Πολιτισμός

“Ένα αγόρι, ένας ψαράς, δύο όνειρα”

2014-11-13-politismos-enas-psaras-eyx-lesxi

Στη Βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Μια όμορφη παραστατική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Νοεμβρίου στο κτίριο Τουρπάλη, από την συγγραφέα Σοφία Τσιάμη για τους μαθητές του 1ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας.

Η παράσταση χαρακτηριζόταν από ζωντάνια και ενέργεια με τη συμμετοχή των μαθητών στο ρόλο των πρωταγωνιστών του βιβλίου. Όνειρα , όνειρα, όνειρα πως μπορούν να πραγματοποιηθούν και τι αξία έχουν. Μια ιστορία για τα όνειρα ζωής… εκείνα που αργούν να έρθουν μα όλοι θέλουν να τα ζήσουν, όλοι να τα γευθούν.
Ακολούθησαν ερωτήσεις των μαθητών στην συγγραφέα για το πώς ξεκίνησε το συγγραφικό της έργο, ποια τα ερεθίσματα, τι ανταπόκριση έχουν στο κοινό κ.α.
Στο τέλος ο κάθε μαθητής έγραψε πάνω σε ψάρια το όνειρό του, το διάβασε δυνατά και το έριξε στην γαλάζια θάλασσα με την ευχή να πραγματοποιηθεί.
Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί : Άννα Μπιλιούρη και Μαρία Μπέκα του 7ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και οι: Ιωσήφ Χατζηιωάννου , Γλύκα Φραγκουλίδου και Ματούλα Ρίζου του 1ου Δημοτικού Σχολείου.
Οι εκδηλώσεις για την φιλαναγνωσία, που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας συνεχίζονται :
Αυτό το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 το πρωϊ στο κτίριο της πρώην Δημοτικής Βιβλιοθήκης ο καραγκιοζοπαίχτης κ. Κώστας Κόλλας θα μυήσει τους μικρούς μαθητές στο θέατρο Σκιών, με τις φιγούρες του Καραγκιόζη, του Μπαρμπα Γιώργη, του Μορφονιού και άλλων ηρώων. (Δωρεάν συμμετοχή με προεγγραφή στην Βιβλιοθήκη)
Η έκθεση Βιβλίου συνεχίζεται

Ώρες λειτουργίας :Πρωϊ 10.00- 13.00 και απόγευμα 18.00- 20.00΄μ.μ..

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας