Πολιτική

Σταθερά στο πλευρό των αγροτών της Ημαθίας ο ΣΥΡΙΖΑ και για το εμπάργκο

2014-08-11-politiki-anakoinosi-syriza-empargko

Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Σε συνέχεια της στήριξης των αγροτών και της παραγωγής ροδάκινου στο νομό το Σάββατο 11 Αυγούστου κλιμάκιο του σύριζα με επικεφαλής την σ. Δέσποινα Χαραλαμπίδου βουλευτή ,υποψήφια περιφερειάρχης και περιφερειακή σύμβουλος.

Επισκέφτηκε τον Α.Σ. Μέσης ,τον Δήμο Βέροιας ,Δήμο Νάουσας, και τον συνεταιρισμό Ομόνοια της Ειρηνούπολης .

Από τις συναντήσεις πρόεκυψε η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής η οποία προκάλεσε το εμπάρκο με το οποίο δίνεται το τελικό χτύπημα(μετά την κατρακύλα στις τιμές παραγωγού και τα αλλεπάλληλα χαλάζια ) στους παραγωγούς ροδάκινου και γενικά στην οικονομική και κοινωνική ζωή του νομού ιδιαίτερα στην περιοχή της Νάουσας όπου το 90% του επιτραπέζιου ροδάκινου εξάγεται στην Ρωσία .Για δε την Νάουσα είναι το δεύτερο εμπάρκο μετά από αυτό των κρασιών από την Κίνα όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΒΑΕΝΙ κ φοντούλης(για τα συμφέροντα των γερμανικών φοτοβολταικών ) .

Αγανακτισμένοι οι αγρότες ανέφεραν τα μέτρα για το ροδάκινου που εξαγγέλθηκαν και δεν τα είδαν (για στρατό, νοσοκομεία, ξενοδοχεία κ.λ.π) την έλλειψη αντιχαλαζικής προστασίας ,την αδυναμία αμέσων εκτιμήσεων από ΕΛΓΑ λόγο έλλειψης προσωπικού , τα μέτρα έκτακτης ανάγκης της περιφέρειας, με αποκορύφωμα του κυνισμό της κυβέρνησης μέσω του υφυπουργού ανάπτυξης κ. Μηταράκη να επαναλαμβάνει ότι η ρώσικη αγορά απορροφά <<μόλις το 1,5%των ελληνικών εξαγωγών >>,αλλά και του υπουργού γεωργίας κ. Καρασμάνη να ακυρώνει το προγραμματισμένο για αύριο τρίτη ραντεβού με τους παραγωγούς και εξαγωγείς ροδάκινων .

Ο Σύριζα θα συμμετέχει στην συνάντηση των παραγωγών και εξαγωγέων της δευτέρας 5.μ.μ. στο επιμελητήριο Βέροιας με τον σ. Βαγγέλη Αποστόλου βουλευτή και υπεύθυνο για τα αγροτικά της κοινοβουλευτικής ομάδας .

Για ανατροπή της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής και των εκπροσώπων της Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ .

ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας