Αγροτικά

Ο Κ. Καλαϊτζίδης στον ΕΛΓΑ Βέροιας για τις χθεσινές χαλαζοπτώσεις στη Νάουσα

2014 07 23 Agrotika Kalaitzidis elga

Από το γραφείο Τύπου του Κ. Καλαϊτζίδη ανακοιώθηκαν τα εξής:

Στα γραφεία του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Ημαθίας μετέβη σήμερα το πρωί  (23 Ιουλίου), ο Περιφερειακός Σύμβολος και μέλλων Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης,  για να ενημερωθεί για την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή της Νάουσας, χθες το απόγευμα, με αποτέλεσμα να πληγεί στο σύνολο της η γεωργική παραγωγή της περιοχής, με καταστροφές ακόμη και στο φυτικό κεφάλαιο.

Μικρότερης έκτασης αλλά σημαντικές ήταν οι ζημιές και σε περιοχές της Αλεξάνδρειας.

Η τηλεφωνική πληροφόρηση που είχε ο κ. Καλαϊτζίδης για το φλέγον ζήτημα της συνεχιζόμενης μη κάλυψης της αντιχαλαζικής προστασίας από τα αεροπλάνα του ΕΛΓΑ, από την αρμόδια υπάλληλο του υποκαταστήματος, που βρισκόταν εκτός υποκαταστήματος, επιβεβαίωσε την τραγική κατάσταση και τον εμπαιγμό που έχουν υποστεί οι αγρότες της Ημαθίας, για μια ακόμη φορά!

Ο κ. Καλαϊτζίδης για το ζήτημα έκανε την εξής δήλωση:
«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο για τους αγρότες και όλους τους πολίτες της Ημαθίας η εγκληματική αδιαφορία της διοίκησης του ΕΛΓΑ στην αντιχαλαζική προστασία. Παρά τις υποσχέσεις του κ. Έξαρχου τα αεροπλάνα δεν πέταξαν με αποτέλεσμα να υποστούν ολοκληρωτικές ζημιές περιοχές της Νάουσας, αλλά και της Αλεξάνδρειας. Καλώ τον υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης να παρέμβει άμεσα στις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, ώστε να ενισχυθεί με προσωπικό το υποκατάστημα της Ημαθίας, για να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερο η καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των αγροτών.
Σε αυτόν τον τομέα η ΠΚΜ είναι πρόθυμη να παραχωρήσει δικό της προσωπικό σε βοήθεια του ΕΛΓΑ. Καλώ επίσης τον κ. Καρασμάνη να αποπέμψει άμεσα την διοίκηση του ΕΛΓΑ και να τις καταλογίσει ποινικές ευθύνες για το γεγονός της συνεχιζόμενης αναβολής στην χαλαζοπροστασία.

Οι αγρότες της Ημαθίας, μετά την πρόσφατη καταστροφή από το χαλάζι στην Μελίκη, βιώνουν μια ακόμη, εντονότερη, στη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια, η οποία και αυτή μπορούσε να αποφευχθεί αν πετούσαν τα αεροπλάνα.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας