Οικονομία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο marketing και management από την ΕΠΑΝΕΤ

2014-09-29-Oikonomia-oloklirosi-seminariou-epanet

Η Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Αστική Εταιρία,(ΕΠΑΝΕΤ)

του Επιμελητηρίου Ημαθίας σε συνεργασία με την «Αγρεπιχειρείν», διοργάνωσε με επιτυχία το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου το σεμινάριο «Πώς να δημιουργήσετε τη δική σας επώνυμη μάρκα αγροτικού προϊόντος.

Τα στάδια από την παραγωγή μέχρι τον τελικό καταναλωτή».
Εισηγητής ήταν ο Κος Κώστας Μπαλάφας (ιδρυτής της Olive Vision που κέρδισε το 2014 το Βραβείο Ποιότητας Ελαιολάδου από τον Γαστρονόμο και του πολυβραβευμένου ελαιολάδου Moria Elea www.moriaelea.com που έχει κατακτήσει τις διεθνείς αγορές με παρουσία σε 16 χώρες) ο οποίος για 8 ώρες παρουσίασε και ανέλυσε στους συμμετέχοντες, ποια είναι τα στάδια από την ιδέα μέχρι την υλοποίηση μιας επιτυχημένης μάρκας για μια εξαγωγική εταιρεία.

Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα τα οποία μπορούν να κατακτήσουν τις παγκόσμιες αγορές. Για να μπορέσουν όμως οι Έλληνες παραγωγοί και οι νέοι επιχειρηματίες, να εισέλθουν δυναμικά στην αγορά πρέπει να αναπτύξουν δεξιότητες marketing και management.

Το οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, οδηγεί πληθώρα ανθρώπων στην διερεύνηση εναλλακτικών δραστηριοτήτων γύρω από τον αγροτικό τομέα.

H διαδικασία δημιουργίας ποιοτικών ανταγωνιστικών προϊόντων, απαιτεί την προετοιμασία ενός βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου και την εύρεση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Στα πλαίσια αυτά, η “Αγρεπιχειρείν” www.agrepixeirein.gr παρουσίασε στους συμμετέχοντες (μέλη αγροτικών συνεταιρισμών Ημαθίας, καλλιεργητές και αγρότες, επιχειρηματίες και εμπόρους αγροτικών προϊόντων από την Βέροια και γύρω περιοχές) όλα τα στάδια που πρέπει να ακολουθηθούν από την ιδέα, το όραμα και τις καλλιέργειες μέχρι την παραγωγή, το σχεδιασμό και την δημιουργία μίας μάρκας και το λανσάρισμά της στις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα, απαντήθηκαν ερωτήματα σχετικά με την διαδικασία, την νομοθεσία και τους τρόπους που μπορεί ένα αγροτικό προϊόν να γίνει εξαγώγιμο με επιτυχία.

banner-article

Ροη ειδήσεων