Πολιτισμός

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας

2014-11-20-Politismos-biblio-glypta

Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 ο συγγραφέας κ. Βαγγέλης Τασιόπουλος

παρουσίασε στους μαθητές και τις μαθήτριες του 5ου, 7ου, 9ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας και του ΕΕΕΕΚ το βιβλίο του με τίτλο «Γιατί απέναντι;» .
Το βιβλίο πραγματεύεται το θέμα ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού που εκδηλώνεται στους χώρους του σχολείου. Ένα θέμα που δεν είναι μονάχα επίκαιρο αλλά αποτελεί κι ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα που επηρεάζει τη σχολική κοινότητα στο σύνολό της.
Ο συγγραφέας διεξήγαγε συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες στην οποία μέσα από τους ήρωες του βιβλίου τους ενημέρωσε για το συγκεκριμένο φαινόμενο που έχει γνωρίσει τόσο μεγάλη προβολή τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και μέσα από το εύληπτο ύφος γραφής του βιβλίου του τους πληροφόρησε για τα χαρακτηριστικά των θυμάτων/των θυτών/ των παρατηρητών, τις επιπτώσεις της ενδοσχολικής βίας και μέτρα αντιμετώπισής της.

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 ο κ. Κόλλας Κωσταντίνος παρουσίασε στα παιδιά μία ξεχωριστή παράσταση Καραγκιόζη με πολύχρωμα δισδιάστες και τρισδιάστατες φιγούρες από το Θέατρο Σκιών.
Ο καταξιωμένος σκιοπαίκτης ταξίδεψε όσους παρερευρέθηκαν σε πανάρχαιους πολιτισμούς της μακρινής Ανατολής μέσα από την αφήγηση μύθων και θρύλων για την γέννηση του θεάτρου σκιών. Οι μικροί θεατές γνώρισαν την ιστορία του μεγάλου εθνικού ήρωα, παρακολούθησαν μία όμορφη παράσταση Καραγκιόζη , στο τέλος είδαν από κοντά τις φιγούρες και με την καθοδήγηση του κ. Κόλλα ανέβασαν τη δική τους παράσταση

Χθες Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ποιητική βραδιά, αφιερωμένη στον μεγάλο Πόντιο ποιητή Ηλία Τσιρκινίδη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ρίγους και συγκίνησης.

Σήμερα η συγγραφέας κ. Εύα Ιεροπούλου με την απίστευτη ζωντάνια, τη θεατρικότητα και την κιθάρα της ταξίδεψε τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου, 4ου , 5ου ,9ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας καθώς και το εργαστήρι «Υφάδι» στο κόσμο της δημιουργικής φαντασίας μέσα από το παραμύθι «Το παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα» .
Μία όμορφη ιστορία για ένα παγκάκι που θέλει να γίνει βάρκα και να αρμενίσει τον κόσμο όλο. Όταν όμως βουλιάζει στο βυθό, βλέπει με άλλα μάτια την παλιά του ζωή και τη δική του ταυτότητα.
Η συγγραφέας ζωντάνεψε με θαυμαστό τρόπο το παραμύθι και τους διαλόγους δίνοντας φωνή και κίνηση στους ήρωες. Μικροί και μεγάλοι, έφυγαν μαγεμένοι με ένα τεράστιο χαμόγελο.

Η έκθεση βιβλίου και γλυπτών συνεχίζει τη λειτουργία της και είναι ανοιχτή καθημερινές 10.00- 13.00 & 18.00- 20.00 και Σάββατο 10.00-13.00.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
~Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ. Τραγούδια από την παιδική Χορωδία του Ωδείου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και παρουσίαση κάποιων από των τμημάτων του συλλόγου. (Προεγγραφή στη Βιβλιοθήκη).

~Την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 στις 7:00 μ.μ. Αφιέρωμα στον Αργυροπολίτη εκδότη Τάσο Κυριακίδη και τιμητική απονομή στον Τάσο Κυριακίδη και στον Ηλία Μιμιλίδη. Με τους Γιώργο Συμεωνίδη και Γιώργο Γεωργιάδη.

~ Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 9.30 π.μ. η κ. Κική Δημητριάδου θα παρουσιάσει το βιβλίο « Το Ημερολόγιο της Δώρας» για μαθητές Α΄- Δ΄Δημοτικού.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο Τουρπάλη, Δ. Σολωμού 3 (πρώην Δημοτική Βιβλιοθήκη), και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2332022577 και 6972020962.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας