Πολιτική

Κουτσούμπας: “Δίπολο της νέας συμφοράς” συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

politiki-koutsoumpas-lamia

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

επιτέθηκε τόσο στην κυβέρνηση για τα μέτρα που έχει πάρει όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας ως «δίπολο της νέας συμφοράς» εκείνο της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το βήμα του Δημοτικού Θεάτρου της Λαμίας, όπου εξελίσσονται οι εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από την γερμανική κατοχή, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέβασε ψηλά τους τόνους στην επίθεσή του στη Χρυσή Αυγή τονίζοντας την ανάγκη «να μπει η πραγματική ιστορία στα σχολεία» όπως χαρακτηριστικά είπε, τονίζοντας ότι «μόνο έτσι θωρακίζεται η νέα γενιά, μετά από 70 χρόνια. Έτσι θα απομονώνει τα φαντάσματα του παρελθόντος, του Χίτλερ και του Μουσολίνι, και τους επίδοξους απογόνους τους, σημερινούς φασίστες, ναζιστές, τη σαπίλα του ντουνιά, τους χρυσαυγίτες εγκληματίες, τα λαμόγια αυτά, των αφεντικών και της νύχτας, που δεν πρόλαβαν να μπουν στη βουλή και άρχισαν να οργανώνουν τάγματα εφόδου, να προχωράνε σε εμπρησμούς και επιθέσεις, αλλά και να καλοπερνάνε, κοροϊδεύοντας τους οπαδούς τους, το πόπολο» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Αναφερόμενος στα ιστορικά γεγονότα υποστήριξε πως η ιστορία ξαναγράφεται από την αρχή και οι λέξεις ή οι έννοιες αλλάζουν νόημα.

«Θέλουν το λαό να παραμένει απλός θεατής, να μην γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι «τα διάφορα δήθεν “εθνικοπατριωτικά” που εκστομίζουν κάθε τρεις και λίγο οι κυβερνώντες και οι προαλειφόμενοι να κυβερνήσουν, είναι τελικά γνώριμες εικόνες, έννοιες, λέξεις και νοήματα που συνήθως επιστρατεύει η άρχουσα τάξη για να αποπροσανατολίσει, να ξεγελάσει και να συμπαρασύρει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, στους δικούς της στόχους και σκοπούς, κάτω από τη σημαία των δικών της ιδιοτελών, ταξικών συμφερόντων» όπως τόνισε. «Οι νέοι κάθε φορά “σωτήρες” τα δικά της συμφέροντα έρχονται πάλι να σώσουν, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά ότι το παλιό, το σάπιο, πάντα εμφανίζεται με τη μάσκα του νέου, πότε του αρυτίδωτου, πότε του μακιγιαρισμένου», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ στάθηκε ιδιαίτερα στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα 6 τελευταία χρόνια τονίζοντας πως «μείωσαν στο ελάχιστο τους μισθούς, τα μεροκάματα, πήραν πίσω κατακτήσεις ποτισμένες με το αίμα του εργατικού κινήματος εδώ και έναν αιώνα. Σμπαράλιασαν τα εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα μέσα από ένα πλούσιο πλέον αντεργατικό οπλοστάσιο νόμων»

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ
Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ καταλόγισε στο ΣΥΡΙΖΑ πρόθεση να διαλύσει το κίνημα τονίζοντας ότι «βιογραφικό διακυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην έχει, έχει κάνει όμως το κουμάντο του δυο χρόνια στην αναμονή, έχει κάνει το κουμάντο του με τη στάση του στο κίνημα που κάνει ότι μπορεί για να το διαλύσει, να το παροπλίσει, να μην σηκώσει κεφάλι».

Παράλληλα περιέγραψε τα βήματα πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μέχρι να εγκατασταθεί στο Μαξίμου», κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «κοινωνική συμφωνία με το ΣΕΒ» και εκτίμησε ότι «το μεγαλύτερο όμως τσάκισμα του κινήματος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει κι άλλο τις ήδη μειωμένες απαιτήσεις».

Αναφερόμενος στις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα προσδιόρισε ότι αυτές οι μειωμένες απαιτήσεις «φτάνουν μέχρι ένα πιάτο φαΐ για τον πεινασμένο, μισή δουλειά με μισό μισθό και ολόκληρη επιδότηση στην επιχείρηση κι αυτό μόνο για λίγο και για λίγους από τους 1,5 εκατομμύριο των ανέργων».

Ακόμη ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε και τους υπουργούς της κυβέρνησης τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε ως καθημερινούς «αβανταδόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Του πασάρουν τη μπάλα για να παίζει ύστερα αυτός ανενόχλητος στα πλαίσια του δικομματισμού» όπως σημείωσε και έκανε λόγο για πολιτική προπαγάνδα που δίνει πόντους στο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε λέγοντας ότι «έτσι στρώνουν το χαλί, πότε στη Χρυσή Αυγή, εκ δεξιών τους, πότε στο ΣΥΡΙΖΑ, εξ αριστερών τους. Έτσι στρώνεται το νέο διπολικό παιγνίδι. Κι ο λαός θα εξακολουθεί να υποφέρει…»

Πηγή: http://news.in.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας