Οικονομία

Ψίχουλα τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα

2014-09-22-oikonomia-psihoula-to-taiped

Χωρίς κανένα εισπρακτικό αποτέλεσμα είναι το γενικό ξεπούλημα μεγάλων φιλέτων της χώρας τα τελευταία χρόνια

Παρά τις υπερβάλλουσες προσπάθειες της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδυτών, βγάζοντας «στο σφυρί» ακίνητα και κρατικές επιχειρήσεις τεράστιας αξίας, τα συνολικά έσοδα δεν αρκούν για να εξυπηρετήσουν ούτε τις ελάχιστες υποχρεώσεις της χώρας μας προς τους δανειστές.

Ο απολογισμός για το σύνολο της οικονομικής χρήσης 2013-2014 δείχνει ότι οι ζημιές ανέρχονται σε 454 χιλιάδες ευρώ, ενώ το σύνολο των εσόδων από αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του τριμήνου Απριλίου-Ιουνίου 2014 ανήλθε σε 309 εκατ. Επίσης, για την οικονομική χρήση 2013-14 τα έσοδα ανέρχονται σε 1,3 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα το συνολικά έσοδα να ανέρχονται σε 3 δισ. ευρώ.

Ακόμη το σύνολο των ολοκληρωμένων (για τις οποίες δεν έχει ακόμη εισπραχθεί το τίμημα συμφωνίας) συναλλαγών από την ίδρυση του ΤΑΙΠΕΔ ανέρχεται σε 4,9 δισ. ευρώ.

Παράλληλα εγκρίθηκε το τελικό σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης για την παραχώρηση της πρώτης ομάδας τουριστικών λιμένων (Άλιμος, Πόρος, Ύδρα, Νέα Επίδαυρος). Εγκρίθηκε το πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού σε μια φάση, για την αξιοποίηση του ακινήτου Ξενία στον Καρτερό Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

Πηγή: http://www.alfavita.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων