Σχόλια

ΦΩΣ δε φαίνει … ΠΑΣΥ!!!

2014-07-18-sxolia-fotovolt

Ούτε αναλφάβητοι είμαστε, ούτε παίζουμε με τις λέξεις, «παραποιώντας» την ιερατική προσφώνηση της εκκλησιαστικής λειτουργικής «Φως Χριστού φαίνει πάσι»!

Απλώς κάνουμε ένα σαρκαστικό λογοπαίγνιο με αφορμή την προχθεσινή διαμαρτυρία 4.500 μελών του Πανελλήνιου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης (ΠΑΣΥΦΩΣ), που είδε το «φως» της τοπικής δημοσιότητας και έλαβε χώρα στη Μελίκη Ημαθίας, στο πλαίσιο διοργάνωσης συνέλευσης, για την εξαπάτηση που υπέστησαν από την Κυβέρνηση.

Τα θύματα της υπόθεσης, μεταξύ δεκάδων χιλιάδων άλλων ομοιοπαθών τους Ελλήνων, πιάστηκαν κοινώς «κορόιδα», ωσάν να ήταν… αναλφάβητοι, καθώς εγκατέστησαν φωτοβολταϊκά στέγης για οικιακή χρήση (κιλοβατώρα παραγωγής συμψηφιζόμενη με κιλοβατώρα κατανάλωσης) και καλούνται σήμερα να σηκώσουν βάρη επαγγελματιών που εγκατέστησαν μονάδες φωτοβολταϊκών παραγωγής και πώλησης ρεύματος σε αγροτικές εκτάσεις.

Σα να μη γνώριζαν οι πρώτοι τι συμφώνησαν με το Κράτος, όταν η Ε.Ε. παρότρυνε και προωθούσε, δια της πολιτείας, την επένδυση στα φωτοβολταϊκά, υποσχόμενη μια νέα «χρυσή» εποχή κερδών αγροτών και αλλά και ιδιωτών.

Να θυμηθούμε από την άλλη πλευρά και το άτακτο χαρακτηριστικό ξήλωμα χιλιάδων στρεμματικών καλλιεργειών από αγρο-παραγωγούς που ήλπισαν να γίνουν ηλεκτροπαραγωγοί και σήμερα έμειναν άπραγοι γενικώς!

Ωστόσο αν …παρεμπιπτόντως έφαινε όντως το φως Χριστού τοις πάσι και διέπνεε τους τότε και νυν Κυβερνώντες το Πνεύμα της Αληθείας και όχι της …αλητείας – δε θα είχαμε τα σκοτεινά σημεία των καιρών που δημιούργησαν οι καιροσκόποι με την υπόσχεση «θα τον κρατήσουμε τον ήλιο – ΣΙΓΟΥΡΑ, ΝΑΙ – πάνω στις στέγες, μέσα στις καρδιές, καλημέρα ήλιε, καλημέρα»…

 

banner-article

Ροη ειδήσεων