Πολιτική

Διέξοδος υπάρχει! Είναι στο χέρι σου!

2015 01 15 Paidia syriza elpida

Τώρα ξέρεις την αλήθεια

Διέξοδος μέσα από την πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων δεν μπορεί να υπάρξει. Τα κόμματα που στήριξαν αυτή την πολιτική σήμερα ζητούν την ψήφο σου για να συνεχίσουν στον ίδιο καταστροφικό δρόμο. Είναι οι ίδιοι που δύο χρόνια νωρίτερα σε εξαπατούσαν υποσχόμενοι απεμπλοκή από τα μνημόνια και χαλάρωση της λιτότητας.

Είναι γραμμένο ξεκάθαρα στην ηλεκτρονική επιστολή του Σαμαρά και του Χαρδούβελη προς την τρόικα. Είναι η περικοπή των κύριων συντάξεων, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ο περιορισμός των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, η αύξηση των έμμεσων φόρων. Είναι όλα αυτά που η απερχόμενη κυβέρνηση έχει συνυπογράψει στο Μνημόνιο: οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, οι ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, τα νέα οικονομικά μέτρα και τα πρόσθετα χαράτσια που θα χρειαστεί να πληρώσεις.

Η ανεργία των νέων, η κατάργηση της νομοθεσίας που προστατεύει τους εργαζόμενους, το κλείσιμο δεκάδων χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων, η δραματική μείωση του αγροτικού εισοδήματος, η άδικη φορολογία, η διάλυση της δημόσιας υγείας και των δομών κοινωνικής φροντίδας, αλλά και το αδιέξοδο χιλιάδων ανθρώπων που σήμερα έχουν φτάσει να ζουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση, επιβεβαιώνουν έμπρακτα την αποτυχία αυτής της πολιτικής.

Γνωρίζεις, πλέον, γιατί αρνούνται τον διάλογο και τη δημόσια αντιπαράθεση. Ξέρεις ότι προσπαθούν να σε τρομάξουν και να σε πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική διέξοδος.
Διέξοδος υπάρχει. Είναι στο χέρι σου.

Είναι η ΕΛΛΑΔΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, της ΔΙΑΚΙΟΣΥΝΗΣ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Η Ελλάδα της ΕΛΠΙΔΑΣ και της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ. Αλλά και η νέα μεγάλη προοπτική που διαμορφώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η διέξοδος αυτή είναι στο δικό σου χέρι.

Να στηριχτούν οι πιο αδύναμοι. Να υπάρξουν μέτρα προστασίας για όσους σήμερα στερούνται βασικά αγαθά, όπως το φαγητό και τα φάρμακα. Να μην παραδοθούν στην ιδιωτική κερδοσκοπία το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, οι συγκοινωνίες.

Να επανέλθει η 13η σύνταξη και ο κατώτατος μισθός των 751 ευρώ. Να γίνει πράξη το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Πρόγραμμα ρεαλιστικό και πλήρως κοστολογημένο.

Να επικρατήσουν επιτέλους σε αυτόν τον τόπο η διαφάνεια και η δικαιοσύνη. Να φορολογείται ο καθένας ανάλογα με τις πραγματικές του δυνατότητες και να σταματήσει το σκάνδαλο της φοροδιαφυγής των ισχυρών. Να υπάρξουν νόμοι που αποτρέπουν – αντί να προστατεύουν την πολιτική διαφθορά. Να εδραιωθούν επιτέλους οι δημοκρατικοί θεσμοί.
Να ξεκινήσει επιτέλους η ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Να αλλάξουν οι προτεραιότητες. Να στηριχτούν η μικρή επιχείρηση, η αγροτική παραγωγή και η δημιουργία θέσεων αξιοπρεπούς εργασίας. Να αξιοποιηθούν η τεχνογνωσία και η δημιουργικότητα των νέων επιστημόνων. Να μπουν τα θεμέλια για τη συνολική ανασυγκρότηση της οικονομίας, με κοινωνικά και οικολογικά κριτήρια.

Να ρυθμιστούν ευνοϊκά για τους πολίτες οι οφειλές προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Έτσι ώστε και η κοινωνία να ανακουφιστεί και η πραγματική οικονομία να μπορέσει ξανά να λειτουργήσει.

Να αποκτήσει η Ελλάδα ισχυρή θέση και να διαπραγματευτεί πραγματικά την απεμπλοκή της από ένα πρόγραμμα που απέτυχε παταγωδώς. Να ανοίξει ο δρόμος της εξόδου από την κρίση, όχι μέσα από τη λιτότητα, αλλά μέσα από την ανάπτυξη.

Στις 25 Γενάρη, η ελπίδα για μια Ελλάδα της Αξιοπρέπειας, της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας νικά τον φόβο της μαύρης προπαγάνδας.
Θέτουμε τον λαό σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Το πραγματικό δίλημμα που τίθεται ξανά, είναι:

Ή εμείς, ή αυτοί!

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή ΣΥΡΙΖΑ!

banner-article

Ροη ειδήσεων