Τοπικά

“Ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο του Βιβλίου”

2014-11-04-Topika-biblio-taxidi-eyx-lesxi-naousas

Από τη Βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας


Η Βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας στην προσπάθειά της να τονίσει την σημασία της φιλαναγνωσίας και να φέρει τους μαθητές σε επαφή με το βιβλίο, διοργανώνει για τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο «Ένα μεγάλο ταξίδι στο μαγικό κόσμο του Βιβλίου».

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις:
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
 Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 9.30 π.μ. η κ. Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου θα παρουσιάσει το βιβλίο «Η μάγισσα Κρεμυδομπιζέλο και οι Καροτίνοι», (Υγιεινή Διατροφή) που απευθύνεται σε μαθητές Β, Γ, και Δ΄ Δημοτικού.
 Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ. « Ότι λάμπει δεν είναι αστέρι» ο καθηγητής κ. Χάρης Τομπουλίδης θα παρουσιάσει τα αστέρια και τον ουράνιο θόλο στους μαθητές Δημοτικού . (Δωρεάν Συμμετοχή με προεγγραφή στη Βιβλιοθήκη)
 Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ. η κ. Σοφία Τσιάμη θα παρουσιάσει το βιβλίο «Ένα αγόρι ένας ψαράς δύο όνειρα», (Όνειρα) για μαθητές από Γ΄ έως Στ΄ Δημοτικού.

 Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ. ο κ. Βαγγέλης Τασιόπουλος θα παρουσιάσει το βιβλίο « Γιατί απέναντι …σχολικός εκφοβισμός» (Ενδοσχολική βία) για μαθητές από Δ΄ έως Στ΄ Δημοτικού. Η έκδοση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.
 Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ. Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Γνωρίζουμε ,κατασκευάζουμε και παίζουμε με τις φιγούρες του Θεάτρου Σκιών με τον καραγκιοζοπαίχτη κ. Κόλλα Κων/νο. (Δωρεάν Συμμετοχή με προεγγραφή στη Βιβλιοθήκη)
 Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ. η κ. Εύα Ιεροπούλου θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο «Το παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα»
( αυτοεκτίμηση) για μαθητές Α΄έως Δ΄ Δημοτικού Σχολείου.

 Τον Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ. Τραγούδια από την παιδική Χορωδία του Ωδείου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
 Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 9.30 π.μ. η κ. Κική Δημητριάδου θα παρουσιάσει το βιβλίο « Το Ημερολόγιο της Δώρας» για μαθητές Α΄- Δ΄Δημοτικού.

 Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ. «ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ» Κατασκευή Κούκλας. Παρουσίαση Αποσπάσματος από το έργο «Το νησί του μάγου Ιουλίου ντε Βερνί» των κ. Γ. Καισαρίδη – Μ. Τσίγκας. ( Δωρεάν Συμμετοχή με προεγγραφή στη Βιβλιοθήκη).

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
 Την 1η εβδομάδα του Δεκέμβρη η κ. Μαρία Πετκανοπούλου θα παρουσιάσει το βιβλίου « Ο μικρός Ζωγράφος των Βράχων» (Προϊστορία) για μαθητές από Γ΄έως Στ΄Δημοτικού.(Βραβείο Κύκλου παιδικού Βιβλίου) .
 Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11.00π.μ. Σκηνική Παρουσίαση του βιβλίου «Ένα αγόρι ένας ψαράς δύο όνειρα», από την Θεατρολόγο κ. Κατερίνα Τόμτση. Συμμετέχει ο Φλογεροπαίχτης κ. Θοδωρής Βλάχος και ο Ερασιτέχνης Ηθοποιός κ. Γιώργος Μπέκας. . ( Δωρεάν συμμετοχή με προεγγραφή στη Βιβλιοθήκη)
 Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ.ο κ. Θωμάς Γαβριηλίδης θα μιλήσει σε μαθητές Γυμνασίου για τις παραδόσεις της ίδρυσης της πόλης της Νάουσας – Ιστορία και Δημοτικά τραγούδια

 Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11.π.μ. Γνωρίζουμε, πλάθουμε , κατασκευάζουμε με πηλό. Με τον καλλιτέχνη κ. Γιώργο Συμεωνίδη. ( Δωρεάν συμμετοχή με προεγγραφή στη Βιβλιοθήκη)
 Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ.η κ. Σοφία Τσιάμη θα παρουσιάσει το βιβλίο «Η παρέλαση των φρούτων»(Υγιεινή Διατροφή) για μαθητές Νηπιαγωγείου, Α΄ έως Γ΄ Δημοτικού.

 Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ. Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια από την παιδική χορωδία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας, υπό την διεύθυνση της κ. Μαρίας Πέτκου.

Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο της πρώην Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νάουσας.
Τηλ. επικοινωνίας : 6981325282 κ. Καραγιαννοπούλου Βασιλική.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας