Απόψεις

Θεϊκό όραμα οδηγεί τον Αλέξη Τσίπρα σε Όρος και Βατικανό;

2014-09-17-politiki-alithersis-theiko-orama

Δια χειρός Αλιθέρση

Θεϊκό όραμα οδηγεί τον Αλέξη Τσίπρα σε Άγιο Όρος και Βατικανό; Και αν ναι, συνδέεται αυτό με τη στροφή στην πολιτική του;

Σ’ αυτά τα ερωτήματα, μια μέρα πριν διαβεί την πύλη του Βατικανού, με βεβαιότητα κανείς δεν μπορεί να απαντήσει. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας κρατά, επ’ αυτών, ερμητικά κλειστό το στόμα του.

Τα γεγονότα όμως και η ερμηνεία τους είναι αυτά που θα δώσουν τη δυνατότατα στον αναγνώστη να δώσει ο ίδιος τη δική του απάντηση.

2014-09-17-politiki-alithersis-theiko-orama2Όπως έγινε γνωστό από το στενό του περιβάλλον ο Πρόεδρος το επόμενο βράδυ, μετά την ομιλία του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που περιείχε τις δεσμεύσεις του κυβερνητικού του προγράμματος, είχε έναν ανήσυχο και διαταραγμένο ύπνο. Σηκώθηκε πολύ πριν ξημερώσει και έδωσε εντολή στην προσωπική του γραμματέα να καλέσει σε άμεση σύσκεψη τα στελέχη πρώτης γραμμής της αντιμνημονιακής πτέρυγας του κόμματος.
Ο ίδιος προσωπικά τηλεφώνησε και κάλεσε στη σύσκεψη τον Μανώλη Γλέζο, με τον οποίο είχε περίπου και μια πεντάλεπτη συνομιλία, χωρίς όμως να έχει γίνει, μέχρι στιγμής, γνωστό το περιεχόμενό της.

 

Στη σύσκεψη, που ξεκίνησε πριν ακόμα ξημερώσει, πάντα με τις πληροφορίες της ίδιας πηγής, έδωσαν το παρών όλοι σχεδόν οι κληθέντες. Στις μεταξύ τους χαμηλόφωνες συζητήσεις, πριν ο πρόεδρος πάρει το λόγο, επικρατούσε μια διάχυτη ανησυχία.

Η μόνη χαραμάδα αισιοδοξίας εκείνη τη στιγμή ήταν το αινιγματικό χαμόγελο του Μανώλη Γλέζου, του μόνου που καθόταν δίπλα στον πρόεδρο. Το βλέμμα του δεν κοιτούσε προς την ομήγυρη αλλά ελαφρά προς τα επάνω, με μια μικρή στροφή της κεφαλής του προς τα αριστερά.

Ο πρόεδρος, χωρίς να περιμένει να σταματήσουν οι ψίθυροι, απευθύνεται στους παρευρισκόμενους. “Σύντροφοι, ζητώ συγγνώμη που σας κάλεσα τέτοια ώρα.

Ήταν αδύνατον να περιμένω να ξημερώσει. Θέλω καταρχήν να σας θέσω μερικά ερωτήματα. Σας παρακαλώ για την οικονομία του χρόνου θεωρήστε τα ρητορικά!

Αμφιβάλλει κανείς ότι όσα σήμερα υλοποιούνται στη χώρα μας από την Κυβέρνηση της υποτέλειας είναι επιλογές της ΕΕ; Εμείς όμως, ως ΣΥΡΙΖΑ, διαλαλούμε προς κάθε κατεύθυνση ότι παραμονή μας στην ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη.
Πιστεύετε λοιπόν ότι η ΕΕ θα συναινέσει σε μια άλλη, σε μια εκ διαμέτρου αντίθετη με τη σημερινή πολιτική; Πιστεύει κανείς από εσάς ότι η ΕΕ που υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα -και δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς σας επ’ αυτού- μπορεί να μετατραπεί σε Ευρώπη των λαών; Έχει κανένας σας έστω ένα τέτοιο ελάχιστο δείγμα;”

2014-09-17-politiki-alithersis-theiko-orama3Αυτά που άκουγαν τα στελέχη και ενώ η νύχτα δεν είχε παραδώσει ακόμη τη σκυτάλη στη μέρα, τους δημιούργησαν έντονες απορίες αλλά και ανησυχία για το αν είναι καλά ή όχι ο πρόεδρος και προσπαθούσαν σκουντώντας ό ένας τον άλλον ή και ψιθυρίζοντας μεταξύ τους να δώσουν κάποια απάντηση.

