Πολιτισμός

“Έχεις ελπίδα, έχεις ζωή!”

2014-11-19-politismos-vivliothiki-exeis-elpida2

Παρουσίαση βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας – Σάββατο 22 Νοεμβρίου, στις 12.00


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας, σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Μίνωας» και το Βιβλιοπωλείο «Ηλιοτρόπιο» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου των ιατρών Γιώργου Δημόπουλου και Γιάννη Λαφαζάνου «Έχεις ελπίδα, έχεις ζωή!».

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Κυριαζής Κόλβατζης, ιατρός- γυναικολόγος,
και ο Γιώργος Σοφιανίδης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βέροιας.

Ο Γιάννης Λαφαζάνος θα αναπτύξει το θέμα «Ελπίδα για ζωή και δημιουργία» και ο Γιώργος Δημόπουλος το θέμα «Η αξία της αυτογνωσίας στη διαχείριση της κατάθλιψης». Την εκδήλωση θα συντονίσει η δικηγόρος κ. Ιφιγένεια Παραστατίδου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Όλοι οι άνθρωποι ζούμε με την ελπίδα κάθε μικρή ή μεγάλη προσδοκία να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή στη ζωή μας: ένας μεγάλος έρωτας, μια αληθινή φιλία, η συνάντηση με την ευτυχία, η επιτυχία στην εργασία, η πνευματική ολοκλήρωση. Κάθε μας σκέψη, συναίσθημα, συμπεριφορά, πράξη εμπεριέχει την προσμονή για ένα καλύτερο αύριο. Ειδικά στη σημερινή εποχή οι καταστάσεις επιβάλλουν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να δώσουμε ελπίδα στον συνάνθρωπό μας με χαμόγελο. Γιατί στη ζωή δεν μπορούμε να κουβαλάμε μόνοι τη χαρά, τον πόνο, τον φόβο, τη λύπη, την κρίση. Χρειαζόμαστε και τη βοήθεια των άλλων. Έχουμε την ανάγκη να νιώσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι και ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε σταθερά γεφυρώματα, ώστε να συναντήσουμε τους δρόμους της ελπίδας.

Ο Γιώργος Δημόπουλος και ο Γιάννης Λαφαζάνος μέσα από τα κείμενά τους τονίζουν την αξία της ελπίδας για την καθημερινή ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Κάθε σελίδα εμπνέει τον αναγνώστη να συνεχίσει στην επόμενη, γεμίζοντας τον με θετική ενέργεια και εσωτερική δύναμη για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.

2014-11-19-politismos-vivliothiki-exeis-elpidaΟι συγγραφείς
Ο Γιώργος Δημόπουλος γεννήθηκε στον Ελαιώνα Διακοφτού. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Νευρολογία-Ψυχιατρική και στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Το συγγραφικό του έργο ξεκίνησε το 2003 με το βιβλίο Αυτογνωσία: Πρώτο μέλημα στη ζωή (εκδ. Αυτογνωσία). Ακολούθησαν τα βιβλία: Αλήθεια, πόση αλήθεια αντέχουμε; (εκδ. Αυτογνωσία, 2006), Συναισθήματα: Ο καθρέφτης της ψυχής (εκδ. Ελληνικά Γράμματα, 2007), Αυτοεκτίμηση: Το μυστικό της επιτυχίας (εκδ. Ελληνικά Γράμματα, 2009), Αγάπη – Λένε η αγάπη κατοικεί στ’ αστέρια (εκδ. Εκάτη, 2011), Ζήσε το σήμερα (ΑΩ Εκδόσεις, 2012), Υγρά όνειρα (ΑΩ Εκδόσεις, 2012), Αισιοδοξία: Ευχαριστώ, θα πάρω! (εκδ. Μίνωας, 2013). Από το 1977 ασκεί το επάγγελμα του νευρολόγου-ψυχιάτρου και γνωσιακού ψυχοθεραπευτή στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Περισσότερες πληροφορίες στο www.dimopoulosgeorge.gr

Ο Γιάννης Λαφαζάνος γεννήθηκε στα Αρφαρά Μεσσηνίας. Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστρια¬κό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει ειδικευτεί στην παιδοορθοπαιδική στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και συνέχισε την ειδικότητά του στη χειρουργική ορθοπαιδική και τραυματιο¬λογία στο Νοσοκομείο ΚΑΤ Αθηνών. Στη συνέχεια εμπλούτισε την ειδίκευσή του στο Νοσοκομείο Homburg της Γερμανίας. Από το 1991 είναι ειδικευμένος γιατρός στη χειρουργική ορθοπαιδική και τραυματιολογία και διατηρεί ιατρείο στο Χαλάνδρι. Το συγγραφικό του έργο ξεκίνησε με φιλική συμμετοχή στο βιβλίο του Γιώργου Δημόπουλου Ζήσε το σήμερα. Τον Ιούνιο του 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο Ανδρική και γυναικεία οστεοπόρωση. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Περισσότερες πληροφορίες στο www.lafazanos.gr

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας. Έλλης 8, 59100 Βέροια. Τηλ. 2331024494, http://www.libver.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων