Κόσμος

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στην Γάζα – Πάνω από 800 οι νεκροί!

2014-07-15-Arthrografia-GaZa

Πάνω από 800 νεκρούς μετρά η παλαιστινιακή πλευρά από τις 8 Ιουλίου και την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.

Σήμερα τα ξημερώματα  ισραηλινά πυρά έπληξαν ένα αυτοκίνητο στη Χαν Γιούνις στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο, όπως επιβεβαίωσε παλαιστινιακή ιατρική πηγή.

Τα θραύσματα του πυραύλου κατέστρεψαν ένα σπίτι στην ίδια περιοχή.

Ξεπέρασαν χθες, τους 700 οι Παλαιστίνιοι που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι εχθροπραξίες συνεχίζονται για 17η ημέρα.

Επισήμως ο αριθμός των νεκρών ανερχόταν το βράδυ της Τετάρτης στους 714 χωρίς να προσμετρούνται τα θύματα από τις αεροπορικές επιθέσεις τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης που -σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης- είναι 18 νεκροί.

Έχουν περάσει 17 ημέρες από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Γάζα και μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί πάνω από 700 Παλαιστίνιοι, ενώ έχουν τραυματιστεί πάνω από 4.000 και 100.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Εκτάκτως θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την Τετάρτη για την κατάσταση στη Γάζα. Στο Κάιρο ο Μπαν Κι Μουν και ο Τζον Κέρι (ΗΠΑ) σε συνεχείς διαβουλεύσεις για σύναψη εκεχειρίας.

Τους όρους που θέτει η Χαμάς για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες υιοθέτησαν η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, σε μια επίδειξη ενότητας των Παλαιστινίων. Αν και αρχικά ο πρόεδρος Αμπάς είχε αποδεχτεί το ειρηνευτικό σχέδιο που προώθησε το Κάιρο και απέρριψε ως απαράδεκτο η ισλαμική οργάνωση στη Γάζα, τώρα η ηγεσία της ΟΑΠ κάνει πολιτική στροφή, υπό την πίεση και της λαϊκής οργής στη Δυτική Όχθη, και θέτουν στο τραπέζι την άρση του αποκλεισμού της Γάζας ως λυδία λίθο για μια συμφωνία.

Πηγή: http://www.alfavita.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων