Κουζίνα Χιουμοριστικά

“Το ρεβανί που αδυνατίζει”

2014-12-21-Epistimi-revani

Χιουμοριστικό! με σωστή συνταγή!

Δια χειρός Αλιθέρση

Με την ευκαιρία των εορτών η Faretra.info εξασφάλισε και δημοσιεύει τη συνταγή ενός ιδιαίτερου και ξεχωριστού γλυκού ταψιού και σας προτείνει να το φτιάξετε

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά για µία δόση:
500-600γρ γιαούρτι πρόβειο
1,5 φλυτζάνι χοντρό σιµιγδάλι
1,5 φλυτζάνι ζάχαρη (5 φλυτζάνια είναι 1kg)
2 φλυτζάνια αλεύρι
1 baking powder
5 αυγά χωριάτικα
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού

Εκτέλεση
Ανακατεύουµε στην αρχή καλά (µε το κουτάλι) το γιαούρτι µε το σιµιγδάλι και το αφήνουµε. Σε άλλο σκεύος χτυπάµε µε το µίξερ καλά το αυγό και στη συνέχεια ρίχνουµε τη ζάχαρη. Συνεχίζουµε µέχρι να χτυπηθούν πάρα πολύ καλά. Αφού συµβεί αυτό, ρίχνουµε το αλεύρι, το baking powder και τις βανίλιες και συνεχίζουµε για λίγο ακόμη. Στο άλλο σκεύος που έχουµε ανακατέψει το γιαούρτι µε το σιµιγδάλι, ρίχνουµε µια κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού, ανακατεύουµε καλά και το µίγµα το ρίχνουµε στο προηγούµενο σκεύος (µε τα αυγά ζάχαρη κτλ.). Κατόπιν, µε το µίξερ το χτυπάµε διακριτικά και µέτρια για λίγο ακόμη. Τέλος, το ρίχνουµε σε κατάλληλο ταψί, αφού το βουτυρώσουµε και το ψήνουµε σε φούρνο 180-200 οC περίπου για 30 λεπτά.

Σιρόπι
4,5 έως 5 φλυτζάνια ζάχαρη
6 φλυτζάνια νερό
1 λεµόνι
Μόλις αρχίσει να βράζει, το αφήνουµε 23-24 λεπτά σε µέτρια φωτιά. Το σιρόπι το βάζουµε να βράσει τη στιγμή που αρχίζουμε την παρασκευή του ρεβανιού. Μόλις βγάλουμε το ψημένο ρεβανί από το φούρνο ρίχνουµε το χλιαρό σιρόπι.

*Κλινικές µελέτες έδειξαν πως όποιος τρώει από το ρεβανί που αδυνατίζει χάνει σε βάρος το 40-50% του βάρους του ρεβανιού που έφαγε. Επιπλέον, έχει χωνευτικές ιδιότητες και είναι φιλικό στο στοµάχι. Οι μελέτες για παραπέρα ευεργετικές ιδιότητες συνεχίζονται, με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι πολύ ενθαρρυντικά.
Εν ευθέτω χρόνω θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως είναι φυσικό, η στήλη µας κρατά αυστηρά απόρρητη την ταυτότητα της πηγής μας, επειδή µε την αποκλειστική δημοσίευση αυτής της µοναδικής πράγµατι συνταγής, «θίγονται» διαιτολόγοι, διατροφολόγοι, γυµναστές και άλλες τινές παρεµφερείς ειδικότητες.

Τέλος δίνεται η υπόσχεση να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις που θα γίνουν σχετικά με την κατασκευή αυτού του μοναδικού γλυκίσματος.

ΥΓ. Η «πηγή» που μας εμπιστεύτηκε τη συνταγή µάς τόνισε ότι όσοι έχουν παραπανίσια κιλά µπορούν να το τρώνε άφοβα, οι λιποβαρείς όµως µε µέτρο, για να µην αδυνατίσουν κι άλλο! Σε κάθε περίπτωση η faretra.info δεν φέρει καµία ευθύνη.

Από τις συνταγές  του Αλιθέρση

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας