς.

Η κινδυνολογία που αναπτύσσει η ΝΔ είναι για να παραμείνει ο λαός ζεμένος και υποταγμένος στον καταστροφικό ευρωμονόδρομο. Αυτό που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πορεία στον ίδιο δρόμο από άλλο μονοπάτι.

Αν, όμως, ο λαός συμβιβαστεί σ’ αυτά, αν δεν αξιοποιήσει και τις εκλογές για να «ξεστρατίσει», η ζωή του, και κυρίως η ζωή της νέας γενιάς, θα χειροτερέψει και άλλο. Ο δρόμος ο δικός τους βρίσκεται πέρα από «επόμενους» και «προηγούμενους» διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής. Βρίσκεται στην οργάνωση σήμερα της δικής τους δυνατής εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης, στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της πάλης του λαού για να εμποδιστούν τα βάρβαρα μέτρα. Του ΚΚΕ που είναι δύναμη εμπιστοσύνης και, από την επομένη των εκλογών, θα συνεχίσει να παλεύει για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής στις εξελίξεις. Η ενίσχυσή του είναι γροθιά στο φόβο και πραγματική ελπίδα για το λαό.

Πηγή: http://www.rizospastis.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας