Απόψεις Πολιτική

Η «διεύρυνση» του ΣΥΡΙΖΑ (Είδαν φως και μπήκαν!!!)

2015 01 19 Arthrtografia eidan fos galoyzis

Γράφει ο Μιχάλης Γαλουζής

«Προσεγγίσαμε πρόσωπα που είχαν αξιοπιστία. Που με παρρησία και θάρρος έγκαιρα διατύπωσαν τη γνώμη τους, διαχώρισαν τη θέση τους από τις μνημονιακές πολιτικές και με όλους αυτούς συμπορευόμαστε και νομίζω ότι έχουμε γίνει ένα».
Το παραπάνω δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του πριν από μερικές μέρες στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, με αφορμή όσους έχουν συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 25ης Γενάρη.

Ας δούμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένα ποιοι είναι οι αξιόπιστοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν γίνει ένα με το κόμμα που υποτίθεται ότι πρεσβεύει «ριζοσπαστικά» πράγματα.
– Παναγιώτης Κουρουμπλής: Ψήφισε το πρώτο μνημόνιο ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
– Οδυσσέας Βουδούρης: Ψήφισε το πρώτο μνημόνιο ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μετά πήγε στη ΔΗΜΑΡ και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά.
– Θεόδωρος Παραστατίδης: Ψήφισε το πρώτο μνημόνιο ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο, αλλά ξαναγύρισε στο ΠΑΣΟΚ και επανεκλέχτηκε βουλευτής. Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά.
– Θεοδώρα Τζάκρη: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια και υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Ψήφισε: μνημόνιο ένα, μνημόνιο δύο, μνημόνιο τρία. Όλα τα μνημόνια δηλαδή.
– Ηλίας Λιβάνης. Γιος του Αντώνη Λιβάνη, γνωστού και μη εξαιρετέου συμβούλου του Ανδρέα Παπανδρέου και εκδότη.
– Νίκος Τόσκας. Ηταν βασικός συντάκτης του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την Αμυνα στις εκλογές του 2009 και επικεφαλής του γραφείου του Πάνου Μπεγλίτη επί δύο χρόνια. Σήμερα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.
– Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Την περίοδο 1996 – 2004, ως πολιτικός φίλος του Κώστα Σημίτη, είχε στρατευτεί υπέρ του εκσυγχρονισμού», έγραψε ένας παλιός πολιτικός του… «συγκάτοικος» με αφορμή την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
– Θεοδόσης Πελεγρίνης: Πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εχει υλοποιήσει μέχρι κεραίας την αντιλαϊκή πολιτική στην Παιδεία. Εχει ψηφίσει και στηρίξει όλους τους μειωμένους προϋπολογισμούς που στραγγαλίζουν οικονομικά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, έχει αποδεχτεί το PSI που «κούρεψε» 13 εκατομμύρια ευρώ από τα αποθεματικά του Πανεπιστημίου, έστειλε τις λίστες με τις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων, ανοίγοντας το δρόμο για απολύσεις, στηρίζει την παρουσία επιχειρηματιών στις σχολές.

Και ο κατάλογος συνεχίζεται…
«Δείξε μου λοιπόν τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι», λέει ο λαός.

Σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, ΚΙΔΗΣΟ κά οι μετακινήσεις είναι τέτοιες, ωσάν να είναι συγκοινωνούντα δοχεία.
Αυτό συμβαίνει διότι κινούνται στην ίδια λεωφόρο, εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της στήριξης του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου. Μπορεί να κινούνται σε διαφορετικές λωρίδες αλλά βλέπουν στον ίδιο στόχο.

Αλλά το βασικότερο είναι, ότι όλοι αυτοί που μετακινούνται και τα κόμματα φυσικά που τους αποδέχονται θεωρούν, επιεικώς, τους ψηφοφόρους δεδομένους. Δηλαδή μπορούν να λένε και να κάνουν ότι θέλουν, ξέροντας ότι οι πολίτες θα τους στηρίζουν πάντα. Ε΄αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Μας αντιμετωπίζουν σαν «ανθρωπάκια», που ότι και να λένε θα είμαστε πάντα στο μαντρί τους. Ας πάρουν λοιπόν την απάντηση τους. Δυνατό ΚΚΕ. Ψήφος στο ΚΚΕ γιατί πρέπει την επόμενη μέρα να υπάρξει ελπίδα, με ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση.

Τέλος, από την άλλη μεριά, οι εκκλήσεις για συνεργασίες δίνουν και παίρνουν. Έχουμε χάσει τα «αυγά και τα πασχάλια». Δηλαδή λένε ότι θέλουν, υπόσχονται ότι θέλουν, αλλά συγχρόνως κρατούν την «πισινή». Που ξέρεις, μπορεί να χρειαστεί να συνεργαστούν με αυτούς που σήμερα κατηγορούν.

Η ψήφος στο ΚΚΕ χαλάει τα σχέδιά τους. Εκείνα δηλαδή, που θέλουν πάση θυσία συνεργασία του πρώτου κόμματος με το τρίτο. Μια συνεργασία για να υπάρξει κυβερνητική σταθερότητα, συνεχίζοντας την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί την καλύτερη απάντηση-φρένο στη πορεία της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε στην στήριξη του ΚΚΕ, για να νιώθουν οι κάθε χρώματος κυβερνόντες την ανάσα μας και την λαϊκή απαίτηση, για μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, για ανατροπή κάθε αντιλαϊκής πολιτικής, για υπεράσπιση των κοινωνικών μας δικαιωμάτων και των εθνικών μας συμφερόντων, μακριά από Νατοϊκούς και Ατλαντικούς σχεδιασμούς.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας