Γενικά

Θετικές οι προθέσεις Γρηγοράκου για στήριξη της Υγείας στην Ημαθία

2014-11-20-koinonika-syn-typou-diimerida12

Συν. Τύπου του Αν. Υπουργού – Έναρξη της Διημερίδας στο Χώρο Τεχνών

Κωστής Χαλάτσης

Τις θετικές προθέσεις του για την ενίσχυση των νοσοκομειακών μονάδων Βέροιας και Νάουσας κατέθεσε αργά το μεσημέρι, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Αίθουσα Τύπου του Χώρου Τεχνών της Βέροιας, ο Αν. Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, μετά την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της Επιστημονικής Διημερίδας που λαμβάνει χώρα από τις 13.30, στο μέγαρο του πολιτισμού.

Τον Αν. Υπουργό πλαισίωσαν στο πάνελ μεταξύ άλλων, η Διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας Αν. Μπούρτσου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Νάουσας Αν. Μπίνος, οι Διοικητής και Υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ κ.κ. Ανδρεόπουλος και Νάνος, ο Δήμρχος Βέροιας Κ. Βοργιαζίδης κ.α.

2014-11-20-koinonika-syn-typou-diimerida11Ο κ. Γρηγοράκος τοποθετώντας την υγεία στην κορυφή του ενδιαφέροντος των πανανθρώπινων αγαθών σημείωσε κατά τη σύντομη εισήγησή του ότι το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο, ανεξαρτήτως ηλικίας ή κοινωνικής τάξης πρέπει να υπηρετείται με σοβαρότητα και αυτοθυσία, κάτι που διαπίστωσε στη λειτουργία του Νοσοκομείου της Βέροιας με αφορμή το πολύνεκρο τροχαίο της Εγνατίας, και σε αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει όσο μπορεί και ο ίδιος αλλά και η Κυβέρνηση για την ενίσχυση των τοπικών δομών, δεδομένου ότι, όπως είπε, μπαίνουμε σταδιακά στην εποχή της άρσης των σκληρών μνημονιακών δεσμεύσεων αναφορικά και με την επάνδρωση της Υγείας. Δεσμεύσεις μιας πολιτικής, που όπως αποσαφήνισε, δεν εκφράζει την πλειονότητα των βουλευτών, ούτε και του ιδίου, ωστόσο εντάσσεται σε ένα εξαναγκαστικό πλαίσιο εφαρμογών σωτηρίας της πατρίδας.

ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟMΕΙΩΝ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
Ο κ. Γρηγοράκος δεσμεύτηκε για άμεση κάλυψη των κεντρικών αναγκών του Νοσοκομείου της Βέροιας και κυρίως σε Ιατρικό προσωπικό, και σε αυτήν την κατεύθυνση ανακοίνωσε ότι από Δευτέρα θα υπογραφούν προσλήψεις κατόπιν εγκρίσεως του Υπουργικού Συμβουλίου και εφόσον αυτές εγκριθούν, τοποθετήσεις ιατρών εντός διμήνου.
Αναλυτικότερα, εξήγγειλε την πρόσληψη ενός επεμβατικού καρδιολόγου για τη λειτουργία του στεφανιογράφου, με χρονοδιάγραμμα που ξεκινά με υπογραφές στο Υπουργείο τη Δευτέρα, με πιο πιθανή τη μετακίνηση κάποιου έμπειρου ιατρού εφόσον είναι εφικτό, από άλλη Υγειονομική Περιφέρεια.
Ακόμη δεσμεύτηκε για την ενίσχυση της γυναικολογικής και νεφρολογικής κλινικής, όπως και για την πρόσληψη επικουρικού αναισθησιολόγου, συμπληρώνοντας ότι το Νοσοκομείο της Βέροιας, που όπως παρατήρησε λειτουργεί άψογα δεδομένων των συνθηκών ελλείψεων πόρων και προσωπικού, θα στελεχωθεί με επιπλέον επικουρικούς γιατρούς, ενώ έκανε λόγο και για λειτουργία της Μ.Ε.Θ. Σχετικά με το Νοσοκομείο της Νάουσας είπε πως είναι ένα από τα καλύτερα της περιοχής, στο καθεστώς της ενιαίας λειτουργίας του με αυτό της Βέροιας και θα στηριχθεί και αυτό, το κατά δύναμη.

2014-11-20-koinonika-syn-typou-diimerida10Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ
Νωρίτερα, στις 13.30, στην αίθουσα του Χώρου Τεχνών, ο Αν. Υπουργός Υγείας κήρυξε την έναρξη των εργασιών της 2ης Επιστημονικής Νοσηλευτικής Διημερίδας του Γ.Ν. Ημαθίας με τίτλο « Η Νοσηλευτική Επιστήμη στη φροντίδα της Υγείας και της Ασθένειας», παρουσία εκπροσώπου του Μητροπολίτη Βεροίας – Ναούσης και Καμπανίας, του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδη, του Δημάρχου Βέροιας Κ. Βοργιαζίδη, των Διοικητών των Σωμάτων Ασφαλείας, Περιφερειακών Συμβούλων, της Διοίκησης της 3ης ΥΠΕ, του Διοικητή του Νοσοκομείου Νάουσας Αν. Μπίνου, Διοικητών και αναπληρωτών των Νοσοκομείων όμορων Π.Ε., των μελών του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Βέροιας, του Σωματείου Εργαζομένων αυτού, πλήθους γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΕΝΑΡΞΗΣ

2014-11-20-koinonika-syn-typou-diimerida22014-11-20-koinonika-syn-typou-diimeridaΜ. ΠΑΠΑΙΩΑΝΟΥ
Η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας & Πρόεδρος της Διημερίδας Μαρία Παπαϊωάννου στο χαιρετισμό της τόνισε την ιδιαίτερη σημασία των εργασιών που, όπως είπε, βοηθά στη διεξαγωγή επιστημονικών συμπερασμάτων αλλά τονώνει στην πράξη και το φρόνημα και την αυτοεκτίμηση όλων των νοσηλευτών αναδεικνύοντας την επιστήμη τους, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, καθώς και τον επιτελικό τους και αναντικατάστατο ρόλο σε κάθε μονάδα υγείας.

2014-11-20-koinonika-syn-typou-diimerida3ΑΝ. ΜΠΟΥΡΤΣΟΥ
Η Διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας Αναστασία Μπούρτσου σημείωσε μεταξύ άλλων πως αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Βέροιας και ιδιαίτερα στην επιστημονική και οργανωτική επιτροπή για την άρτια διοργάνωση της επιστημονικής διημερίδας που, όπως είπε, πλέον θα αποτελέσει θεσμό. Ακόμη συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους εισηγητές με τις εργασίες που ετοίμασαν, όπως και όλους τους συμμετέχοντες στη διαδικασία.

2014-11-20-koinonika-syn-typou-diimerida4Κ. ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗΣ
Ο Δήμαρχος Βέροιας στο χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στον κ. Γρηγοράκο, ζήτησε την συνολική ενίσχυση του Νοσοκομείου της Βέροιας με στελέχωση κάθε τομέα του με επικουρικούς γιατρούς και ειδικότερα του Αιμοδυναμικού τμήματος με τη λειτουργία του στεφανιογράφου, ενώ συνεχάρη θερμά την επιστημονική και οργανωτική επιτροπή για την διοργάνωση της διημερίδας, σημειώνοντας πως τέτοιες πρωτοβουλίες αναβαθμίζουν την επιστημονική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου.

2014-11-20-koinonika-syn-typou-diimerida5Κ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας απευθυνόμενος στον κ. Γρηγοράκο τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη κάλυψης των οργανικών κενών θέσεων στο Νοσοκομείο Βέροιας, το οποίο εβρισκόμενο σε κρίσιμο σημείο του οδικού δικτύου της Εγνατίας εξυπηρετεί σημαντικά περιστατικά. Επίσης επιτακτική είναι και η κάλυψη των αναγκών των κλινικών του Νοσοκομείου της Νάουσας, που εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας δύσκολης ορεινής περιοχής και ζήτησε την ισόνομη και ισότιμη ενίσχυση των δομών υγείας της Π.Ε. Ημαθίας. «κ. Υπουργέ η υπόθεση της Υγείας είναι σοβαρή και λάβετε εξίσου σοβαρά όλα αυτά υπόψη σας», συμπλήρωσε. Συνεχάρη δε τους διοργανωτές για την επιστημονική διημερίδα.

2014-11-20-koinonika-syn-typou-diimerida20Δ. ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ δήλωσε ότι γνωρίζει τον τρόπο σκέψης του Αν. Υπουργού Υγείας και διαβεβαίωσε πως ο τελευταίος θα κάνει τα καλύτερα με γνώμονα την ανάδειξη των υπηρεσιών υγείας, με την οποία όπως είπε, απευθυνόμενος στον κ. Καλαϊτζίδη, «δεν παίζουμε». «…Προσπαθούμε να εξυπηρετούμε τις ανάγκες των πολιτών και το επιτυγχάνουμε με τον καλύτερο τρόπο σε όλα τα Νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ. Έχουμε πιάσει τους στόχους που μας έβαλε το Υπουργείο», είπε μεταξύ άλλων και εστίασε στην ανάγκη στήριξης του εθελοντισμού από κάθε πλευρά της κοινωνίας…».

2014-11-20-koinonika-syn-typou-diimerida7Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Με αφορμή την κήρυξη των εργασιών της διημερίδας, ο κ. Γρηγοράκος κατέθεσε την εμπειρία του στο χώρο της Υγείας, όχι μόνο ως Αν. Υπουργός αλλά και ως ενεργός ιατρός και ειδικότερα μέσα από τη θητεία του στις Η.Π.Α. από την οποία αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία, όπως και στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τον αναντικατάστατο ρόλο της νοσηλευτικής επιστήμης και των ποιοτικών υπηρεσιών που αυτή παρέχει και σε αυτό το πλαίσιο χρειάζεται η ανάδειξή της με κάθε τρόπο. Παράλληλα εκθείασε τη λειτουργία των νοσηλευτικών υπηρεσιών στις δομές της Ημαθίας, για τις οποίες είπε ότι είναι διαπιστωμένα σε καλό επίπεδο αλλά επιδέχονται βελτιώσεις και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί ο ίδιος. «Είδα ένα καλό και νοικοκυρεμένο νοσοκομείο αλλά και με προβλήματα. Οι αλλαγές δε συντελούνται από μέρα σε μέρα αλλά αληθινοί θα αποδειχτούμε όταν καταγραφεί έργο και θα γίνει…», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι η έξοδος από τη μνημονιακή εποχή της αποστελέχωσης της υγείας θα δώσει άλλες βάσεις στήριξης και στον τόπο μας με τη συνεργασία Υπουργείου και Διοίκησης των τοπικών Μονάδων.

Μετά το πέρας των χαιρετισμών ακολούθησε επίδοση αναμνηστικών ενθυμίων δώρων στον κ. Γρηγοράκο από το Δήμαρχο Βέροιας, όπως και στον Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής Χρήστο Κούτρα από τον Αντιπεριφερειάρχη.

banner-article

Ροη ειδήσεων