Τώρα το χαμόγελο του Μανώλη Γλέζου έγινε πιο συγκεκριμένο, εκδήλωνε μια συγκρατημένη ικανοποίηση, ενώ το βλέμμα του δεν άλλαξε στόχευση.

Ο πρόεδρος, αγνοώντας τους ψιθύρους αλλά και την ευδιάκριτη ανησυχία που δημιουργήθηκε μεταξύ των στελεχών, σκουπίζοντας τον ιδρώτα του προσώπου του συνέχισε χωρίς διακοπή.
“Σύντροφοι, σας ρωτώ σε ποιες τσέπες πήγε, σε ποιες τσέπες πάει ο πλούτος από τη δουλειά του λαού μας; Αμφιβάλλει κανείς από σας ότι τα χρήματά του τα έδωσαν στους τραπεζίτες και στους μεγαλοεργολάβους αυτοί που μέχρι σήμερα κυβερνούν;

Σε ποια χέρια βρίσκονται σήμερα οι υποδομές της πατρίδας μας και ο ορυκτός της πλούτος; Από πού άντλησε η κυβέρνηση το δικαίωμα για την εκποίησή τους;
Μπορεί να υπάρξει ανά τον κόσμο ανεξάρτητο κράτος χωρίς να έχει στην κατοχή του υποδομές και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις;

Τα καλύτερα κομμάτια της πατρίδας μας εκποιούνται στους ξένους! Δεν γνωρίζουμε καν, αν ακόμα μας ανήκουν και αυτοί οι αρχαιολογικοί χώροι! Μπορούμε να περιμένουμε άλλο με σταυρωμένα χέρια;

Η χώρα ρημάζει, τίποτε δεν έχει αφήσει όρθιο η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Οι αυτοκτονίες συμπολιτών μας μέρα με τη μέρα πολλαπλασιάζονται, οι μικρές περιουσίες είναι υπό κατάσχεση, οι τράπεζες καραδοκούν, τα χρέη των πολιτών προς το δημόσιο από την άκρατη υπερφορολόγηση κοντεύουν να φτάσουν τα 80 δις ευρώ.

Τα καταστήματα κλείνουν και η ανεργία αυξάνει σαν να έχουμε πόλεμο. Τώρα το όλο σκηνικό συμπληρώνεται και με τον ΕΝΦΙΑ! Οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους είναι σε απόγνωση.

Και σας ξαναρωτώ μπορούμε να περιμένουμε άλλο;
Σύντροφοι, σε λίγο η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.

Τι άλλο θέλετε να σας πω!
Για το ότι οι δανειστές με τις ψήφους της κυβερνητικής… μειοψηφίας θα έλεγα -γιατί περί μειοψηφίας πρόκειται- έδεσαν την πατρίδα μας χειροπόδαρα, με το χρέος να αυξάνει μέρα με τη μέρα, ενεργώντας ως οικονομικοί δολοφόνοι;

2014-09-17-politiki-alithersis-theiko-orama6Υπάρχει κανείς από σας που να πιστεύει ότι αυτή η πολιτική δεν οδηγεί -αν δεν έχουμε ήδη φτάσει- σε μισθούς Βουλγαρίας, Κίνας ή Μπαγκλαντές;
Να πω ότι ο “νόμος” – βάλτε το νόμος σε εισαγωγικά, για τον ΕΝΦΙΑ μιλώ- αν έρχονταν στην ολομέλεια της Βουλής, δεν θα περνούσε; Κι όμως αυτός ό νόμος βάζει τα θεμέλια για την αρπαγή των μικρών περιουσιών. Αυτών που οι κάτοχοι τους αφιέρωσαν κόπους αλλά και στερήσεις μιας ζωής να τις αποκτήσουν.
Αμφιβάλει κανείς ότι πάνε να μειώσουν δραστικά το ποσοστό των Ελλήνων που θα κατέχει περιουσιακά στοιχεία;

Θα μου πείτε μα στην Ευρώπη της ΕΕ έτσι γίνεται. Κι εγώ θα σας απαντήσω. Η ΕΕ είναι οργανισμός των μεγάλων συμφερόντων. Και δεν νομίζω να έχει κανείς σας την αφέλεια ότι θα γίνει ποτέ ΕΕ των λαών.

Επανειλημμένα έχω τονίσει στους ευρωπαίους ηγέτες ότι δεν οδηγούν τον ελληνικό λαό στη σωτηρία αλλά τον σπρώχνουν στην υποδούλωση και την καταστροφή. Αυτοί όμως δεν αλλάζουν στάση. Είμαι πλέον σίγουρος ότι ευνοούν σκανδαλωδώς τους κεφαλαιοκράτες. Επίσης, σύντροφοι, με λύπη διαπίστωσα ότι η κ. Μέρκελ είναι με το μέρος των τραπεζιτών και των τοκογλύφων.

Και σας ρωτώ ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της Αριστεράς σήμερα; Ξέρετε στηρίξαμε με νύχια και με δόντια την ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης και να πού αυτή μας οδήγησε.

Το ερώτημα αν μπορούμε να παραμένουμε άλλο σε αυτή τη συμμαχία, ήδη το έχει απαντήσει η ίδια η ζωή!
Σύντροφοι, είναι η στιγμή!

Εδώ και τώρα να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση στους αντιπάλους μας! Σ’ όλους αυτούς τους συκοφάντες που μας λένε… δίγλωσσους, που μας κατηγορούν ότι πατάμε σε δύο βάρκες!

Και επειδή θα μας ρωτήσουν πού “θα τα βρείτε τα λεφτά”, εμείς απαντάμε σ’ όλους, καλόπιστους και μη, τους απαντάμε σε όλους τους τόνους! Λεφτά υπάρχουν!

Θα υποχρεώσουμε τους τραπεζίτες να επιστρέψουν άμεσα τα 260 δις ευρώ του ελληνικού λαού, που χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα έδωσαν σ’ αυτούς την τελευταία πενταετία οι υποτελείς στα μεγάλα συμφέροντα κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Έπειτα ο πρώτος νόμος που θα ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ένα και μοναδικό άρθρο:
Όλη η δημόσια περιουσία που καθ’ οιονδήποτε τρόπο πουλήθηκε, χαρίστηκε ή εκποιήθηκε σε ιδιώτες ανήκει πλέον στο Ελληνικό Δημόσιο, ανήκει στον Ελληνικό Λαό!

Θα προκαλέσουμε άμεσο δημοψήφισμα και θα ζητήσουμε από τον ελληνικό λαό στη συντριπτική του πλειοψηφία να ταχθεί υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, που είναι η βασική αιτία καταστροφής της χώρας μας!

Θα μου πείτε: “Αφελής είσαι πρόεδρε; Γίνονται αυτά τα πράγματα σήμερα;” Η απάντησή μου είναι: Ναι, γίνονται, αρκεί να έχεις το σωστό στήριγμα. Για μάς το μοναδικό μας και σωστό στήριγμα είναι ο ελληνικός λαός και όχι τα μεγάλα συμφέροντα, που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση!

Θα μπορούσα βέβαια να μιλάω για ώρες αναλύοντας την κατάσταση, να μιλήσω για το ρόλο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, έχουμε κι εμείς σοβαρές ευθύνες για το παιχνίδι που οι ηγεσίες τους έπαιξαν και παίζουν στις πλάτες των εργαζόμενων. Σύντροφοι, έως εδώ και μη παρέκει, οι στιγμές είναι ιστορικές και απαιτείται άμεση δράση!

2014-09-17-politiki-alithersis-theiko-orama4Θα καλέσουμε το λαό να μας στηρίξει δυναμικά, θα τον καλέσουμε να βγει στους δρόμους και στις πλατείες, κάτι που σαφώς επί της ουσίας δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Θα του ζητήσουμε να υπερασπιστεί με πάθος ό,τι και όσα του ανήκουν. Εμείς θα το κάνουμε αυτό! Σε μάς έλαχε ο κλήρος!

Και έχουμε άδικο όσοι κατηγορούμε το λαό ότι είναι ένας απλός παρατηρητής του καναπέ!

Ποιος και πότε τον κάλεσε συγκεκριμένα , με ξεκάθαρους και εφικτούς στόχους να βγει στους δρόμους και στις πλατείες, για να υπερασπίσει τις κατακτήσεις του και να διεκδικήσει όσα του ανήκουν; Όλα τα παραπάνω θα τα εκθέσω αύριο στον Ποντίφικα Φραγκίσκο, τον γνωρίζετε όλοι σας και σαν “Πάπα των φτωχών”, και θα ζητήσω την ενεργή στήριξή του.

Και μη νομίσει κανένας σας ότι θα του προτείνω να μας στείλει τον… παπικό στρατό! Αυτά γίνονταν σε άλλες εποχές. Να ξέρετε όμως ότι κάθε επιθυμία του Ποντίφικα ισοδυναμεί με διαταγή στους παίχτες της παγκόσμιας σκακιέρας!

Έτσι, σύντροφοι, με τον ξεσηκωμό του λαού, τη θέληση και την ευλογία του Πάπα, η κυβέρνηση των ανδρεικέλων δεν θα έχει τότε ούτε μιας μέρας ζωή. Τις εκλογές που θα προκηρυχτούν άμεσα θα τις κερδίσουμε με συντριπτική πλειοψηφία. Οι έδρες μας στη βουλή θα ξεπερνούν τις 180 και νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρόεδρος υπηρέτης του λαού κι όχι των μεγάλων συμφερόντων, θα είναι ο Μανώλης ο Γλέζος!”
Η αίθουσα σείστηκε από τα χειροκροτήματα των στελεχών που τόση ώρα άκουγαν με απορία τον πρόεδρο. Κόπαζαν για λίγο και μετά ξανάρχιζαν, δημιουργώντας για πολύ ώρα έναν ιδιότυπο κυματισμό.

Κι ενώ ο Μανώλης Γλέζος κοίταξε κατάματα, για πρώτη φορά τώρα την ομήγυρη των στελεχών με ένα πλατύ χαμόγελο δικαίωσης, ο Αλέξης ο Τσίπρας που χειροκροτούσε κι αυτός συνέχισε:
“Σύντροφοι, η σημερινή μας συνάντηση θέλω να μείνει μυστική μέχρι που θα καλέσω με διάγγελμά μου τον ελληνικό λαό να βγει στους δρόμους. Να ξέρετε ότι ο αντίπαλος δεν είναι εύκολος κι ότι θα αντιδράσει έντονα και δυναμικά. Μην ξεχνάτε ότι αυτή τη στιγμή έχει όλους τους μηχανισμούς καταστολής και παραπληροφόρησης στα χέρια του. Ιδιαίτερη προσοχή στις προβοκάτσιες.

2014-09-17-politiki-alithersis-theiko-orama5Η δύναμη του λαού είναι ακατανίκητη. Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος. Θα συναντηθούμε στους δρόμους και στις πλατείες.
Venceremos!”
Επειδή ο Πρόεδρος δεν έχει δώσει απάντηση στα αρχικά ερωτήματα και επειδή ο γράφων αδυνατεί να απαντήσει, επαφίεται στον αναγνώστη να δώσει ο ίδιος τις δικές του απαντήσεις σ’ αυτά!
Είδε ή δεν είδε σε όραμα το Θεό ο Αλέξης Τσίπρας;

ΥΓ. Και επειδή ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον τα μαντάτα έφτασαν άμεσα στα επιτελεία των κυβερνητικών κομμάτων.
Μέχρι στιγμής έγινε γνωστό ότι ο κ. Σαμαράς είναι σε διαπραγματεύσεις με αεροπορική εταιρία για άμεση μεταφορά του στο εξωτερικό, φοβούμενος δίκη για εσχάτη προδοσία. Πλην της οικογενείας του, θα πάρει μαζί του και μια σειρά έργων τέχνης που του ανήκουν και που δεν μπορεί να αποχωριστεί με τίποτα.

Για τους ίδιους λόγους ο κ. Βενιζέλος ναύλωσε ελικόπτερο Σινούκ , που θα τον μεταφέρει σε άγνωστη κατεύθυνση. Η οικογένειά του θα μείνει εδώ.
Ο κ. Παπανδρέου ήδη μαζεύει τα πράγματά του κι ετοιμάζεται να καταφύγει οικογενειακώς, ως αμερικανός πολίτης που είναι, στην Αμερικανική Πρεσβεία

Για τον κ. Παπαδήμο και τους λοιπούς εκπροσώπους των τραπεζιτών, που είχαν κυβερνητικούς ρόλους μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα γνωστό.
Ο… “κύριος όλοι μαζί τα φάγαμε”, “ο μεγάλος τραγουδιστής”, δήλωσε με έμφαση “εγώ ήμουν στέλεχος του ΚKΕ και τώρα δικαιώνομαι. Πιστεύω ότι στη νέα κυβέρνηση θα έχω ένα σοβαρό χαρτοφυλάκιο, ελπίζω αυτό των εξωτερικών!”

Τέλος συγκεχυμένες φτάνουν οι πληροφορίες για το τι θα πράξουν οι βουλευτές που ψήφισαν τα μνημόνια και όλους του λοιπούς νόμους που μας έφεραν μέχρι εδώ. Πάντως ένα είναι σίγουρο. Τους διακατέχει έντονη ανησυχία για το ποιο θα είναι το μέλλον τους και με ποιο τρόπο θα δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα!

17/9/14

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας