Πολιτική

Θλιβερή η προσπάθεια των εντολοδόχων Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. να απαξιώσουν την Αργεντινή

2014-07-31-kosmos-xreokopia-argentinis

Σχόλιο της “Χριστιανικής Δημοκρατίας” με αφορμή τις εξελίξεις στην Αργεντινή

Σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, κατά την επίσκεψη του νέου προέδρου της Κομισιόν κ. Γιούνκερ, που μεταξύ άλλων είπε ότι «Στην Ελλάδα αποφύγαμε αυτά που δεν μπόρεσε να αποφύγει η Αργεντινή.», ο Πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας Μανώλης Μηλιαράκης έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Είναι θλιβερή η προσπάθεια των πολιτικών που επέβαλαν το Μνημόνιο στην Ελλάδα, να απαξιώσουν την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της Αργεντινής, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τη δική τους στάση ως «ιδεώδεις υποτακτικοί» και εκτελεστές εντολών των ξένων επικυρίαρχων.

Στην πραγματικότητα, την Αργεντινή είχαν οδηγήσει στην εξαθλίωση κυβερνήσεις που ακολουθούσαν πολιτική όμοια με αυτήν που επέβαλαν στην Ελλάδα το ΔΝΤ και η γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση και την οποία εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά: Ανατιμημένο εθνικό νόμισμα, διάλυση του δημόσιου τομέα και του κρατικού μηχανισμού με τις αποκρατικοποιήσεις, νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική.

Ακριβώς επειδή η Αργεντινή πέτυχε να διασωθεί χάρη στην αλλαγή αυτής της πολιτικής με την ανάκτηση της εθνικής της κυριαρχίας, δέχεται πόλεμο από τους διεθνείς κερδοσκόπους, που για καθαρά πολιτικούς λόγους επιχείρησαν να τορπιλίσουν την αναδιάρθρωση του χρέους την οποία η κυβέρνηση έχει επιτύχει. Όμως, έχουν αποτύχει να προκαλέσουν την κατάρρευση που επιθυμούσαν, διότι είναι φανερό σε όλους ότι η Αργεντινή δεν πληρώνει τους κερδοσκόπους όχι διότι δεν μπορεί, αλλά διότι δεν υποκύπτει στον εκβιασμό τους, και μπράβο της!

Γίνεται, κατά συνέπεια φανερό, ότι η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ δεν είναι ο λόγος της σωτηρίας μας, αλλά αντίθετα αποτελεί τη βασική αιτία των σημερινών δεινών του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα, αφού υπέστη τη διάλυση του παραγωγικού της ιστού με κύριο αίτιο την ένταξη στην ΕΟΚ και στην ΕΕ, οδηγήθηκε μεθοδευμένα από το διεθνές τραπεζικόχρηματιστηριακό και τοκογλυφικό κεφάλαιο και τους ντόπιους πολιτικούς υπηρέτες του –μαζί με τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου- στην υπερχρέωση για να επωφεληθεί οικονομικά ο ευρωπαϊκός βορράς.

Η απώλεια του ελέγχου της νομισματικής πολιτικής που επήλθε με την ένταξη στην ευρωζώνη είναι η βασική αιτία της αδυναμίας των χωρών αυτών να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κρίση.» Γιαυτό και η οριστική μας έξοδος από την κρίση συνδέεται άμεσα με τη χάραξη εθνικής πολιτικής απεξάρτησης μας από τους μηχανισμούς του ΔΝΤ, Της Ε.Κ.Τ και της Ε.Ε.

Πηγή: http://www.xristianiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας