Ρεπορτάζ

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 2014 στη Βέροια

PARELASI6

Ενδεικτικό φωτορεπορτάζ της  Faretra.info

Με μεγάλη συμμετοχή από πλευράς κόσμου, παρά τις κακές σχετικά καιρικές συνθήκες, με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, πραγματοποιήθηκαν, από σήμερα το πρωί 28 Οκτωβρίου στη Βέροια, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» των Ελλήνων αγωνιστών που αντιστάθηκαν σθεναρά σε Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές της τετραετίας 1940 -44, απέναντι στο Φασισμό και το Ναζισμό.

PARELASI3ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ
Στις 10.30 π.μ. τελέστηκε η καθιερωμένη επίσημη δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίου Αντωνίου, μετά το πέρας της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, παρουσία τοπικών αρχόντων και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας.

PARELASI1Μεταξύ αυτών, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε οPARELASI2 Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Κώστας Πανταζής, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος κόμματος, ενώ από την τοπική ηγεσία παραβρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές Ημαθίας Κώστας Γιοβανόπουλος, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Γεωργία Μπατσαρά, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Νικόλαος Μπαντουβάκης, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Ελλ. Αστυνομίας Β, Ελλάδος Διονύσης Κούγκας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας Αλέξανδρος Κουβακάς, ο Στρατηγός – Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Αντώνιος Νομικός κ.α.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Φιλόλογος Συμεών Πουλασουχίδης.KATATHESI9

PARELASI5ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ – ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΗΡΩΟ
PARELASI8Στις 11.30 ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων τέλεσε την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων στο Ηρώο της Πλατείας Ωρολογίου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον κ. Πανταζή, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, τον Βουλευτή κ. Τσαβδαρίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, το Στρατηγό – Διοικητή 1ης Μεραρχίας, το Δήμαρχο Βέροιας, το Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, το Διοικητή Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Ελλ. Αστυνομίας Β, Ελλάδος, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, τους Προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, τους Προέδρους Αναπηρικών & Εφεδροπολεμικών Οργανώσεων, τους Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης κ.α.
Ακολούθησε σιγή ενός λεπτού και ο Εθνικός Ύμνος.
KATATHESI10KATATHESI6

PARELASI9

ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ!
Στις 12.00 πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της πόλης επί της οδού Μητροπόλεως, παρουσία των προαναφερθέντων επισήμων. Τα καθιερωμένα μέτρα αστυνόμευσης ήταν, όπως πάντα ιδιαιτέρως αυστηρά, κρατώντας την εξέδρα των επισήμων υπό υψηλή περιφρούρηση, καθ’όλη τη διάρκεια της παρέλασης και το πλήθος, εκατέρωθεν της εξέδρας, πίσω από τα χαρακτηριστικά κιγκλιδώματα ασφαλείας.

PARELASI11
PARELASI12PARELASI15PARELASI16PARELASI17PARELASI18PARELASI21PARELASI22PARELASI23PARELASI25PARELASI27PARELASI28PARELASI29PARELASI30PARELASI31PARELASI32PARELASI33PARELASI34PARELASI35PARELASI37PARELASI38PARELASI39PARELASI40

PARELASI10

banner-article

Ροη ειδήσεων