Αγροτικά

Δωρεάν σεμινάρια για Μελισσοκόμους στο Μακροχώρι Ημαθίας

2014-07-21-Agrotika-melissokomiko-seminario

23-24-25 Ιουλίου στο “Κέντρο Δήμητρα”

Τριήμερο Σεμινάριο Μελισσοκομίας για επαγγελματίες και ερασιτέχνες του κλάδου θα πραγματοποιηθεί στο Μακροχώρι Ημαθίας υπό την αιγίδα του «ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα» με παράλληλη συνεργασία των Μελισσοκομικών συλλόγων Βέροιας και Ημαθίας.

Αναλυτικότερα, στο σεμινάριο που θα αρχίσει μεθαύριο Τετάρτη, και θα διαρκέσει έως και τις 25 Ιουλίου, από τις 4.00μ.μ. μέχρι και 9.00μ.μ. (και για τις τρεις μέρες), θα εισηγηθούν για τρέχοντα θέματα και θα πραγματευτούν διάφορα προβλήματα της παραγωγής εγκεκριμένοι καθηγητές του μελισσοκομικού κλάδου, πανελλαδικής αναγνώρισης.

Θρέψη, ανάπτυξη, διαχείριση ασθενειών είναι κάποια από τα κυριότερα ζητήματα που θα απασχολήσουν το εκπαιδευτικό πλάνο.

ΣΤ. ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ: «ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ»
Με αφορμή τη διοργάνωση του σεμιναρίου, μίλησε στη faretra.info ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ημαθίας, Σταύρος Μουρατίδης, ο οποίος έκανε λόγο για αύξηση του αριθμού ένταξης νέων επαγγελματιών στο χώρο, ως ενός εναλλακτικού προσανατολισμού επιβίωσης εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

«…Τα τελευταία χρόνια η διοργάνωση του σεμιναρίου παρουσιάζει μεγάλη συμμετοχή, καθώς προσπαθούν πολλοί, λόγω της κρίσης, να βρουν μια επαγγελματική διέξοδο στη Μελισσοκομία, αν και οι επικρατούσες κλιματολογικές κυρίως, συνθήκες τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά τις δυνατότητες της παραγωγής, είναι λίγο έως πολύ δύσκολες. Ωστόσο υπάρχει μια αξιόλογη προσπάθεια πολλών νέων επαγγελματιών να ενταχθούν στον κλάδο…», είπε μεταξύ άλλων.

Σε ερώτησή μας για το κατά πόσο αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς επαγγελματικά σήμερα με το μέλι, απάντησε:

«Αξίζει τον κόπο αλλά με την προϋπόθεση να ασχοληθεί με όλη την γκάμα προϊόντων και παραγώγων του μελιού, όπως κηραλοιφές, πρόπολη, βασιλικό πολτό, κ.α.. Το μέλι από μόνο του θα του δώσει μόνο τα έξοδά του…».

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα λάβουν χώρα στην αίθουσα του Κέντρου Δήμητρα απέναντι από το ΕΑΚ Μακροχωρίου.

Κωστής Χαλάτσης

banner-article

Ροη ειδήσεων